Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
- 10 %
På lager
Utsolgt

Myrt ct 1,8 cineole eterisk olje (økologisk)

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

89,00 kr80,10 kr

Du sparer: 8,90 kr (10 %)

5 ml
10 ml
30 ml

Skynd deg, kun 21 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Myrtus communis

Aromaen til myrt minner litt om eukalyptus (som er i samme familie), men den er rundere og mer forfinet.

Myrtolje, myrteolje

Aroma: Klar, frisk, kamfer
Aromanote: Middels
Egenskaper: Antibakteriell, antiseptisk på urinveier og luftveier, astringerende (sammentrekkende), sopphemmende, betennelseshemmende, slimløsende, krampeløsende, katarrdempende, luftdrivende og parasittdrepende.
Plantedel: Blader og kvist
Farge: Gyllen til rødlig
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Cineol, myrtenol, geraniol, linalol, kamfen.
FamilieMyrtefamilien (Myrtaceae)
Engelsk navn: Myrtle
Land: Spania
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Bergamott, muskatsalvie, isop, ingefær, tetre, timian, rosmarin, lavendel, eukalyptus, nellikspiker
Advarsel: Bør unngås innvortes under svangerskap. Myrt er blodsukkersenkende, må derfor brukes meget varsomt i kombinasjon med anti-diabetiske legemidler.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: limonene: 9,15 %, linalool: 1,67 %,

Virkestoffer

  • 1,8-cineole: 36,4 %
  • Alpha-pinene + alpha-thujene: 24,7 %
  • Myrtenyl acetate: 15,3 %
  • Limonene: 9,15 %
  • Alpha-terpineol: 3,29 %
  • Geranyl acetate: 2,11 %
  • Linalool: 1,67 %
Les mer

Myrt

Aromaen til myrt minner litt om eukalyptus (som er i samme familie), men den er rundere og mer forfinet. 

Myrtoljens viktigste egenskaper er de antibakterielle og antiseptiske. Brukes terapeutisk til hovedsakelig tre ting:

  • infeksjoner i luftveiene
  • infeksjoner i urinveiene
  • hudpleie for fet og uren hud (regulerer talgproduksjonen). 

Selv om vi advarer mot at den kan være giftig i svært høye konsentrasjoner, så er dette anbefalt som en utmerket olje for barn som har luftveisproblemer (hoste, brystsmerter). Bruk opptil 3 % utblandet.

I motsetning til eukalyptus er myrtolje beroligende og svakt smertestillende, så kjempefin til bruk på kveldstid. 

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Akne, hemoroider, fet hud, åpne hudporer.
  • Åndredrettssystemet: Astma, bronkitt, katarr, kronisk hoste.
  • Immunsystemet: Forkjølelse, influensa, infeksjoner.

Aromaterapeutiske tips

  • Oljebrennere/diffusere: Luftveisinfeksjoner, særlig bronkitt. 
  • Massasjeolje/bad: Beroligende, åpner luftveiene.
  • Hudpleie: Balanserer produksjonen av sebum (talg) i huden, virker både for tørr og fet hud. Mest effektiv på fet hud som er infisert og akne. 

Tradisjonell bruk

Bladene og bærene har  vært anvendt for dysenteri og diaré, luftveis- og blæreinfeksjoner (gjerne trukket i vin). Brukt innen plantemedisin fra oldtiden.  

Visste du at?

Myrt var en viktig ingrediens i «Englevann», en hudpleiekrem fra 1600-tallet.

Busken kommer opprinnelig fra Nord-Afrika, men vokser nå fritt rundt hele Middelhavet. 

Myrt kalles også «korsikansk pepper» (poivrier corse). 

OLJER, FETT OG VOKS

til såpelaging, massasjeoljer og mer

Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

Over 130 forskjellige

DUFTOLJER

33 duftoljer å velge mellom

MICA

Stort utvalg!

EKSTRAKTER

I alkohol eller olje

RÅVARER OG KJEMIKALIER

Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

SÅPEFORMER

Mange varianter

UTSTYR

Såpekniver og mer

Emballasje

Flasker, krukker og mer

Myrt ct 1,8 cineole eterisk olje (økologisk) - Aromateket

Myrt ct 1,8 cineole eterisk olje (økologisk)

89,00 kr80,10 kr
5 ml
10 ml
30 ml