Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Kanelblad eterisk olje (økologisk)


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

99,00 kr

10 ml
30 ml

⏳ Salget avsluttes om {timer}

Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Cinnamomum zeylanicum

Aroma: Krydder, søt, floral
Aromanote: Middels
Egenskaper: Antimikrobiell, antirevmatisk, antiseptisk, appetittvekkende, astringerende, motvirker diaré, febernedsettende, motvirker flatulens, fordøyelsesfremmende, motvirker forkjølelse og influensa, karminativ, krampeløsende, kvalmedempende, lymfestimulerende, melkedrivende, menstruasjonsfremmende, nyrestyrkende, parasittdrepende, sirkulasjonsstimulerende, smertestillende, sopphemmende, svettedrivende, varmende.
Plantedel: Blader
Farge: Mørk
Konsistens: Medium
Viktigste virkestoffer: Eugenol, linalol, Eugenol acetate, e-cinnamyl acetate
Familie: Laurbærfamilien (Lauraceae)
Engelsk navn: True cinnamon / Ceylon cinnamon
Land: Sri Lanka
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Benzo-styraks, ingefær, grapefrukt, kardemomme, koriander, lavendel, mandarin, myrra, rosmarin, timian, frankincense, ylang-ylang.
Advarsel: Unngås under svangerskap (fødselsfremmende) og amming. Hudirriterende. Slimhinneirriterende. Sterk, blandes godt ut (1 %)

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: eugenol: 79,1 %

Virkestoffer

  • Eugenol: 79,1 %
  • Eugenol acetate: 1,05 %
Mer info

Kanelblad

Dette er eterisk olje av ekte kanel fra Sri Lanka (ikke den billige cassia-varianten Cinnamomum aromaticum, falsk kanel som den også kalles). Sjekk dette nøye ved kjøp av kanelolje.

Innen aromaterapi er det hovedsakelig den eteriske oljen fra kanelblad som anvendes terapeutisk, og ikke oljen av kanelbark, ettersom barkoljen inneholder cinnamaldehyd og høye andeler eugenol, som er irriterende for hud og slimhinner.

Nyere forskning viser at aromaen fra kanel er oppkvikkende og lindrer hodepine, og at den øker mentalt fokus og konsentrasjonsevnen. Dessuten har det blitt demonstrert at det er vanskelig for virus, bakterier og sopp å overleve i nærvær av eterisk olje fra kanel. Den holder luften ren og virker hemmende på luftbårne infeksjoner, og er også effektiv mot insekter.

Et stort pluss er at denne nydelige og krydrede aromaen også virker euforisk, varmende og oppløftende.

Om kanelblad

Eterisk olje av kanelblad er blant de mest varmende oljene, og er utmerket som sirkulasjonsfremmende middel for kalde hender og føtter, og brukes aromaterapeutisk for muskelsmerter, gikt og revmatisme.

Aromaen er oppkvikkende, stimulerende, varmende og styrkende.

Oljen er sterkt antiseptisk, og velegnet for luftveisproblemer som f.eks. forkjølelse.

De krampeløsende egenskapene gjør seg godt i en massasjeolje mot fordøyelsesplager, særlig treg fordøyelse, og gjør at oljen virker stimulerende på immun- og lymfesystemet.

    Aromaterapeutisk bruk

    • Hudpleie: Lus, skabb, tann- og tannkjøttpleie, vorter, vepsestikk
    • Sirkulasjon, muskler og ledd: Dårlig sirkulasjon, revmatisme
    • Fordøyelsessystemet: Anoreksi, diaré, sure oppstøt, tarminfeksjoner, dårlig fordøyelse, magekramper, tykktarmsbetennelse
    • Det urogenitale system: Fødsel (ve-stimulerende), utflod, metrorragi (uregelmessige og hyppige blødninger), hypomenoré
    • Immunsystemet: Forkjølelser, influensa, infeksjoner
    • Nervesystemet: Svakhet, nervøsitet og stress

    Aromaterapeutiske tips

    Oljebrenner/diffuser

    Vi anbefaler kanelbarkolje til dette, men kanelblad kan fint brukes ved bronkitt og forkjølelser: kanelblad kan motvirke depresjon og virker styrkende.

    Bad/massasje

    • Kanelblad blir brukt ved bronkitt, diaré (i bad), infeksjoner, revmatisme og gikt.
    • Eterisk oljer av kanelblad har sterke antiseptiske egenskaper, og egner seg derfor godt mot infeksjonssykdommer.
    • Demper kvalme og er smertedempende ved muskel- og leddsmerter.
    • Brukes med forsiktighet, da den kan være hudirriterende.

    Hudpleie

    Kanelblad brukes i kremer og lotion av terapeutisk kvalitet mot smerter og luftveisinfeksjoner.

      Tradisjonell anvendelse

      Kanel er beskrevet innen kinesisk plantemedisin fra 2700 år f.Kr. Planten ble importert til Egypt og videre til Europa, der både grekere og romere brukte den for å fremme fordøyelsen, tilsetning til vin, som afrodisiakum og som bedøvende middel under fødsler. Også en av de medisinale plantene som er omtalt i bibelen.

      Innen asiatisk plantemedisin har kanel mange anvendelsesområder, deriblant forkjølelse og influensa, fordøyelsesbesvær, problemer knyttet menstruasjon, revmatisme og nyreproblemer.

      Visste du at?

      Etymologisk kommer cinnamonum opprinnelig fra det arabiske eller persiske mama via det greske amomum, som betyr krydder. Forstavelsen chini viser til den antatte opprinnelsen (Kina).

      Da den store europeiske ekspansjonen begynte på 1500-tallet, var kanel det mest ettertraktede krydderet. Et av krydderne Columbus reiste vestover for å finne. Det samme med portugiserne som reiste andre veien og som ble søkkrike da de åpnet krydder-ruter utenom arabisk og venetiansk kontroll.

      Kanel hjelper diabetikere (type 2) å metabolisere sukker bedre. Studier viser at 1/8 teskje kanel tredobler insulineffektiviteten.

      Nero krevde at all kanelen i Roma skulle brennes på begravelsesbålet til sin andre kone (som han selv hadde myrdet). Dermed forsvant et års forråd av kanel i Roma.

      Nederlenderne, som kontrollerte Ceylon (Sri Lanka) og landets kanelproduksjon, brant hele forrådet i 1760 for å holde prisene oppe. Hendelsen ble omtalt i mange år etterpå, ettersom hele Nederland i dagevis var dekket av en kanelduftende røyk.

      Kanel har sterke sopphemmende egenskaper, og er en av de få urtene som effektivt bekjemper candida.

      Kanelplanten er en av ingrediensene i den hellige salvesesoljen gitt til Moses av Gud i Bibelen.

        Kanelblad eterisk olje (økologisk)

        Kanelblad eterisk olje (økologisk)

        99,00 kr
        10 ml
        30 ml