Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Neroli eterisk olje


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

399,00 kr

2,5 ml
5 ml
10 ml (10 % i jojoba)
Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Citrus aurantium var. amara

Gitt den høye prisen, har vi valgt å både tilby neroli-olje både som en ren olje, og som 10 % styrke utblandet i jojobaolje.

Neroliolje, appelsinblomstolje, bitterappelsinblomstolje

Aroma: Søt, feminin, fruktig, citrus
Aromanote: Hjerte
Egenskaper: Antidepressiv, nerveberoligende, sårlegende,  hjertestyrkende, afrodisiaka, fordøyelsesfremmende, celleregenererende, nerveberoligende, søvndyssende, antiseptisk, bakteriehemmende.
Plantedel: Blomster
Farge: Lys, grønn/gul.
Konsistens: Tynn/middels
Viktigste virkestoffer: Limonen, linalol, nerolidol, a-tepineol, a-terpinylacetat, farnesol.
Familie: Rutefamilien (Rutaceae)
Engelsk navn: Neroli
Land: Egypt
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillert
Passer best sammen med: Alle sitrusoljer, rose, lavendel, sjasmin, geranium, sandeltre, benzoin.
Advarsel: Generelt trygg. Blodtrykksenkende.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: linalool: 43 %, limonene: 21 %, farnesol: 4 %, gerianol: 3 %, citral: 0,5 %

Mer info

Neroli

Neroli er en av de dyreste eteriske oljene, og er en av de mest anvendte ingrediensene i luksusparfymer, en av de opprinnelige ingrediensene i ekte Eau de Cologne.[1] Neroliolje blir laget av blomstene til bitterappelsin (Citrus aurantium).

Neroliaromaen er feminin, utsøkt, søt og like gjenkjennelig som rose, vetiver og jasmin. Den lukter fantastisk i sin rene form, men i likhet med mange andre oljer, så kommer aromaen til sin fulle rett når den blandes ut i baseolje eller andre hudpleieprodukter. Den er svært drøy, og 1 % neroliolje er mer enn nok i en blanding.

Neroli har hovedsakelig tre bruksområder innen aromaterapi: mentalt/psykisk, hjerteberoligende og som hudpleiemiddel.

Mentalt og psykisk anses neroli å være en av de mest effektive beroligende og antidepressive oljene. Neroli brukes for å behandle søvnløshet/insomni, hysteri, angst og depresjon, særlig for dem hvor frykt og panikk er et resultat av opparbeidet angst. [2]

Disse beroligende egenskapene er også tilknyttet bruken av neroli for å behandle hjertet, spesielt hjertebank og ujevn hjerterytme som skyldes stress, angst og dårlig pusteteknikk (mangel på oksygen). Neroli senker produksjonen av kortisol, et stresshormon. Som en sidenote anbefaler Tisserand bruken av neroli for å behandle kronisk diaré som skyldes langvarig stress og frykt. Som vanlig bør massasjebehandling påføres på de organene man ønsker å behandle. Ellers kan neroli også brukes ved dampinhalasjon, i bad, aromadiffuser eller ganske enkelt inhalere den dypt inn rett fra flasken.

Til sist har neroli en veldig god effekt på huden, og i likhet med for eksempel lavendel og geranium, har den en positiv effekt på alle hudtyper. Neroli brukes for å behandle sprukken hud og sprengte blodkar. Neroliolje virker celleregenererende, dvs. at stimulerer veksten av nye hudceller. Den anses å ikke å være hudirriterende, men tommelfingerregelen med alle eteriske oljer er å teste den godt utblandet på et lite område først, for å forsikre seg om at man ikke får allergiske reaksjoner.

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Arr, strekkmerker, rynker, åreknuter, moden og sensitiv hud.
  • Sirkulasjon, ledd og muskler: Dårlig sirkulasjon, hjertebank.
  • Fordøyelsessystemet: Diaré (kronisk), kolikk, flatulens, kramper, sure oppstøt som skyldes nervøsitet og stress.
  • Nervesystemet: Angst, depresjon, nervøs anspenthet, sjokk, stress.

Aromaterapeutiske tips

Diffuser/oljerbrenner

Søvnløshet, hodepine, svimmelhet, depresjon, angst og stress.

Massasje/bad

Søvnløshet, hodepine, depresjon, hjertebank, kolikk, diaré og generelt regenererende for huden.

Hudpleie

I kremer og lotion brukes neroli mot strekkmerker, åreknuter og arr. Spesielt bra for tørr og sensitiv hud.

Tradisjonell bruk

Neroliolje er blitt brukt i fortiden på samme måte som den eteriske oljen brukes i dag – for å motvirke nervøsitet og depresjon, fordøyelsesproblemer, sår hals, som beroligende middel og mot søvnløshet. Lang tradisjonell bruk i det indiske helsesystemet Ayurveda.

Visste du at?

Navnet neroli stammer antakelig fra en viss Anne-Marie de la Tremoille, grevinne av Nerola i det 16. århundre, som brukte neroli til å parfymere hanskene og badevannet. Hennes hanskeparfyme ble meget populær, og slike duftende hansker var kjent som guanti di Neroli.

I Kina – hvor appelsintreet kommer fra – hadde allerede appelsinblomstene blitt brukt i lang tid i kosmetikk.

For å lage en liter neroliolje går det med 2000 kg appelsinblomster.

Søte og bitre appelsintrær er nesten identiske, bortsett fra at bitterappelsin har et lite ekstra løvblad, som former et perfekt formet hjerte når det legges flatt.

Appelsinblomster ble brukt i brudebuketter og -kranser for å motvirke nervøsitet og anspenthet hos brudeparet før de trakk seg tilbake til ekteskapssengen.

Søtappelsin (Citrus aurantium var. dulcis) brukes også for å lage neroli, og kalles portugisisk neroli eller neroli petalae, men søtappelsinolje har en svakere aroma og anses som av lavere kvalitet.

Kilder:

[1] Why Neroli Is The Scent Of Summer

[2] Robert B. Tisserand: The Art of Aromatherapy

Neroli eterisk olje

Neroli eterisk olje

399,00 kr
2,5 ml
5 ml
10 ml (10 % i jojoba)