Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Eukalyptus Dives eterisk olje (Broad-leaved Peppermint)


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

69,00 kr

10 ml
30 ml
Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Eucalyptus dives

Eukalyptus dives skiller seg fra de fleste andre eukalyptusoljer ved at den har en annerledes kjemisk sammensetning, karakterisert av høye verdier av monoterpenketonet piperitone[1] som gir den mynteaktige aromaen. Den kalles av den grunn «Broad-leaved peppermint».

Aromaen er både søt og skarp, med en tydelig mynteaktig profil.

Eukalyptus dives-olje, Broad-leaved Peppermint-olje

Aroma: Skarp, søt, mynte
Aromanote: Topp
Egenskaper: Sopphemmende, antibakteriell, antimikrobiell, antiviral, antirevmatisk, antiseptisk, betennelseshemmende, insektbekjempende, immunstyrkende, parasittdrepende, slimløsende, smertestillende,  sårlegende
Plantedel: Blader
Farge: Gjennomsiktig/lys
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: piperitone, α-phellandrene
Familie: Myrtfamilien (Myrtaceae)
Engelsk navn: Eucalyptus / Lemon-scented gum / Spotted gum
Land: Australia
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen medSedertre, ingefærlavendeleinersitrusoljermelissemyrt, timiantetrerosmarinfurufrankincense, basilikum, bergamott, cajeput, frankincense, grønnmynte, kamille (romersk), merian (søt), pepper
Advarsel: Unngås under svangerskap.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: linalool: 1,06 %

Virkestoffer

  • Piperitone: 53,6 %
  • α-phellandrene: 18,3 %
  • para-cymene: 5,52 %
  • terpinen-4-ol: 4,71 %
  • α-thujene: 2,78 %
  • Terpinolene: 1,91 %
  • β- phellandrene: 1,61 %
  • α-terpineol: 1,20 %
  • Linalool: 1,06 %
  • Myrcene: 1,03 %

Les mer under fanen «Mer info» (om Eucalyptus Dives eller generelt om eukalyptusoljene). 

Mer info

Broad-leaved Peppermint eucalyptus

Opprinnelig vokser Eucalyptus dives i fjellområdene i New South Wales og Victoria, men nær all produksjon av den eteriske oljen skjer utenfor Australia, spesielt i Sør-Afrika.

Oljen vi tilbyr er fra vår australske leverandør, og er en av de få E. dives på markedet som vokser og destilleres i Australia.

Som andre mynteoljer er E. dives et godt virkemiddel mot ledd- og muskelsmerter, og piperitone er spesielt virksom mot gram-negative bakterier. Så langt har forskning hatt fokus på mage- og tarmbakterier[4] (hvor den er svært effektiv), men den er også sannsynligvis en god olje mot uren og bakterieinfisert hud, spesielt i kombinasjon med vitamin A.

Ellers er Eukalyptus dives-oljen også rik på monoterpenet a-phelladrene, som gjør oljen virksom mot sopp- og bakterielle infeksjoner[2], og har smertedempende og betennelsesdempende[3] egenskaper.

Aromaterapeutisk brukes E. dives for å motvirke alle typer luftveisinfeksjoner, kramper og smerter som for eksempel muskel- og leddsmerter (artritt, revmatisme, nevralgi) og kramper ved menstruasjon, soppinfeksjoner (candida), parasitter og hodelus, og som et antimikrobielt middel mot akne og uren hud. De lave verdiene av 1,8 cineole gjør oljen velegnet for barn.

Luftveiene

Som de fleste eukalyptusoljer er E. dives en utmerket olje mot problemer knyttet til luftveiene, spesielt de nedre luftveiene, hvor den anvendes aromaterapeutisk mot bronkitt, lungebetennelse og astma. Den klare og friske aromaen åpner luftveiene og letter på tette luftveier ved infeksjoner med mye slim og hoste. Fin i kombinasjon med 1,8 cineolrike oljer som eukalyptus globulus, radiata, blue mallee, samt cajeput, niaouli, rosmarin ct cineole og merian.

Egenskaper

  • Oppkvikkende og konsentrasjonsfremmende: E. dives virker oppkvikkende på sinnet, øker konsentrasjonen og fokus. 
  • Smerte- og betennelsesdempende: Eukalyptus dives-oljen er veldig fin til vonde muskler og ledd, og de betennelseshemmende egenskapene gjør den utmerket mot sår og betent hud. Kombiner den med andre smertestillende oljer som ingefær, rosmarin, kamille, sypress, svart pepper og nellikspiker (i små mengder).

Kilder og referanser

[1] Andre oljer som inneholder piperitone er bl.a. dill, grønnmynte, kornmynte og kattemynte.

[2] Zhang, J. et.al. (2017): Anti-fungal activity, mechanism studies on α-Phellandrene and Nonanal against Penicillium cyclopium (PDF)

[3] Halmisson, D. et.al. (2016): α-Phellandrene, a cyclic monoterpene, attenuates inflammatory response through neutrophil migration inhibition and mast cell degranulation

[4] Yaguchi. A. et.al. (2009): Isolation and identification of precocenes and piperitone from essential oils as specific inhibitors of trichothecene production by Fusarium graminearum

Eukalyptus 

Eukalyptus har en skarp og frisk aroma som de fleste kjenner igjen. Men visste du at det finnes mange forskjellige varianter av dette treet, og at de eteriske oljene har forskjellige bruksområder innen aromaterapi?

Eukalyptus er en av de mest velkjente eteriske oljene, og blir omfattende brukt innen hudpleie, kosmetikk og medisin. Eukalyptusoljen er nesten universelt kjent som en av de aller beste ved luftveisplager.

Aromateket tilbyr seks ulike eteriske oljer av eukalyptus, og felles for alle dem alle er deres fantastiske effekter på luftveiene og de sterke antibakterielle egenskapene. Likevel har de også sine særegne kvaliteter, og det er viktig at man velger riktig olje til riktig formål.

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Brannskader, blemmer, kutt og sår, herpes, insektbitt, insektavvisende, lus, hudinfeksjoner
    • Sirkulasjon, muskler og ledd: Muskelsmerter, sirkulasjonsproblemer, gikt og revmatisme, forstuelser
    • Åndedrettssystemet: Astma, bronkitt, katarr, hoste, bihulebetennelse, halsbetennelse
    • Urogenitalsystemet: Utflod, urinveisinfeksjon
    • Immunsystemet: Vannkopper, forkjølelse, influensa, meslinger
    • Nervesystemet: Svakhet, hodepine, neuralgi; oppkvikkende og stimulerende

              Aromaterapeutiske tips

              Oljebrenner/diffuser

              • Meget effektiv ved forkjølelser og andre luftveisproblemer, slimløsende, feber- og bakteriehemmende.
              • Eterisk olje av eukalyptus kan også brukes i spray som bakteriehemmende middel (i en 2 % løsning).
              • Brukes innen aromaterapien mot hodepine og migrene.
              • Eukalyptus har en skarp og rensende aroma som virker oppkvikkende og konsentrasjonsfremmende, bør ikke brukes for leggetid.

              Bad/massasjeolje 

              • Ved luftveisproblemer som astma kan den masseres utblandet direkte på brystet.
              • Oljen virker beroligende, oksygenfremmende, feber- og infeksjonshemmende og smertestillende mot revmatisme og muskelsmerter, da den er betennelsesdempende og sirkulasjonsstimulerende (varmer opp kalde og stive ledd).
              • Oljen kan også påføres ved meslinger, vannkopper, o.l., og har de samme egenskapene i bad.
              • Meget velegnet for munnskyll/«oil pulling» for å rense munnen og mot sår hals.

              Hudpleie

              • Kombinert med bergamott er den bra mot munnsår og verkebyller.
              • Eukalyptus er også effektiv mot solbrenthet, brannsår og insektbitt, og har sårlegende egenskaper.
              • Eterisk olje av eukalyptus virker mot hodelus.

              Tradisjonell anvendelse

              Eterisk olje av eukalyptus ble omfattende brukt medisinelt av de australske aboriginerne, og ble raskt populær over hele verden da den ble allment tilgjengelig fra 1700-tallet. Dens sterke antiseptiske egenskaper gjorde at aboriginerne bandt eukalyptusblad rundt alvorlige sår. 

              Eukalyptus er et av verdens tørsteste trær, så man har plantet eukalypustrær i sump-/myrområder i Nord-Afrika for å tørke dem ut og hindre spredningen av malaria. 

              Eukalyptus blir særlig brukt mot forkjølelse og influensa, for såre muskler og ledd, og som sårrensende middel.

              Visste du at?

              Navnet stammer fra de greske ordene eu og kalypto som betyr «godt dekket», og som henspeiler den kopplignende membranen som dekker blomsterknoppene.

              Kanskje du har hørt om den berømte «blå tåken» i Australia? Denne forekommer når kvaen fra eukalyptustrærne fordamper og skaper en blå tåke som kan sees mange kilometer unna. Man trodde opprinnelig at den blå tåken virket feber- og infeksjonsdempende, men det har vist seg at den bekjempet sykdomsbærende mygg i området.

              Eukalyptus ble introdusert i Europa i 1788, og ble da kalt «Sydney peppermynte». Den ble utvunnet fra Eukalyptus piperita, som i dag brukes mer som en industriell type olje. 
                Eukalyptus Dives eterisk olje (Broad-leaved Peppermint)

                Eukalyptus Dives eterisk olje (Broad-leaved Peppermint)

                69,00 kr
                10 ml
                30 ml