Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Rose damask absolutt 10 %


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

99,00 kr

5 ml
10 ml

⏳ Salget avsluttes om {timer}

Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Rosa damascene

10 % roseolje i økologisk jojoba

Aroma: Dyp, tung, eksotisk, floral, rose
Aromanote: Base (mot middels)
Egenskaper: Antidepressiv, afrodisisk, antiseptisk, antiviral, astringerende, hormonbalanserende, krampeløsende, rensende, menstruasjonsfremmende, nerveberoligende, magestyrkende, hjertestyrkende, blodrensende, slimløsende, regulerer hjerteklapp.
Plantedel: Blomster
Farge: Mørk
Konsistens: Middels
Viktigste virkestoffer: Sitronellol, gerianol, geransyre, nerol, β-fenyletyl alkohol, linalool
Familie: Rosefamilien (Rosaceae)
Engelsk navn: Damask rose / Rose of Castile
Land: Bulgaria
Ekstraksjonsmetode: Løsemiddelekstrahert (heksanfri)
Passer godt sammen med: Benzo-styraks (benzoin)bergamottkamille (romersk)geraniumsjasminlavendelmelissemuskatsalvienellikspikernerolipatchoulipalmarosa, rosetre, sandeltrevirak (frankincense)ylang-ylang.
Advarsel: Ingen (betraktes som trygg).

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: citronellol: 6,2 %, gerianol: 4,98 %, eugenol: 1,3 %

Virkestoffer (rose absolutt)

  • Phenyl alcohol: 70,0 %
  • Citronellol: 6,20 %
  • Geraniol4,98 %
  • Nerol2,91 %
  • Ethanol1,98 %
  • Eugenol1,33 %
  • Methyleugenol0,31 %
Mer info

Rose

Rose kalles «blomstenes dronning», og dette gjenspeiler dens status innen aromaterapi, hvor den er meget verdifull. I ren form er rose absolutt ekstremt kostbart, og selges som regel utblandet 5 % i en baseolje – Aromateket bruker økologisk jojoba til dette formålet.

Aromatekets rose absolutt består av 10 % ren roseabsolutt i økologisk jojobaolje. Dette gir en meget potent aroma, og den bør helst blandes enda mer ut før bruk. Vi skriver ren fordi en del varianter tilføyer blend, som betyr en blanding også bestående av andre eteriske oljer som kan minne om rose, som f.eks. rosengeranium og palmarosa.

Aromateket selger nå både eterisk olje av rose damask (Rosa × damascena) og absolutter av rose damask og rose centifolia (Rosa × centifolia), ofte kalt Rose de Mai innen aromaterapi.

      Aromaterapi

      For rene aromaterapeutiske effekter er den eteriske oljen av rose å foretrekke (opptas lettere av huden enn absolutten).

      Absolutter brukes hovedsakelig til parfyme og aromatisk effekt. Absolutter har generelt en tyngre og mer intens aroma enn eteriske oljer, og du kan selvfølgelig bruke absolutter i hudpleieprodukter, men da først og fremst for aromaens skyld.

                Aromatiske forskjeller mellom roseoljene

                Rose damask dyrkes stort sett i Bulgaria og Tyrkia, hvor særlig «rosenes dal» (Rozovodalen) i Bulgaria er kjent for sin utsøkte kvalitet.

                Rose centifolia er litt dyrere siden den gir mindre eterisk olje og dyrkes hovedsakelig i Marokko og Egypt. Kalles også Marrokansk rose, Provencerose og kålrose (cabbage rose) grunnet den tette blomsterstrukturen.

                Eterisk olje av rose er en olje som har sterke feminine kvaliteter, som vises i bruksområdene innen aromaterapi, der den har en rekke effekter på kvinners fysiske og psykiske helse. Rose blir særlig brukt i massasjeoljer. På livmoren virker roseolje rensende, regulerende og styrkende, og den regulerer menstruasjonssyklusen. Rose virker så avslappende på muskulatur, at man bør unngå å massere den på mage/underliv i tidlig graviditetsfase (første 4 mnd).

                Innen aromaterapi blir rose spesielt brukt for det emosjonelle plan: en potent antidepressiva, blir brukt ved strevsom PMS, fødselsdepresjon, sorg, usikkerhet, og lignende. Ved problemer tilknyttet reproduksjon og seksualitet, er rose ofte førstevalget.

                Eterisk olje av rose er ekstremt konsentrert, og skal først blandes godt ut med olje før man kan karakterisere lukten. Og lukten er forresten er fantastisk, selvsagt!

                Tradisjonell anvendelse

                Roseolje blir høyt verdsatt som parfyme, medisin og hudpleie alle steder den har vokst gjennom historien. Roseblader er blitt spredt under brylluper for å sikre et lykkelig ekteskap, og er fremdeles et symbol på kjærlighet og renhet.

                Visste du at?

                Rose var sannsynligvis den første blomsten som ble destillert, i Persia i det 10. århundre av den kjente arabiske legen Avicenna.

                Navnet rose kommer fra det greske ordet roden, som betyr «rød».

                Bulgaria og Tyrkia er de største produsentene av roseolje. 4000 kilo med roseblomster blir til én liter olje, i tilfelle du lurer på hvorfor den er dyrere enn snittet.

                Rosens aroma er kjent som et afrodisiakum, noe som forklarer hvorfor romerne spredte roseblader på bryllupssengen. Romerne gikk også med roser for å mildne effektene av alkohol.

                I dag finnes lukten i nær 100 % av parfymer for kvinner, men aromaen er som oftest syntetisk, dessverre. 

                Rose damask absolutt 10 %

                Rose damask absolutt 10 %

                99,00 kr
                5 ml
                10 ml