Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Sypress eterisk olje (økologisk)

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

109,00 kr

10 ml
30 ml

Skynd deg, kun 19 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Cupressus sempervirens

INCI: Cupressus sempervirens leaf oi
CAS: 84696-07-1
Land: Spania
Økologisk sertifisering: USDA Organic, ECOCERT
Batch: 005
Best før: 07/2025 eller 2 år etter åpning

Eterisk olje av sypress har en avslappende og beroligende effekt, og er utmerket til bruk på soverommet for en god natts søvn.

Sypress

Aroma: Frisk, krydret, urter, tre
Aromanote: Middels
Aromaterapeutisk bruk og egenskaper: Antirevmatisk, antiseptisk, astringerende, beroligende, blodstillende, blodårestyrkende, blodåresammentrekkende, hemoroider, krampeløsende, overdreven svette, smertedempende, urindrivende.
Plantedel: Nåler og kvister
Farge: Lys gyllen
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: α-pinene, δ-3-karen, limonen, α-terpinolen
Familie: Sypressfamilien (Cupressaceae)
Engelsk navn: Cypress
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Alle sitrusoljer, bergamott, einer, furu, lavendel, merian, muskatsalvie, rosmarin, sandeltre, frankincense.
Advarsel: Unngås under svangerskap. Generelt trygt.

Les mer

Sypress

Sypress var et høyt verdsatt medisinsk tre av de gamle sivilisasjonene, og har noen særegne egenskaper som gjør den meget verdifull i aromaterapi for enkelte lidelser. Sypressolje er særdeles astringerende (sammentrekkende), og anvendes aromaterapeutisk hvor det er en overproduksjon av væsker, som for eksempel ved ødem, inkontinens, overdreven svetting, blødende gummer eller sterke blødninger ved menstruasjon.[1]

Innen områder forbundet med blodkretsløpet er sypressolje kanskje er førstevalget for åreknuter og hemoroider. Den er veldig fin å bruke i bad, for eksempel. Sypressolje skal påføres svært forsiktig (i baseolje) på åreknuter, stryk den lett på i retning oppover.

Sypressolje er også en ypperlig krampeløsende olje mot luftveisproblemer (astma, bronkitt), der den virker beroligende på muskulaturen ved anfall: veldig nyttig i diffusere.

Virker regulerende på menstruasjonssyklusen, letter på smertene og motvirker overdreven blødning, spesielt tidlig i menopausen.

I hudpleie er den spesielt mye brukt i deodoranter og aftershave, skal visstnok gi en god dukt i kombinasjon med geranium, appelsin og bergamott. Den motvirker akne, fet og overdrevent fuktig hud. Den skal være spesielt effektiv mot overdreven fotsvette - sypressoljen brukes da i fotbad.

Sypressolje er også insektavvisende, og har bl.a. blitt brukt for å motvirke lopper hos hunder samtidig som den demper sterk hundelukt.

Eterisk olje av sypress har en avslappende og beroligende effekt, og er utmerket til bruk på soverommet for en god natts søvn.

I følge Kurt Schnaubelt skal sypressolje ha en rensende effekt på lymfesystemet.

Aromaen er krydret, skarp, søt med undertoner av tre og balsam.

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Appelsinhud, hemoroider, fet og fuktig hud, overdreven svette, fotsvette, insektavvisende, blødende tannkjøtt, åreknuter, sår
  • Sirkulasjon, muskler, ledd: Appelsinhud, muskelkramper, ødem, dårlig sirkulasjon, revmatisme
  • Åndedrettssystemet: Astma, bronkitt, hoste
  • Det urogenitale system: Uregelmessig menstruasjon, overgangsalder-relaterte plager (menopause), menoragi (sterke menstruasjonsblødninger)
  • Nervesystemet: Anspenthet, stress, irritasjon

Aromaterapeutiske tips

Oljebrenner/diffuser

Eterisk olje av sypress anbefales for astmatiske barn, da den både er beroligende og krampeløsende.

Ved astmaanfall utenfor hjemmet kan man ha noen dråper på et lommetørkle, og deretter inhalere for å dempe hosten.

Sypressolje er verdifull for andre luftveisproblemer som emfysem, bronkitt og kikhoste.

Den beroliger humøret, og virker sinne- og irritasjonsdempende.

Bad/massasje

Sypress har en lang rekke funksjoner og hjelper mot gikt, astma, appelsinhud, kramper, diaré, revmatisme, åreknuter, menstruasjonssmerter, overdreven svette og menopause.

Sypressolje brukes både i bad og massasjeolje.

I fotbad er sypress ypperlig mot overdreven svette, samtidig som det er en god deodorant.

Hudpleie

Eterisk olje av sypress anvendes først og fremst mot åreknuter og hemoroider i hudpleie, men er også verdifull mot tette porer, fet hud og akne.

Dens astringerende egenskaper er effektive mot sår og arr, og eksem.

Meget effektiv mot neseblødning, ha da noen dråper på en bomullsdott og sett den i nesen.

            Tradisjonell anvendelse

            Assyrerne brukte sypress for å behandle hemoroider, og det samme gjorde Hippokrates. Galen anbefalte den mot diaré, interne blødninger og menstruasjonssmerter og overdreven blødning.

            Visste du at?

            • Det botaniske navnet til sypress er sempervirens, som betyr «eviggrønn».
            • Dette motstandskraftige treet sypress er blitt brukt av grekerne brukt til å bygge gudestatuer. Etter hvert et populært materiale for å bygge gravkister i det sørlige Europa.
            • Kypros har navnet sitt fra sypress-treet (der det ble ansett som et hellig tre).
            • Korset som Jesus ble korsfestet på var av sypress, sier legenden.

                      Kilder og referanser

                      [1] Patricia Davies (1994): Aromatherapy. An A-Z.

                                OLJER, FETT OG VOKS

                                til såpelaging, massasjeoljer og mer

                                Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

                                ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

                                Over 130 forskjellige

                                DUFTOLJER

                                33 duftoljer å velge mellom

                                MICA

                                Stort utvalg!

                                EKSTRAKTER

                                I alkohol eller olje

                                RÅVARER OG KJEMIKALIER

                                Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

                                SÅPEFORMER

                                Mange varianter

                                UTSTYR

                                Såpekniver og mer

                                Emballasje

                                Flasker, krukker og mer