Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Vanilje 10-fold – 5 % i jojobaolje

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

69,00 kr

5 ml - 5 %
10 ml - 5 %
30 ml - 5%

Skynd deg, kun 19 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Vanilla planifolia

Vaniljeolje

Aroma: Søt, varm, typisk vanilje
Aromanote: Base
Egenskaper: Avslappende, søvnfremmende, afrodisiaka
Plantedel: Frukt
Farge: Mørk
Konsistens: Svært tykk (i ren form)
Viktigste virkestoffer: Vanillin
Familie: Marihånd-familien (Orchidaceae)
Engelsk navn: Vanilla
Land: India
Ekstraksjonsmetode: Løsemiddelekstraksjon (etanol)
Passer godt sammen med: Appelsin, kamille, lavendel, neroli, sandeltre, sitron
Advarsel: Generelt trygg, men unngå høye doser under svangerskap. Kan være hudirriterende. Skal ikke inntas innvortes.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: limonene: 0,5 %

Virkestoffer

  • Ethyl Alcohol: 84,6 %
  • Glycerin: 6,79%
  • Vanillin: 5,57 %
Les mer

Vanilje 10-fold

Vanilje 10-fold er streng tatt ikke en eterisk olje, og blir forholdsvis lite brukt innen aromaterapi. Bruksområdene er først og fremst parfyme og kosmetikk, men vi velger å selge den ene og alene fordi den lukter så fantastisk! En avslappende og behagelig vaniljearoma som er noe helt annet enn syntetisk vaniljeekstrakt.

I ren form er aromaen av vanilje 10-fold ekstremt konsentrert, så vær meget konservativ med mengden under bruk.

Etter noen svært dårlige innhøstningsår for vanilje, har prisen steget astronomisk de siste årene, derfor har en allerede dyr olje blitt enda dyrere.

Vanilje 10-fold regnes som notorisk vanskelig å blande ut, bortsett fra i alkohol. Vi selger den også utblandet med økologisk jojoba, og 5% regnes som maksimal mengde til oljeblanding. Rist flasken godt før bruk, og oppbevar den i romtemperatur, ellers så klumper vaniljen seg sammen i oljen. 

Vår 5% vanilje kan fint brukes som base i en duftblanding. Ren vanilje er ment som et alternativ til dem som ønsker å lage egne parfymeblandinger med bruk av alkohol.

Vær oppmerksom på at vanillin forandrer fargen i såpe og hudpleieprodukter.

Aromaterapeutiske tips

Aromaen er avstressende, antidepressiv og angstdempende. Blir også brukt som afrodisiakum, og har en sterk virkning på både menn og kvinner ved at den øker produksjonen av henholdsvis testosteron og østrogen. 

Tradisjonell anvendelse

Vanilje ble brukt av indianerne i som medisin mot alskens plager, bl.a. bitt fra insekter og slanger. På 1800-tallet i USA ble vanilje brukt som et nerveberoligende middel og mot hysteri.

Godt kjent som et aromamiddel i matvarer, særlig iskrem. Men sannsynligheten for at lukten i dagens iskrem kommer fra ekte vanilje er svært liten. Vanilje blir også i økende grad brukt på sykehus i dag før operasjoner som et beroligende og stressdempende middel.

Vanilje ble tatt med til Europa fra Sør- og Mellom-Amerika av de spanske conquistadorene. Ble først populær etter at desserter med vaniljesmak ble Elisabeth Is favoritt. Franskmennene falt umiddelbart pladask for den, og kjøpte stiklinger fra spanjolene, hvorpå de plantet den på Madagaskar og Fransk Polynesia. Da stiklingene ikke bar frukt, ble det nesten strid mellom Frankrike og Spania, forteller historien. Det ble endelig oppdaget at en liten bie (melipone) befruktet vaniljetrærne på det amerikanske kontinentet. Selv i dag må vaniljetrær utenfor Amerika forsiktig håndpollineres.

Vanilje har alltid vært eksklusivt: mayaene og aztekerne malte vaniljestengene og serverte den i drikker for de kongelige. Coca cola-sirup ble tidligere brukt mot urolig mage, men det var da en høy andel av vanilje var en del av ingrediensen. Og en rekke eteriske oljer også, forresten.

OLJER, FETT OG VOKS

til såpelaging, massasjeoljer og mer

Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

Over 130 forskjellige

DUFTOLJER

33 duftoljer å velge mellom

MICA

Stort utvalg!

EKSTRAKTER

I alkohol eller olje

RÅVARER OG KJEMIKALIER

Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

SÅPEFORMER

Mange varianter

UTSTYR

Såpekniver og mer

Emballasje

Flasker, krukker og mer

Vanilje 10-fold – 5 % i jojobaolje - Aromateket

Vanilje 10-fold – 5 % i jojobaolje

69,00 kr
5 ml - 5 %
10 ml - 5 %
30 ml - 5%