Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
- 10 %
På lager
Utsolgt

Appelsin 5-fold eterisk olje

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

89,00 kr80,10 kr

Du sparer: 8,90 kr (10 %)

10 ml
30 ml
100 ml
250 ml

Skynd deg, kun 36 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Citrus sinensis

INCI: Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil
CAS: 8008-57-9
Land: Italia
Batch: 002
Best før: 09/2026 eller 1 år etter åpning

De lette duftmolekylene i sitrusoljer mister raskt aromaen i såper; derfor bruker man såkalte "folded oils" -  konsentrerte eteriske oljer som passer perfekt til såpelaging

Appelsin 5-fold eterisk olje har en fyldig hjertenote hvor appelsinaromaen kommer til sin fulle rett etter at såpene har tørket. Vi liker å bruke den sammen med patchouli og lavendel til håndsåper, og med rosmarin og sedertre til såpesjampoer. 

Den er forresten også utmerket til diffusere, hvor aromaen er mer intens og fyldig sammenliknet med ordinær appelsinolje.

Fraksjonsdestillert appelsinskallolje

Aroma: Dyp, fyldig, intens appelsin.
Aromanote: Middels
Aromaterapeutisk bruk og egenskaper: Brukes ikke aromaterapeutisk
Plantedel: Skall
Farge: Mørk oransje
Konsistens: Tynn/medium
Viktigste virkestoffer: Aldehyder
Familie: Rutefamilien (Rutaceae)
Engelsk navn: Orange 5-fold, folded orange oil
Ekstraksjonsmetode: Kaldpresset og fraksjonsdestillert
Passer best sammen med: Krydderurter (særlig kanel, kardemomme, pepper, muskatnøtt og nellikspiker), sedertre, frankincense, ingefær, sandeltre.
Advarsel: Brukes med forsiktighet under svangerskap.


Les mer

Appelsin 10-fold

Appelsin 10-fold er å regne som et rent aromatisk produkt for bruk i såpe- og hudpleieprodukter. Anvendes altså ikke aromaterapeutisk, men gir likevel en dyp og nydelig appelsinaroma i diffusere.

Aromaen er intens sitrus, og mye «tyngre» enn vanlig appelsinolje. Den skal også brukes i mer moderate mengder, prøv gjerne med 1/2–1/3 av tiltenkt mengde appelsinolje til såpe eller hudpleie.

Prosessen med å lage såkalte folded oils begynner med å fylle en destillator med 10 fat sitrusolje (eller 5 hvis det er 5-fold), hvorpå de de aller letteste og flyktige duftmolekylene fjernes ved å varme opp oljen. De man sitter igjen med til slutt er ett fat konsentrert olje bestående hovedsakelig av aldehyder, som er organiske molekyler som har høyere kokepunkt og er svært aromatiske, spesielt de flyktige aldehydene.

Andre kjente aldehyder er kanelaldehyd (kanel), cilantro (koriander), og vanillin.[1]

Kilder og referanser

[1] Ordet aldehyd ble gitt av Justus von Liebig, og er en sammensetning av det latinske alcohol dehydrogenatus (dehydrogenert alkohol). Kilde: Wikipedia

OLJER, FETT OG VOKS

til såpelaging, massasjeoljer og mer

Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

Over 130 forskjellige

DUFTOLJER

33 duftoljer å velge mellom

MICA

Stort utvalg!

EKSTRAKTER

I alkohol eller olje

RÅVARER OG KJEMIKALIER

Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

SÅPEFORMER

Mange varianter

UTSTYR

Såpekniver og mer

Emballasje

Flasker, krukker og mer