Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Ravensara eterisk olje (vilthøstet)


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

99,00 kr

10 ml
30 ml

⏳ Salget avsluttes om {timer}

Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Ravensara aromatica / Cryptocarya agathophylla

Ravensaraolje

Aroma: Lakris, frisk, sitron, noe søt og fruktig
Aromanote: Topp (mot middels)
Egenskaper: Betennelseshemmende, antiviral, antibakteriell, antiseptisk, slimløsende, sopphemmende, krampeløsende, smertedempende.
Plantedel: Blader
Farge: Lys/gul
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Estragol, limonen, linalool, sabinen, a-pinen, b-pinen, 1,8-cineol, b-karofyllen
Familie: Laurbærfamilien (Lauraceae)
Engelsk navn: Ravensara, Clove Nutmeg, Madagascar Clove, havozo.
Land: Madagaskar
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillert
Passer best sammen med: Romersk kamille, sitron, timian, lavendel, myrt, ingefær, tetre, furu, einer, rosmarin, sitrongress, eukalyptus, sypress, cajeput, frankincense.
Advarsel: Unngås under svangerskap og amming. Kan virke hudirriterende, maks 3 % utblandet.
Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: 22 % limonene, 8 % linalool

Les mer

Ravensara

På Madagaskar omtales ravensara som «oljen som helbreder», da den brukes for å behandle infeksjoner og alle typer sår og forbrenninger. Ravensaraolje er ikke så allment kjent som for eksempel lavendel eller tetre, men er populær blant terapeuter, særlig for sine sterke antivirale egenskaper.

Ravensaraolje blir særlig mye brukt for å rense og lindre luftveiene ved virusinfeksjoner, den gir støtte til immunforsvaret og er nyttig for å lindre de sesongbetonte infeksjonene (influensa, forkjølelser, bronkitt).

Ellers brukes ravensara aromaterapeutisk for å behandle forskjellige hudlidelser som munnsår og sprukken/tørr hud, samt ledd- og muskelsmerter. Som antiseptisk middel kan den påføres på sår og forbrenninger. Husk at eterisk olje skal blandes ut i en baseolje først.

Eterisk olje av ravensara er populær i bruk for hjemmelagde renholdsprodukter, da i spray, aromadiffusere og rengjøringsprodukter for å motvirke virus, bakterier og sopp/mugg. 

Ravensaraolje skal ha en balanserende effekt på humøret, og visstnok blir både hunder og katter roligere i nærheten av ravensara-aromaen. Den er muligens den avslappende og beroligende effekten som gjør at ravensara omtales som et afrodisiakum innen aromaterapi. Aromatisk blir ravensara sammenlignet med eukalyptus og mynteoljer, men den har en mildere og mer avrundet aroma.

Eterisk olje av ravensara må ikke forveksles med ravintsara (Cinnamomum camphora). Selv om begge tilhører laurbærfamilien, så er oljene fra forskjellige planter og de terapeutiske egenskapene er forskjellige fra hverandre. Blant annet har ravensara sterke antivirale egenskaper, mens ravintsara er mer egnet til å bekjempe bakterier.

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Sår, forbrenninger.
  • Sirkulasjon, muskler og ledd: Smertedempende, krampeløsende.
  • Ånderettssystemet: Antiviral, forkjølelse, influensa.
  • Urogenitalsystemet: Virker avgiftende.
  • Immunsystemet: Styrkende.
  • Endokrinsystemet: Virker avgiftende på lymfene
  • Nervesystemet: Beroligende

Aromaterapeutiske tips

  • Oljebrenner/diffuser: Antiviral, antiseptisk, beroligende.
  • Bad/massasje: Luftveiene, ledd- og muskelsmerter.
  • Hudpleie: Spesielt for virusrelaterte sår, f.eks. herpex simplex.

Tradisjonell bruk

Som legemiddel er ravensara omtalt både i greske, romerske og middelaldertekster.

Ravensara er spesielt blitt brukt for å behandle sår, infeksjoner og forbrenninger.

    Ravensara eterisk olje (vilthøstet)

    Ravensara eterisk olje (vilthøstet)

    99,00 kr
    10 ml
    30 ml