Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Vitamin E T-50 (naturlig og GMO fri)

PRODUKTTYPE: antioksidanter

109,00 kr

30 ml
60 ml
125 ml
250 ml

Skynd deg, kun 38 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON
INCI: Tocopherol oil
CAS# 1406-66-2
Utvunnet fra: hvete (GMO fri)

Batch: 006
Land: India
Holdbarhet: 05/2026

Mer info

E-vitamin

INCI: d-alpha tocopherol

    Vitamin E brukes for å forhindre harskning i flerumettede fettsyrer i oljer og fett, og anvendes i såper, hudoljer og andre hudpleieprodukter. Derfor vil du på enkelte av Aromatekets oljer se at de er tilsatt 0,5 % vitamin E – dette forlenger holdbarheten betraktelig. Mange oljer inneholder naturlig vitamin E, men mesteparten forsvinner under raffineringsprosessen (uraffinerte oljer holder seg lenger).

    Vitamin E er altså en antioksidant, og må ikke forveksles med konserveringsmidler.

    Aromatekets naturlige, GMO-frie Vitamin E utvunnet av hvete og består av 50 % d-alfa tokoferol, den mest aktive formen av de ulike vitamin E-formene.

    Vanligvis brukes syntetisk vitamin E (dl-alpha tocopherol) i hudpleieprodukter, men forskning viser at kroppen nyttiggjør svært lite av denne formen (ca. 12 % opptak). Naturlig vitamin E er da også tre ganger dyrere enn den syntetiske varianten.

    Dersom du skal bruke vitamin E med tanke på hudpleie, så er den naturlige formen det eneste alternativet. 

    Vitamin E brukes også i hudpleieprodukter nettopp på grunn av sine antioksidative egenskaper, noe som virker fordelaktig på huden. Som antioksidant forhindrer den oksidative skader på huden ved å motvirke frie radikaler.

    Vitamin E bidrar også til å beskytte huden mot sterkt sol og luftforurensning, da den er naturlig betennelsesdempende og virker fuktighetsgivende. Den virker regenererende på ødelagt hud, som for eksempel etter solbrenthet, arr og brannskader. 

    Selv om vitamin E er ekstremt fordelaktig i hudpleie, er det verdt å nevne at for ca. 1 % av befolkningen kan den virke allergifremkallende.

    Vitamin E tilsettes i fettfasen, bruk 0,5–2 %, avhengig om formålet er å forhindre harskning eller også som et aktivt middel for hudpleie.

    Naturlig vitamin E kan tykne i temperaturer under 25 °C, og krystallisering kan inntreffe. For å skape en homogen løsning, varm den opp til 40–50 grader og rist flasken. For å varme den opp, kan du legge flasken med vitamin E i en liten, lukket plastpose, som deretter legges i i varmt vann.

    OLJER, FETT OG VOKS

    til såpelaging, massasjeoljer og mer

    Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

    ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

    Over 130 forskjellige

    DUFTOLJER

    33 duftoljer å velge mellom

    MICA

    Stort utvalg!

    EKSTRAKTER

    I alkohol eller olje

    RÅVARER OG KJEMIKALIER

    Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

    SÅPEFORMER

    Mange varianter

    UTSTYR

    Såpekniver og mer

    Emballasje

    Flasker, krukker og mer