Benzoin absolutt

89 kr
Størrelse:
Antall:
Still et spørsmål

Styrax benzoin - benzoinolje

Aroma: Søt, varm, vanilje
Aromanote: Base
Egenskaper: Antioksidant, antibakteriell, antiseptisk, betennelseshemmende, sårhelende
Plantedel: Kvae
Farge: Mørk
Konsistens: Tykk, må varmes før bruk
Viktigste virkestoffer: Benzosyre, kanelsyre, bensylbenzoat, vanillin, coniferylbenzoat
Familie: Styraks-familien
Engelsk navn: Gum benzoin / Gum benjamin
Land: India
Ekstraksjonsmetode: Løsemiddelekstrahert
Passer godt sammen med: Sitrusoljer, frankincense, einer, lavendel, myrra, rose, sandeltre
Advarsel: Generelt en trygg olje, men brukes med forsiktighet ved sensitiv hud eller hudallergier.

Benzoin (benzo-styraks)

Kvaen fra benzoin-treet har tradisjonelt vært anvendt som medisin og røkelse. Absolutt av benzoin (benzo-styraks) har en deilig, søt og varm aroma som er til å spise opp, som varmer (fysisk og psykisk) og øker sirkulasjonen.

Benzoin er en av de aller beste oljene innen aromaterapeutisk hudpleie for å behandle tørr og sprukken hud, og dens cellefornyende egenskaper gjør den velegnet for alle hudtyper.

Ellers blir benzoin omfattende brukt mot luftveisplager og i mange hoste- og forkjølelses-medisiner. Dessuten er benzoin-olje sterkt antibakteriell og sopphemmende, og den benyttes mot soppinfeksjoner og herpes-sår i munnhulen. 

I parfyme brukes benzoin som et fiksativ (bindemiddel) som senker fordampningen av andre aromaer. Mye brukt som lukt/smakstilsetning i kosmetikk, lys, såper, drikkevarer og en rekke matvarer. 

Benzo-styraks er tyktflytende og seig, og må varmes opp før bruk. For å varme den opp, ha oljeflasken i en pose og la den ligge i varmt vann til oljen er rennende. Fjern dryppetuten på flasken ved bruk. Kan ikke brukes i diffusere, men egner seg bedre i oljebrennere.

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Kutt, sprukken og tørr hud, akne, eksem, psoriasis og betent og irritert hud.
  • Sirkulasjon, muskler og ledd: Gikt, revmatisme, dårlig sirkulasjon.
  • Åndedrettssystemet: Astma, bronkitt, frysninger, kolikk, hoste og laryngitt.
  • Immunsystemet: Influensa.

Aromaterapeutiske tips

Oljebrenner/diffuser

  • Egner seg ikke for diffusere, da den er for tykk.
  • Benzoin er oppløftende på kropp og sjel, noe som forklarer dens tradisjonelle bruk i religiøse seremonier.
  • Den varme og søte aromaen virker euforiserende og normaliserende på nervesystemet, så den er både antidepressiv og stimulerende samtidig som den letter på nervøsitet, angst og stress.
  • Oljen passer særlig godt sammen med rose på det emosjonelle plan.
  • Aromaen er særdeles avslappende, utmerket for kveldsbruk og rekreasjon, ikke så bra for eksamener og arbeid som krever konsentrasjon.

Bad/massasjeolje

  • Uunnværlig i massasjeoljer for tørr og sprukken hud.
  • Oljen kan masseres på magen, da den virker mot flatulens og er mageberoligende.
  • Benzoin er også slimløsende, så den kan masseres på brystet ved luftveisinfeksjoner.
  • Benzoin er uegnet i bad, da den ikke løser seg opp.

Munnhygiene

  • Meget bra som munnskyllemiddel / til «oil pulling», da den er antibakteriell og sopphemmende.
  • Oljen virker astringerende (sammentrekkende) på tannkjøttet.

Hudpleie

  • Benzoin har også tradisjonelt vært brukt på åpne sår som et sårlegende middel.
  • Oljen er også desinfiserende og antiseptisk.
  • Benzoinens sammentrekkende egenskaper gjør at oljen benyttes mot rynker og slapp hud. Øker hudens elastisitet.
  • Anbefales mot eksem og psoriasis. Ved flass kan man ha 5-10 dråper i sjampoflasken.
  • Utmerket mot kløe ved meslinger, vannkopper og utslett.

Tradisjonell anvendelse

Det er kjent at både kineserne og egypterne importerte benzo-styraks. Egypterne malte den til pulver som ble brukt til røkelse og parfyme.

Innen kinesisk urtemedisin ble benzoin-kvaen brukt for sine varmende og tørkende egenskaper, mot urinveisinfeksjoner og som fordøyelsesfremmende middel.

Innen malayisk kultur blir benzoin også brukt som røkelse i religiøse seremonier for å drive bort onde ånder.

De arabiske handelsmennene kalte den luban-jawi, som betyr «røkelse fra Java». Den kom til Europa i middelalderen, og dronning Elizabeth I brukte den som parfyme.

Benzo-styraks er mest kjent i vestlig urtemedisin som en av ingrediensene i Friars balsam (Balsamum Traumaticum), og brukt for å lindre bronkitt og hoste.

Innen aromaterapien brukes den for alle typer blodsirkulasjonsproblemer, gikt og revmatisme, som slimløsende middel for tette luftveier og som en varmende aroma på humøret.

Visste du at?

Benzoin-kvaen blir brukt som røkelse i Asia for å drive bort onde ånder.

Friars balsam, hvor benzo-styraks er en viktig ingrediens, brukes ofte av ballettdansere for å lege sprukne og såre tær.

Benzoin eller benzo-styraks blir nevnt i bibelen (Onycha).

Frakt

Leveringstid fra du bestiller:

Varer som bestilles innen kl. 12 mandag-fredag, sendes med Bring innen kl. 16 samme dag. Avvik kan forekomme.  

Fraktpris:

Fraktprisen beregnes automatisk ved utsjekking (i kassen) av Bring. Handler du for over 1000 kr, spanderer vi frakten.

Hentemelding:

Hvis det ikke er plass til pakken din i postkassen (selv om du bestiller "pakke i postkassen"), vil du få en hentemelding for å hente pakken i butikk.

Retur

Hvis du ønsker å returnere en eller flere varer til oss, må du betale fraktkostnadene selv. Du kan fritt returnere produktet eller produktene til oss innen 14 dager etter at du mottok varene, så refunderer vi deg snarest og innen 14 dager det tilsvarende beløpet. 

For å melde om en retur, ta kontakt med oss på chat, eller bruk kontaktskjemaet som du finner i menyen. Vi ønsker å forbedre oss, og setter derfor pris på om du oppgir årsaken til at du ønsker å returnere varene.

Vi bruker for øvrig Forbrukertilsynets «Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett». Du kan lese alle detaljene ved å klikke her

SPØRSMÅL & SVAR

Noe du lurer på?

Vær den første til å stille et spørsmål.

Still et spørsmål

Du vil kanskje like

Nylig sett