Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Isop eterisk olje (økologisk)

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

89,00 kr

5 ml
10 ml
30 ml

Skynd deg, kun 14 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Hyssopus officinalis (var. decumbens)

Isopolje

Aroma: Søt, varm, fruktig, krydret, medisinal 
Aromanote: Topp/middels
Egenskaper: Astringerende, antiseptisk, krampeløsende, virushemmende, bakteriehemmende, fordøyelsesfremmende, menstruasjonsdrivende, slimløsende, sårhelende, , blodtrykksøkende, nervestyrkende, styrkende på hjerte og blodsirkulasjon
Plantedel: Blomster og blader
Farge: Klar/gul-grønn
Konsistens: Tynn 
Viktigste virkestoffer: 1,8-cineoleβ-pinen, Cis-beta-ocimene, limonene
Familie: Leppeblomstfamilien (Lamiaceae)
Engelsk navn: Hyssop
Land: Spania
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Sitrusoljer, eukalyptus, lavendel, rosmarin, laurbær, muskatsalvie, geranium, ravensara, niaouli, cajeput, myrt
Advarsel: Unngås under svangerskap. Kan virke hudirriterende, bør ikke tas av epileptikere og ved høyt blodtrykk. Brukes med moderasjon. Brukes ikke på barn under 6 år. Kun utvendig bruk.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: limonene: 3,8 %

Virkestoffer: 

  • 1,8-cineole: 48 %
  • Beta-pinene: 14,6 %
  • Cis-beta-ocimene: 4,1 %
  • Limonene: 3,8 %
  • Alpha-pinene: 3,4 %
  • Sabinene: 2,7 %
  • Myrcene: 2,3 %
  • Trans-beta-ocimene: 1,6 %
  • Alpha-terpineol: 1,6 %
  • Germacrene D. 1,3 %
Mer info

Isop

Isop er forholdsvis kraftig, og skal brukes med en viss forsiktighet. Det er ikke en typisk massasjeolje, men brukes aromaterapeutisk til noen spesifikke områder hvor den regnes som svært effektiv.

En av de mest anvendte er luftveisinfeksjoner, særlig ved tykt slim. Isop brukes da for å løsne slimdannelser slik at det blir lettere å hoste opp. Relatert er å gurgle eterisk olje av isop (utblandet i vann) ved sår hals og stemmeproblemer. Dampinhalasjon av isop ved hoste og sår hals er et annet eksempel.

Ellers er isop anerkjent som et hjelpemiddel mot revmatisme, gjerne ved påføring i olje først og deretter varmt omslag. Hevelser (etter slagskade) er et annet, da med kaldt omslag.

Mentalt er isop frisk og oppkvikkende

        Aromateraputisk bruk

        • Hudpleie: Hevelser, betennelse, sår, kutt.
        • Sirkulasjon, muskler og ledd: Lavt blodtrykk, revmatisme.
        • Åndedrettssystemet: Astma, bronkitt, hoste, sår hals, tonsilitt (mandlene).
        • Fordøyelsessystemet: Kolikk, fordøyelsesproblemer.
        • Uro-genitale systemet: Amenore (uteblitt menstruasjon), bakteriell vaginose (utflod).
        • Immunsystemet: Forkjølelse, influensa.
        • Nervesystemet: Angst, utbrenthet, nervøsitet, stress.

        Aromaterapeutiske tips 

        Oljebrennere og diffusere

        Forkjølelser, bronkitt, astma.

        Massasjeolje/bad

        Luftveisinfeksjoner, revmatisme, hevelser, fordøyelse

        Hudpleie

        Sårheling ved kutt/arr og hevelser

            Tradisjonell bruk

            Isop blir ofte omtalt som en av urtene i Bibelen, men dette er usikkert. Ifølge Rolv Hjelmstad kan dette skyldes en oversettelsesfeil fra hebraisk «esob» (hellig plante) til det greske ordet for isop; «ysop». Sikkert er det at isop var ansett som en medisinal plante i middelalderen, og da også hovedsakelig mot luftveisproblemer.

            Visste du at?

            Benediktermunkene brukte isop i likører fra det 10. århundre.

            Isop er en ingrediens i Benedictine, en eliksir laget i 1510, og den berømte Chartreuse laget av karteuserordenen. 

                OLJER, FETT OG VOKS

                til såpelaging, massasjeoljer og mer

                Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

                ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

                Over 130 forskjellige

                DUFTOLJER

                33 duftoljer å velge mellom

                MICA

                Stort utvalg!

                EKSTRAKTER

                I alkohol eller olje

                RÅVARER OG KJEMIKALIER

                Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

                SÅPEFORMER

                Mange varianter

                UTSTYR

                Såpekniver og mer

                Emballasje

                Flasker, krukker og mer

                Isop eterisk olje (økologisk) - Aromateket

                Isop eterisk olje (økologisk)

                89,00 kr
                5 ml
                10 ml
                30 ml