Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Patchouli (lys) eterisk olje (økologisk)


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

109,00 kr

10 ml
30 ml
100 ml

⏳ Salget avsluttes om {timer}

Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Pogostemon cablin

Patchouliolje, lys patchouliolje

Aroma: Varm, søt, fruktig
Aromanote: Base
Egenskaper: Antidepressiv, kvalmedempende, antimikrobiell, betennelsesdempende, antiseptisk, antiviral, afrodisiaka, astringerende, antibakteriell, karminativ, sårhelende, fordøyelsesfremmende.
Plantedel: Blader
Farge: Mørk
Konsistens: Tykk/medium
Viktigste virkestoffer:
Familie: Leppeblomstfamilien (Lamiaceae)
Engelsk navn: Patchouli
Land: Indonesia
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen medVetiver, sandeltre, sedertre, geranium, nellikspiker, lavendel, rose, neroli, bergamott, myrra, muskatsalvie.
Advarsel: Generelt ansett som trygg.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: ingen

Mer info

Patchouli

Det finnes flere typer eterisk olje av patchouli, men cablin-variantens (denne variantens) egenskaper gjør at den regnes som overlegen alle andre. Patchouli har en av de mest særegne luktene av alle. Noen er veldig glad i den, mens andre ikke liker den.

Hvis lukten ikke tiltaler deg, ikke bruk den. Dette gjelder alle eteriske oljer.

Oljen av patchouli har noen av de samme betennelseshemmende egenskapene som kamilleolje, og er en av de beste eteriske oljene for bruk innen naturlig hudpleie, der den har sitt største bruksområde innen aromaterapi. 

Vår forrige patchouliolje var av typen mørk, mens denne er lys. Forskjellen er at mørke patchoulioljer destilleres i jernfat, mens for lys brukes det rustfritt stål (så den er litt lysere i fargen).

      Aromaterapeutisk bruk

      • Hudpleie: Akne, fotsopp, sprukken og tørr hud, flass, dermatitt, eksem (våt), soppinfeksjoner, hårpleie, brennkopper, insektavvisende, sår, fett hår og hud, åpne porer, rynker
      • Nervesystem: Utmattelse, depresjon og stressrelaterte plager

      Aromaterapeutiske tips

      Oljebrenner/diffuser 

      Patchouli brukes mot angst og depressjon, virker balanserende på humøret, er insektavvisende og skaper visstnok en «amorøs atmosfære» (alltid avhengig av at man liker lukten).

      Bad/massasje

      I massasjeolje har patchouli mange av de sammen egenskapene. I tillegg hjelper den mot celulitter (appelsinhud), forstoppelse og overvekt. Påføres da på de berørte områdene. Brukes også mot sopp- og bakterieinfeksjoner (utblandet i baseolje). Den er også bra mot insektbitt.

      Hudpleie

      Svært gode celleregenerende egenskaper, hvor den stimulerer vekst av nye hudceller. Bra for ru, sprukken og tørr hud, rynker, akne, eksem, sår, blemmer, soppinfeksjoner og problemer i hodebunnen.

          Tradisjonell anvendelse

          Patchouli har lenge blitt brukt i Kina, Japan og Malaysia som en stimulant, som antiseptisk og feberdempende middel og for å behandle kvalme, forkjølelse og magesmerter.

          I Malaysia og på Filippinene blir en pasta av røtter og blader av patchouli påført smertefulle ledd, og for å lindre menstruasjonssmerter.

          Patchouli blir omfattende brukt i parfyme for å binde andre lukter. 

          Visste du at?

          Navnet patchouli kommer fra Hindustan, der pacholi betyr «å dufte».

          Patchouli ble brukt som beskyttelse mot møll plassert mellom eksporterte kashmirsjaler på veien fra India til England. Uten den karakteristiske lukten var det ikke mulig å få solgt dette. Patchouli blir fremdeles omfattende brukt i Asia i klær og sengetøy for å holde møll og insekter unna.

          Patchouli ble svært populær i hippie-bevegelsen på 1960-tallet, og assosieres fremdeles med psychedelia, cannabis og Hare Krishna. 

              Patchouli (lys) eterisk olje (økologisk)

              Patchouli (lys) eterisk olje (økologisk)

              109,00 kr
              10 ml
              30 ml
              100 ml