Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Sitron FCF eterisk olje (økologisk)


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

89,00 kr

10 ml
30 ml
100 ml
250 ml

⏳ Salget avsluttes om {timer}

Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Citrus limonum

Kaldpresset sitronskallolje (furanocoumarin-fri)

Aroma: Sterk, søt, sitrus
Aromanote: Topp
Egenskaper: Antianemisk, antimikrobiell, antirevmatisk, antiseptisk, krampeløsende, astringerende, antibakteriell, karminativ, avgiftende, svettedrivende, urindrivende, feberdempende, blodstillende, blodtrykksenkende, insektdrepende, hudirriterende (øker blodsirkulasjonen i området), stimulerer produksjonen av hvite blodlegemer, styrkende, orm- og parasittdrepende.
Plantedel: Skall
Farge: Lys (fersk), Gul/gyllen (modnet)
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Limonen, b-pinen, g-terpentin
Familie: Rutefamilien (Rutaceae)
Engelsk navn: Lemon
Land: Italia
Ekstraksjonsmetode: Kaldpresset
Passer godt sammen med: Andre sitrusoljer, benzoin, einer, eukalyptus, geranium, fennikel, lavendel, neroli, romersk kamille, rose, sandeltre, ylang-ylang

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: Limonene: 69,7 %

Virkestoffer (batch 002)

  • Limonene: 69,7 %
  • β-pinene: 12,6 %
  • γ‑terpinene: 7,2 %
  • Citral: (geranial (1,5 %) + neral (0,90 %) 2,40 %
  • furanocoumariner: 1 ppm

Sikkerhet og advarsler

Farer: Hudsensibiliserende hvis oksidert (lav risiko).

Forsiktighet: Gamle og oksiderte oljer bør unngås.

Maksimalt anbefalt dose hudpleie: 20 %
Sikkerhetsråd: Limonene oksiderer lett; bør oppbevares tett, kjølig og mørkt.

Organrelaterte effekter

  • Huden: Kaldpresset sitronolje var moderat irriterende for kaniner og mildt irriterende for mus. På to grupper á 25 personer var verken 10 % eller 100 % sitronolje hudirriterende. I en studie på 200 pasienter med dermatitt var 1 sensitiv til 2 % blanding i en «patch test». 2 av 747 pasienter (0,27 %) med dermatitt og duftallergi reagerte på 2 % blanding. De fototoksiske virkningene av kaldpresset sitronolje skyldes nesten utelukkende bergapten og oxypeucedanin, og nivåene av disse varierer ekstremt (opptil med en faktor på 20). Denne oljen har maksimalt 0,1 % av disse virkestoffene [disse vises ikke i vår MS-rapport].
  • Reproduktiv toksisitet: Virkestoffene i sitronolje tilsier at den ikke utgjør en fare under svangerskap ved aromaterapeutisk bruk.

Systemiske effekter

  • Akutt toksisitet+5 g/kg oral for rotter og +5 g/kg dermalt for kaniner (mild med ingen/lav kumulativ toksisitet).
  • Kreftfremkallende/krefthemmende: Sitronolje har i forsøk signifikant økt aktivitet av Glutathione S-Transferase (et protein som hjelper med å redusere oksidativt stress i celler) i muselever og tynntarmslimhinnen og forhindret indusert neoplasi (cellevekst) i både lunger og formage. Apoptose (programmert celledød) i menneskelig leukemi (blodkreft) ble indusert av citral (geranial + neral) – virkestoffer i sitronolje. Sitronolje var cytotoksisk (celleskadelig) for menneskelig prostata, lunge- og brystkreftceller.
  • Antioksidant/pro-oksidant: Markert aktivitet mot DPPH radikaler (Difenylpikrylhydrazyl; DPPH-scavenging er en metode for estimering av antioksidantaktiviteten til en forbindelse).          

Kilde: Robert Tisserand & Rodney Young (2013): Essential Oil Safety: A Guide for Health Care Professionals, 2nd Edition.   

Mer info

Sitron

Sitron er en av de aller mest populære aromaterapeutiske oljene. At den lukter fantastisk og har en frisk aroma er én ting, men visste du at den har en rekke terapeutiske egenskaper? Kanskje den viktigste er dens evne til å stimulere produksjonen av hvite blodlegemer, som forsvarer kroppen mot infeksjoner. Dette er av stor verdi i behandlingen mot sår og infeksjonssykdommer som bronkitt og forkjølelse, fordøyelsesproblemer, revmatisme og gikt, særlig urinsyregikt.

Vår nye sitronolje er bergaptenfri, så den er ikke fototoksisk i motsetning til de fleste andre sitronoljer.

Eterisk olje av sitron klarner tankene og styrker konsentrasjonsevnen, demper hodepine og migrene, virker styrkende og bedrer humøret. En lukt man blir glad av!

Få oljer tilbyr så mange bruksområder som sitron med tanke på pris.

    Aromaterapeutisk bruk

    • Hudpleie: Akne, anemi, skjøre negler, blemmer, frostskader, liktorn, kutt, fet hud, herpes, insektbitt, munnsår, fregner, åreknuter, vorter
    • Sirkulasjon, muskler, ledd: Gikt, appelsinhud, høyt blodtrykk, neseblødninger, overvekt (forstoppelse), dårlig sirkulasjon, revmatisme
    • Ånderettssystemet: Astma, halsbetennelser, bronkitt, katarr
    • Fordøyelsessystemet: Sure oppstøt
    • Immunsystemet: Forkjølelser, influensa, feber og infeksjoner

    Aromaterapeutiske tips

    Oljebrenner/diffuser

    • Sitronolje brukes aromaterapeutisk mot forkjølelser, ved stemmetap, depresjon, utmattelse, hodepine og migrene.
    • Øker konsentrasjonsevnen.
    • Blodtrykksenkende, og virker stressdempende.
    • Fjerner ubehagelig lukt, og er meget nyttig på kjøkkenet, da sitron-aromaen øker appetitten.

    Bad/massasje

    • Ypperlig med en dråpe sitron i et varmt glass vann for å lindre sår hals, antibakteriell effekt i munnhulen og på munnsår.
    • I massasjeolje øker sitron fordøyelsen og stimulerer appetitten, lindrer muskel- og leddsmerter og luftveisproblemer, virker oppløftende og stimulerende på humøret og generelt hudrensende.
    • Eterisk olje av sitron er et meget bra middel for å stimulere immunforsvaret; anbefales å bruke sammen med tetre.
    • Brukes på samme måte i bad.

    Hudpleie

    • Sitron er velegnet som rensende middel for tette porer og fet hud.
    • Fjerner døde hudceller og virker klarnende på huden.
    • Velegnet som antiseptisk middel mot kutt, sår og insektbitt.
    • Man kan ha et par dråper eterisk olje på vorter og liktorn.
    • Anvendes mot appelsinhud.
    • Sitronolje er også nyttig ved solbrenthet.

      Tradisjonell anvendelse

      Sitron har evnen til å stimulere produksjonen av hvite blodlegemer, som forsvarer kroppen mot infeksjoner. Dette er verdifullt i behandlingen av overflatiske sår og infeksjoner.

      Der sitronen dyrkes, blir den ofte brukt som et middel mot «alt», særlig med tanke på infeksjoner. Sitron har tradisjonelt blitt brukt for feber, forkjølelser, malaria og tyfus, og er en velkjent remedie i kinesisk og ayurvedisk medisin.

      Sitron har en så omfattende posisjon i spansk folkemedisin at hele bøker er skrevet om dens virkninger.

      Visste du at?

      • Sitron minker hyppigheten av mareritt.
      • Ble brakt til Europa av korsfarerne på 1100-tallet.
      • Columbus introduserte sitronen i Amerika i 1493.
      • California er en av de største produsentene i verden, og ble brakt dit av fransiskanermunker i 1804.
      • Et japansk forsøk viste av dampinhalasjon av sitron reduserte skrivefeil med 54 % i kontorlandskap.
      • I et annet forsøk, ved universitetet i Ohio, ble det påvist at aromaen fra sitron forbedret humøret. Den stimulerer nemlig nevrotransmitteren norepinephrine, som er et feel-good-kjemikalie.
      • Sitron har sterke antibakterielle egenskaper: en løsning på 0,2 % gjør tuberkulosebakterien fullstendig inaktiv.
      Sitron FCF eterisk olje (økologisk)

      Sitron FCF eterisk olje (økologisk)

      89,00 kr
      10 ml
      30 ml
      100 ml
      250 ml