Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Svart pepper eterisk olje (økologisk)


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

64,00 kr

5 ml
10 ml
30 ml

⏳ Salget avsluttes om {timer}

Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON
Aroma: Varm, krydret, frisk, skarp
Aromanote: Base/middels
Egenskaper: Antibakteriell, antiseptisk, betennelseshemmende, nervestyrkende, smertestillende, sopphemmende, urindrivende.
Plantedel: Frukt
Farge: Lys oker/gul-grønn (mørkere med alderen)
Konsistens: Tynn/medium
Viktigste virkestoffer: a-pinen, limonen, sabinen, b-karofyllen, b-pinen, a-felladren
Familie: Pepperfamilien (Piperaceae)
Engelsk navn: Pepper
Land: Sri Lanka
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Frankincense, lavendel, rosmarin, merian, sandeltre, krydder- og blomsteroljer

Advarsel: Generelt trygg. Brukes med forsiktighet under svangerskap og amming. Bør ikke brukes av barn under 6 år. Øker blodtrykket. Maks 2 % i baseolje.
Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: limonene: 15,1 %

Virkestoffer

  • α-pinene: 18,7%
  • Limonene: 15,1%
  • Sabinene: 15,0%
  • β-caryophyllene: 12,8%
  • β-Pinene: 11,7%
  • α-phellandren: 9,49%
Mer info

Svart pepper

Svart pepper er en av de mest varmende eteriske oljene, og har en enestående evne til å øke sirkulasjonen. Pepperolje brukes mye innen aromaterapien for å behandle muskelsmerter, og er spesielt nyttig før og etter trening, eller ved annen aktivitet med store anstrengelser.

En veldig god olje å bruke på tær og fingre når det er kaldt, eller ved generell dårlig blodsirkulasjon. Selv om den regnes som en trygg olje, må man dosere den i baseolje med forsiktighet, da den er ekstremt hudirriterende, som det kalles på fagspråket – det betyr at kapillærene utvides og sirkulasjonen øker når den påføres lokalt på huden.

Andre områder hvor pepperolje brukes aromaterapeutisk for sine smertedempende egenskaper, er særlig leddsmerter og revmatisme, og nervesmerter (neuralgi). En annen interessant anvendelse som et middel mot anemi, da den sies å stimulere milten til å produsere nye blodceller (masseres da på området over milten).

Svart pepper har vist seg å ha antivirale og antibakterielle egenskaper, og pepperolje er fin i varme bad eller til dampinhalasjon ved luftveisproblemer som forkjølelse og katarr.

Aroma

Aromaen likner den kjente pepperduften, men er overraskende god og søt. Eterisk olje av pepper brukes i mange parfymer, særlig for menn. Den brukes da på samme måte som i mat: sparsommelig. Som en basenote binder den toppnotene, samtidig som den gir dybde og kompleksitet til den helhetlige aromaen. Den kan blandes med nær sagt hvilken som helst olje, så lengde den brukes moderat – 10 % andel av de eteriske oljene er et tall som nevnes flere steder.

Mental effekt

Mentalt og psykisk er svart pepper oppløftende og stimulerende, og egner seg best på dagtid eller i situasjoner hvor man ønsker å skjerpe sansene. Den varme og oppkvikkende effekten gjør at den også brukes i komposisjoner ment som afrodisiakum.

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Kuldesår
  • Sirkulasjon, muskler og ledd: Anemi, artritt, muskelsmerter, neuralgi, blodsirkulasjon, revmatiske smerter.
  • Åndedrettsystemet: Katarr, forkjølelse
  • Fordøyelsessystemet: Kolikk, forstoppelse, diare, flatulens, halsbrann, kvalme, manglende appetitt.
  • Immunsystemet: Forkjølelse, influensa, infeksjoner og virus.

Aromaterapeutiske tips

Oljebrenner/diffuser

Pepperolje er spesielt nyttig ved dampinhalasjon ved forkjølelser, hvor den virker varmende. Virker oppkvikkende ved bruk av oljebrenner/diffuser.

Bad/massasjeolje

Svart pepper er svært nyttig for å øke blodsirkulasjonen, smertedempende ved muskel- og leddsmerter. Brukes også ved fordøyelsesproblemer.

Hudpleie

Eterisk olje av svart pepper brukes i terapeutiske kremer og salver for de samme grunnene som bruk av massasjeolje. Ellers er den mye brukt i parfymer og eau de cologne for menn.

Tradisjonell bruk

Pepper er en av verdens eldste handelsvarer, og er omtalt i indisk sanskrit for 3000 år siden. Det var en meget verdifull, og dens opprinnelse var lenge en strengt bevoktet hemmelighet.

Den ble eksportert til alle kjente oldtidssivilisasjoner, og Hippokrates beskrev med entusiasme av pepper var som et medikament, ikke som et krydder.

I Romerriket var pepper et statussymbol, og den var verdt sin vekt i gull. Den ble da også brukt som valuta, og i hundrevis av år var det helt vanlig å betale skatt, lån og medgift.

En stor del av den italienske renessansen og rikdommen til de italienske handelsimperiene – Firenze, Genova og Venezia – skyldes fortjenesten ved handel med pepper. Mye av årsaken til at de vestligste landene i Europa satte i gang de såkalte oppdagelsesferdene, var for å finne veien til India og dermed de ekstremt verdifulle krydderne, og pepper spesielt.

Visste du at?

Det var lenge vanlig for sjøfolk å alltid ha pepperkorn på seg. Hvis båten forliste, så kunne de alltid betale for seg med pepper i alle land.

Svart pepper eterisk olje (økologisk)

Svart pepper eterisk olje (økologisk)

64,00 kr
5 ml
10 ml
30 ml