Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Appelsin bitter eterisk olje

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

109,00 kr

10 ml
30 ml

Skynd deg, kun 17 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Les mer
Sikkerhet og advarsler
PRODUKTINFORMASJON

Citrus aurantium var. amara

INCI: Citrus Aurantium Amara Peel Oil
CAS: 68916-04-1 / 72968-50-4
Land: Italia
Batch: 004
Best før: 07/2025 eller 1 år etter åpning


Til tross for at søt appelsinolje er langt mer populær, så er bitter appelsin med sin litt mer komplekse komposisjon hovedvalget hos mange aromaterapeuter.

En mer beroligende olje enn søt appelsin, god i kombinasjon med mandarin for urolige barn. Gode antibakterielle egenskaper; utmerket som hudolje og mot luftveisinfeksjoner (gjerne sammen med  1,8 cineole-rike oljer som eukalyptus, niaouli, ravintsara). 

Aromatisk er søtappelsin er varmere, "gladere" og søtere, mens bitterappelsin ligner litt mer på grapefrukt; en tørrere, "mer alvorlig" appelsinaroma med bitre undertoner.

Appelsinskallolje, kaldpresset bitterappelsinolje, olje av bitter appelsin

Aroma: Søt med hint av grapefrukt
Aromanote: Topp 
Aromaterapeutisk bruk og egenskaper: Antibakteriell, antidepressiv, antiseptisk, sammentrekkende, blodtrykksenkende, magestyrkende, oppfriskende, sopphemmende
Plantedel: Skall
Farge: Gul
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Limonen, myrcen
Familie: Rutefamilien (Rutaceae)
Engelsk navn: Bitter orange, Seville orange, sour orange
Ekstraksjonsmetode: Kaldpresset
Passer godt sammen med: Krydderurter (særlig kanel, kardemomme, pepper, muskatnøtt og nellikspiker), sedertre, frankincense, ingefær, sandeltre

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: limonene: 93,3 %, linalool: 0,16 %.

Virkestoffer

  • Limonene: 93,3 %
  • β-Mycene: 1,45 %
  • β-Pinene: 1,02 %
Les mer

Appelsin

Appelsin har en aroma som er godt likt av alle, og blant de mest populære eteriske oljene. Innen aromaterapien brukes appelsinens rensende og stimulerende egenskaper for å stimulere lymfesystemet, behandle ødem (vann i kroppen) og appelsinhud, og som en generelt avgiftende olje. Den er nyttig i massasjeolje mot dårlig fordøyelse, stress og en overarbeidet lever.

Appelsinaromaen virker både både oppløftende og beroligende på sjelen, og har en varmende og oppmuntrende effekt på humøret. Oljen er også av de beste til å roe ned krakilske eller urolige barn, en veldig fin olje å bruke på barnerommet når det er leggetid, for eksempel. Fin i kombinasjon med mandarin, som også har en veldig «barnevennlig» aroma.

Aromateket tilbyr to forskjellige varianter av appelsin; søtappelsin og bitterappelsin. Forskjellen er hovedsakelig aromaen, hvor søtappelsin er varmere og søtere, mens bitterappelsin ligner litt mer på grapefrukt; en mer tørr og bitter aroma. I tillegg selger vi appelsin 10-fold, en ekstremt konsetrert appelsinolje som er ment til såpe- og hudpleieproduksjon (men brukes ikke aromaterapeutisk).
Personlige preferanser avgjør hvilken man velger å bruke.

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Blass og fet hud, sår og kutt, munnsår
  • Sirkulasjon, muskler og ledd: Overvekt, hjerteklapp, ødem, lymfestyrkende
  • Åndedrettssystemet: Bronkitt, forkjølelse
  • Fordøyelsessystemet: Forstoppelse, sure oppstøt, kramper
  • Immunsystemet: Forkjølelse, influensa
  • Nervesystemet: Anspenthet og stressrelaterte lidelser

Aromaterapeutiske tips

Oljebrenner/diffuser

Oppløftende, varmende, beroligende, fin mot forkjølelse og influensa, immunsystemstyrkende, stressreduserende, kvalmedempende, hjelper barn til å sove roligere. Også fin sammen med lavendel som en avslappende aroma ved søvnproblemer. Effektiv sammen med ingefær mot kvalme og reisesyke, bruk da noen dråper på et lommetørkle og pust inn.

Bad/massasjeolje

Passer godt som en oppløftende lukt i bad (pass på å ikke bruke mer enn fire dråper, da den kan være irriterende for sensitiv hud). Brukes aromaterapeutisk for å styrke lymfesystemet og som et generelt avgiftende middel. Utmerket for å dempe stress og nervøsitet. Oljen har de samme egenskapene når den blandes i massasjeolje, og er egnet for fordøyelsesproblemer som forstoppelse, flatulens (luft i magen), magekatarr og kolikk.

Ellers blir appelsin innen aromaterapien brukt for urinveisinfeksjon, uregelmessig eller smertefull menstruasjon og luftveisinfeksjoner. Masser de berørte områdene alltid med klokken.

Sammen med en dråpe sitron egner den seg godt som munnvask mot munnsår eller til «oil pulling».

Hudpleie

I kosmetiske produkter virker eterisk olje av appelsin avgiftende på tette porer, fet hud, akne og tørr, irritert hud. Den er antiseptisk, og egner seg derfor på sår og kutt, (dersom man ikke er sensitiv for den). I tillegg støtter oljen hudens naturlige kollagenproduksjon, som er nødvendig for en sunn hud.

Tradisjonell anvendelse

Appelsinens høye verdier av vitamin C ble utnyttet av kineserne for å bekjempe problemer i luftveiene, som forkjølelse og hoste. De brukte den også for å behandle anoreksi og fordøyelseskramper, og som et fordøyelsesfremmende middel.

Den oppløftende lukten av appelsin ble i Østen brukt som et middel mot melankoli.

Visste du at?

Sannsynligvis er appelsin opprinnelig en kinesisk frukt, nevnt i dokumenter fra 2400 f.Kr. Navnet appelsin kommer da også fra «kinesisk eple», på tysk apfel de sine. En annen navnevariant er naranja, som betyr «oransje» på arabisk. 

Søt appelsin er ikke en naturlig variant, men en krysning mellom mandarin og pomelo.

Appelsin ble innført fra Kina av portugiserne til Europa i 1520. Bitter appelsin ble imidlertid innført allerede i det 9. og 10. århundre av araberne (Sicilia og Andalucia). 

70 % av alle sitrusfrukter som blir produsert, er appelsiner. I dag er det Brasil som er verdens største produsent, med USA på andre plass.

Verdens mest omsatte eteriske olje; appelsin står for ca. 10 % av markedet. 

Sikkerhet og advarsler

Sikkerhet og Advarsler

Farer: Hudirriterende hvis oljen er oksidert. Gamle og oksiderte oljer bør ikke brukes. Oppbevares mørkt og kjølig.

Kontraindikasjoner: Hvis den brukes over anbefalt maksimumsnivå, skal ikke huden utsettes for sollys eller UV-stråling de neste 12 timer.

Maksimalt anbefalt dose til hudpleie: 1,25 % (grunnet fototoksisitet)

Organrelaterte effekter:

  • Huden: Ren bitterappelsinolje var moderat irriterende for kaniner og mildt irriterende for mus. Ingen hudirriterende eller allergiske reaksjoner ved 10 % blanding på 25 frivillige. I en studie på 200 pasienter med dermatitt var 3 (1,5 %) sensitive til 2 % blanding i en patch test.

Systemiske effekter:

  • Akutt toksisitet: Ikke giftig.
  • Kreftfremkallende/krefthemmende: Limonene har vist krefthemmende egenskaper.

Kilde: Robert Tisserand & Rodney Young (2013): Essential Oil Safety: A Guide for Health Care Professionals 2nd Edition

OLJER, FETT OG VOKS

til såpelaging, massasjeoljer og mer

Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

Over 130 forskjellige

DUFTOLJER

33 duftoljer å velge mellom

MICA

Stort utvalg!

EKSTRAKTER

I alkohol eller olje

RÅVARER OG KJEMIKALIER

Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

SÅPEFORMER

Mange varianter

UTSTYR

Såpekniver og mer

Emballasje

Flasker, krukker og mer