Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Eukalyptus citriodora eterisk olje (Lemon eucalyptus)


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

79,00 kr

10 ml
30 ml
100 ml
Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Eucalyptus citriodora

Eukalyptus citriodora kalles også «sitroneukalyptus», pga. høye verdier av sitronellol. Sitroneukalyptus har en behagelig og skarp sitronaroma, som gjør den til den foretrukne eukalyptusoljen til bruk i parfyme, aromadiffusere, hudpleie og renhold. Eukalyptus citriodora er også den beste eukalyptusoljen mot soppinfeksjoner i huden og munnhulen, samt den mest effektive eukalyptusoljen mot insekter.

Sitroneukalyptus har en oppkvikkende og forfriskende aroma, men virker samtidig beroligende på humøret.

Sitroneukalyptusolje, eukalyptus sitron-olje, eukalyptus-olje

Aroma: Skarp, sitrus
Aromanote: Topp
Egenskaper: Sopphemmende, antibakteriell, antimikrobiell, antiviral, antirevmatisk, antiseptisk, betennelseshemmende, blodrensende, insektbekjempende, immunstyrkende, nyrestimulerende, parasittdrepende, slimløsende, smertestillende,  sårlegende, urindrivende
Plantedel: Blader gjennomsiktig/lys
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: sitronellal, isopulegol, sitronellol
Familie: Myrtfamilien (Myrtaceae)
Engelsk navn: Eucalyptus / Lemon-scented gum / Spotted gum
Land: Australia
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen medSedertreingefærlavendeleinersitrusoljermelissemyrttimiantetrerosmarinfurufrankincense, basilikum, bergamott, cajeput, frankincense, grønnmynte, kamille (romersk), merian (søt), pepper

Advarsel: Unngås under svangerskap. Sterk, brukes med forsiktighet. Eukalyptus har en skarp og rensende aroma som virker oppkvikkende og konsentrasjonsfremmende, og bør derfor ikke brukes før leggetid.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: citronellol: 3,58 %, linalool: 0,59 %

Virkestoffer

  • Citronellal: 73,4 %
  • Isopulegol: 5,92 %
  • Iso-isopulegol: 3,66 %
  • Citronellol: 3,58 %
  • Citronellyl acetate: 0,82 %
  • Linalool: 0,59 %
  • Neryl acetate: 0,55 %
  • β-pinene: 0,54 %
  • β-caryophyllene: 0,49 %
  • α-Pinene: 0,43 %

Mer info

Eukalyptus 

Eukalyptus har en skarp og frisk aroma som de fleste kjenner igjen. Men visste du at det finnes mange forskjellige varianter av dette treet, og at de eteriske oljene har forskjellige bruksområder innen aromaterapi?

Eukalyptus er en av de mest velkjente eteriske oljene, og blir omfattende brukt innen hudpleie, kosmetikk og medisin. Eukalyptusoljen er nesten universelt kjent som en av de aller beste ved luftveisplager.

Aromateket tilbyr seks ulike eteriske oljer av eukalyptus, og felles for alle dem alle er deres fantastiske effekter på luftveiene og de sterke antibakterielle egenskapene. Likevel har de også sine særegne kvaliteter, og det er viktig at man velger riktig olje til riktig formål.

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Brannskader, blemmer, kutt og sår, herpes, insektbitt, insektavvisende, lus, hudinfeksjoner
    • Sirkulasjon, muskler og ledd: Muskelsmerter, sirkulasjonsproblemer, gikt og revmatisme, forstuelser
    • Åndedrettssystemet: Astma, bronkitt, katarr, hoste, bihulebetennelse, halsbetennelse
    • Urogenitalsystemet: Utflod, urinveisinfeksjon
    • Immunsystemet: Vannkopper, forkjølelse, influensa, meslinger
    • Nervesystemet: Svakhet, hodepine, neuralgi; oppkvikkende og stimulerende

              Aromaterapeutiske tips

              Oljebrenner/diffuser

              • Meget effektiv ved forkjølelser og andre luftveisproblemer, slimløsende, feber- og bakteriehemmende.
              • Eterisk olje av eukalyptus kan også brukes i spray som bakteriehemmende middel (i en 2 % løsning).
              • Brukes innen aromaterapien mot hodepine og migrene.
              • Eukalyptus har en skarp og rensende aroma som virker oppkvikkende og konsentrasjonsfremmende, bør ikke brukes for leggetid.

              Bad/massasjeolje 

              • Ved luftveisproblemer som astma kan den masseres utblandet direkte på brystet.
              • Oljen virker beroligende, oksygenfremmende, feber- og infeksjonshemmende og smertestillende mot revmatisme og muskelsmerter, da den er betennelsesdempende og sirkulasjonsstimulerende (varmer opp kalde og stive ledd).
              • Oljen kan også påføres ved meslinger, vannkopper, o.l., og har de samme egenskapene i bad.
              • Meget velegnet for munnskyll/«oil pulling» for å rense munnen og mot sår hals.

              Hudpleie

              • Kombinert med bergamott er den bra mot munnsår og verkebyller.
              • Eukalyptus er også effektiv mot solbrenthet, brannsår og insektbitt, og har sårlegende egenskaper.
              • Eterisk olje av eukalyptus virker mot hodelus.

              Tradisjonell anvendelse

              Eterisk olje av eukalyptus ble omfattende brukt medisinelt av de australske aboriginerne, og ble raskt populær over hele verden da den ble allment tilgjengelig fra 1700-tallet. Dens sterke antiseptiske egenskaper gjorde at aboriginerne bandt eukalyptusblad rundt alvorlige sår. 

              Eukalyptus er et av verdens tørsteste trær, så man har plantet eukalypustrær i sump-/myrområder i Nord-Afrika for å tørke dem ut og hindre spredningen av malaria. 

              Eukalyptus blir særlig brukt mot forkjølelse og influensa, for såre muskler og ledd, og som sårrensende middel.

              Visste du at?

              Navnet stammer fra de greske ordene eu og kalypto som betyr «godt dekket», og som henspeiler den kopplignende membranen som dekker blomsterknoppene.

              Kanskje du har hørt om den berømte «blå tåken» i Australia? Denne forekommer når kvaen fra eukalyptustrærne fordamper og skaper en blå tåke som kan sees mange kilometer unna. Man trodde opprinnelig at den blå tåken virket feber- og infeksjonsdempende, men det har vist seg at den bekjempet sykdomsbærende mygg i området.

              Eukalyptus ble introdusert i Europa i 1788, og ble da kalt «Sydney peppermynte». Den ble utvunnet fra Eukalyptus piperita, som i dag brukes mer som en industriell type olje. 
                Eukalyptus citriodora eterisk olje (Lemon eucalyptus)

                Eukalyptus citriodora eterisk olje (Lemon eucalyptus)

                79,00 kr
                10 ml
                30 ml
                100 ml