Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Nyperoseolje (kaldpresset, økologisk)

PRODUKTTYPE: Baseolje

99,00 kr

30 ml
60 ml
125 ml
250 ml

Skynd deg, kun 16 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Rosa canina & rubiginosa

INCI: Rosa canina & rubiginosa seed oil
CAS#: 84603-93-0
Batch: 007
Økologisk sertifisering: USDA Organic
Land: Chile og Europa
Holdbarhet: 07/2026 (tilsatt 0,5% vitamin E)
Mer info

Nyperoseolje

Nyperoseolje er kanskje den aller beste oljen mot uren hud, og en av de rikeste på antioksidanter. Men visste du at det finnes forskjellige nyperoseoljer?

De aller fleste selger varianten Rosa Canina (steinnype), som vokser i Europa, Nord-Afrika og deler av Asia.

Aromateket har i stedet valgt å tilby Rosa Rubiginosa, som har sitt utspring i de sørlige Andesfjellene i Chile.

Hva er forskjellen?

Rosa Rubiginosa har høyere nivåer av essensielle umettede fettsyrer, en bedre linol-olein ratio (3,3 mot 2,5), som betyr at den er mer velegnet til uren hud. Den har også høyere nivåer av antioksidanter.

Men det er de ekstremt høye verdiene av trans-retinsyre – omtalt som tretinoin innen faglitteraturen, som gjør at Rubiginosa virkelig skiller seg ut.

Retinsyre er en metabolitt av vitamin A (retinol) som formidler funksjonene til vitamin A som kreves for vekst og utvikling.[1]

Innen hudpleie brukes tretinoin for akne, både med og uten betennelse, og det er etablert at den både er effektiv mot uren hud og reparerer huden i etterkant av alvorlig akne. En ordinær aknesalve/krem inneholder 0,25 % tretinoin, mens nivået i Rosa Rubiginosa ligger på 0,35-0,40 %. Denne varianten er derfor også mer effektiv for å regenerere huden etter arr og sår, og som et virkemiddel mot rynker og fine linjer.

Tretinoin er også det viktigste virkemiddelet i Vitamin A-krem (under navnet «retinylpalmitat») – men nyperoseolje er i motsetning fri for parabener eller allergener som triethanolamine.

Tretinoin er også nøkkelen til at nyperoseolje er kanskje den aller beste oljen for såkalt fotoaldring (photoaging), som er tidlig hudaldring grunnet overeksponering av sol.

Mange reklamerer med at nyperoseolje har høye verdier av Omega 3, men dette er delvis villedende. Varianten av Omega 3 som finnes i planter – ALA – må konverteres i kroppen til Omega 3-fettsyrene EPA og DHA for opptak, og det er bare svært små mengder som blir det. Likevel har nyeproseolje har en svak fiske/tran-aktig lukt, dette er helt normalt for uraffinerte oljer som er rike på omega-fettsyrene (som f.eks. granatepleolje eller hampfrøolje). 

Verre er det at mange også påstår at nyperoseolje er rik på vitamin C. Dette er misvisende, siden vitamin C er vannløselig, ikke fettløselig. Vitamin C sitter altså i skallet på nyperoser, ikke i frøene som oljen utvinnes fra.

Men at nyperoseolje er en fantastisk hudolje, det er det ingen tvil om.

Fettsyre  %
Palmesyre C16:0 2,0-5,0
Stearinsyre C18:0 maksimalt 3,0
Oleinsyre C18:1 (n-9) 13,0-18,0
Linolsyre C18:2 (8n-6) 25,0-50,0
α-linolensyre C18:3 (Ω-3) 22,0-38,0
Arakidonsyre C20:0 maksimalt 1,0

Kilder

 [1] https://no.qwe.wiki/wiki/Retinoic_acid

OLJER, FETT OG VOKS

til såpelaging, massasjeoljer og mer

Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

Over 130 forskjellige

DUFTOLJER

33 duftoljer å velge mellom

MICA

Stort utvalg!

EKSTRAKTER

I alkohol eller olje

RÅVARER OG KJEMIKALIER

Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

SÅPEFORMER

Mange varianter

UTSTYR

Såpekniver og mer

Emballasje

Flasker, krukker og mer