Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Mangosmør (økologisk og raffinert)

PRODUKTTYPE: Baseolje

129,00 kr

125 g
250 g
1 kg

Skynd deg, kun 19 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Mangifera indica

INCI: Mangifera indica
CAS# 90063-86-8
Batch: 006
Holdbarhet: 02/2027 eller 1 år etter åpning
Land: India

Mangosmør 

Mangosmør er fett presset fra frøkjernen i mangofrukten, og er en av de mest ettertraktede ingrediensene i naturlig hudpleie.

Mangosmøret er filtrert gjennom aktivt kull slik at det er nærmest luktfritt og ikke overskygger andre dufter i kosmetikk.


Mangosmør er solid i romtemperatur, men får en rik og kremete konsistens når den påføres huden. Det er også ekstremt fuktighetsgivende og glattgjørende, spesielt velegnet mot rynker og sprukken hud.[1]

 

Kilder og referanser

[1] Mandawgade, S. D. et.al. (2008): Formulation and Evaluation of Exotic Fat Based Cosmeceuticals for Skin Repair

Mer info

Hudtyper og hudpleie

Mangosmør passer godt alle hudtyper, og er ekstremt fuktighetsgivende uten å tette igjen porer eller forverre akne. Smøret tas meget godt opp av huden, og etterlater seg ikke fettrester. Det milde mangosmøret gjør det også velegnet til hudpleie for barn og de med sensitiv hud. Passer utmerket ved psoriasis og eksem.

De høye verdiene av vitaminer og antioksidanter i mangosmør beskytter huden mot omgivelsene og skadelig UV-stråling.

Mangosmør regnes som en av de beste oljene mot leverflekker (solar lentigo) – kalles også solflekker og aldersflekker.

Prøv denne blandingen:

Hårpleie

Mangosmør brukes også innen hårpleie, inkludert for massasje av tørr hodebunn, og som styrkende for hårrøttene. Mangosmør i hårprodukter gir fylde, glans og fuktighet.

Kuriosa

Det botaniske navnet Mangifera indica har sitt utspring i sammensetningen av et av det lokale navnet på frukten, manga, og fero, latinsk for «jeg bærer». Indica hentyder til det Indiske subkontinent.

Mangotreet er opprinnelig fra India, portugiserne spredte den til Filippinene, Afrika og Brasil på 15-1600-tallet. Det er nasjonalfrukten til India, Pakistan og Filippinene, nasjonaltreet til Bangladesh. Den kjente mogulkeiseren Akbar den Store plantet over 100 000 mangotrær i det østlige India.

På 1930-tallet i USA ble mangosmør vurdert som et alternativ til kakaosmør i konfeksjonsindustrien. Men nærmere studier viste at de høye nivåene av vitamin E, fytosteroler (en form for plantekolesterol) og triterpener (en forkomponent for steroider) gjorde mangosmør spesielt velegnet til kosmetikk og hudpleie.

OLJER, FETT OG VOKS

til såpelaging, massasjeoljer og mer

Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

Over 130 forskjellige

DUFTOLJER

33 duftoljer å velge mellom

MICA

Stort utvalg!

EKSTRAKTER

I alkohol eller olje

RÅVARER OG KJEMIKALIER

Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

SÅPEFORMER

Mange varianter

UTSTYR

Såpekniver og mer

Emballasje

Flasker, krukker og mer