Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Muskatnøtt eterisk olje (økologisk)

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

109,00 kr

10 ml
30 ml

Skynd deg, kun 12 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Myristica fragrans 

Med sine smertedempende egenskaper brukes muskatnøtt aromaterapeutisk først og for motvirke muskel- og leddsmerter, samt for å lindre smerter og kramper under menstruasjon

Muskatnøtt er også en av de sterkeste antimikrobielle oljene; veldig fin for å behandle uren hud.

En varmende og beroligende olje som motvirker stress; kan også anvendes for å fremme god søvn. Har en søt og krydret aroma.


Muskatnøttolje, muskatolje

Aroma: Søt, krydret, fyldig
Aromanote: Middels
Egenskaper: Smertestillende, antioksidant, antirevmatisk, krampeløsende, antiseptisk, afrodisisk, karminativ, fordøyelsesfremmende, menstruasjonsregulerende, ormemiddel, stimulant, styrkende.
Plantedel: Frø
Farge: Klar/lys
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Sabinen, a-pinen, b-pinen, terpinen-4-ol
Familie: Muskatnøttfamilien (Myristicaceae)
Engelsk navn: Nutmeg
Land: Sri Lanka
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Svart pepper, sypress, geranium, muskatsalvie, rosmarin, appelsin.
Advarsel: Unngås under svangerskap (fødselsfremkallende). Sterk, kan fremkalle kvalme og lettere psykose ved overforbruk (store doser). Maks 5 % i oljeblanding.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: ingen

Virkestoffer

  • Sabinene: 34,7 %
  • α-Pinene17,7 %
  • β-Pinene: 13,3 %
  • Terpinen-4-ol: 4,57 %
  • Myristicin: 3,27 %
  • α-Phellandrene: 1,24 %
  • Elemicin: 1,03 %
Les mer

Muskatnøtt

Eterisk olje av muskat har mange av de samme egenskapene som kanel, men muskat må brukes med større forsiktighet, da langvarig og overdreven bruk kan medføre nervøsitet og uro.

Muskatnøtt brukes aromaterapeutisk først og for motvirke muskel- og leddsmerter, ettersom den har så sterke smertedempende egenskaper. Oljen av muskat er betennelsesdempende, så den blir også brukt i massasjeolje i områder med gikt og revmatisme. Andre egenskaper innen aromaterapi er som fordøyelsesfremmende middel, for reproduksjonssystemet hos kvinner, og for å bekjempe infeksjoner. Muskatnøtt motvirker dårlig ånde, og brukes mye i tannpasta og munnvask.

Muskatnøtt er meget stimulerende på sinnet, og brukes for å lette på mental utmattelse og stress. Visstnok skal den også forbedre kvaliteten på drømmene, ved at de blir mer intense og fargerike. Dette kan ha noe å gjøre med at har milde narkotiske effekter. Aromaen er som krydderet: rik, søt, krydrete, treaktig. Så det er en god grunn til at den en av de mest brukte luktene i parfymeindustrien.

Bør brukes som et alternativ til kanel, da optimal bruk av eteriske oljer innebærer at man varierer mellom dem.

      Aromaterapeutisk bruk

      • Sirkulasjon, muskler og ledd: Gikt, muskelsmerter og verk, dårlig sirkulasjon, revmatisme.
      • Fordøyelsessystemet: Flatulens, fordøyelse, kvalme.
      • Immunsystemet: Bakterieinfeksjoner. Nervesystemet: impotens, nervesmerter, utmattelse.
      • Nervesystemet: Stress, mental utmattelse, angst

      Aromaterapeutiske tips

      Oljebrenner/diffuser

      Meget stimulerende og oppløftende. Passer særlig bra med appelsin. Virker bra mot svimmelhet og utmattelse.

      Bad/massasje

      Kan brukes mot muskel- og leddsmerter, revmatisme, fordøyelsesbesvær, dårlig blodsirkulasjon. Brukes med forsiktighet, maks tre dråper i bad. Ved tannpine, kan man ha noen dråper på en bomullsdott, og holde den mot hullet/smerten.

      Hudpleie

      Anbefales ikke til bruk i hudpleie.

          Tradisjonell anvendelse

          Muskatnøtt har vært brukt som et middel mot problemer knyttet til fordøyelsen, lungene og nervesystemet, og har blitt anvendt på liknende måte i de fleste store sivilisasjoner.

          I fransk aromaterapi gis den i dråpedoser med honning for fordøyelsesproblemer og dårlig ånde.

          Visste du at?

          Frem til midten av 1800-tallet var den lille øygruppen Banda-øyene (kjent som «krydderøyene») det eneste stedet hvor muskatnøtt ble produsert/dyrket. Bandaøyene ligger i det østre Indonesia, i provinsen Maluku.

          Myristika fragans navn kommer det greske myristikos (velduftende) og fragans betyr det samme på latin.

          Medlemmer av det kongelige kinesiske hoff bar små elfenbensbokser med malt muskat, som de helte i vin for å oppnå en hallusinerende effekt.

          Muskatnøtt har vært brukt som et alternativ til opium og cannabis, men er giftig i større doser.

          Muskatforgiftning var velkjent både i middelalderen og frem til moderne tid for disse egenskapene. Overdrevent inntak av muskatnøtt har alvorlige (og negative) virkninger.

              OLJER, FETT OG VOKS

              til såpelaging, massasjeoljer og mer

              Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

              ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

              Over 130 forskjellige

              DUFTOLJER

              33 duftoljer å velge mellom

              MICA

              Stort utvalg!

              EKSTRAKTER

              I alkohol eller olje

              RÅVARER OG KJEMIKALIER

              Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

              SÅPEFORMER

              Mange varianter

              UTSTYR

              Såpekniver og mer

              Emballasje

              Flasker, krukker og mer

              Muskatnøtt eterisk olje (økologisk) - Aromateket

              Muskatnøtt eterisk olje (økologisk)

              109,00 kr
              10 ml
              30 ml