Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Lindeblomst absolutt


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

199,00 kr

2,5 ml
5 ml

⏳ Salget avsluttes om {timer}

Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Tilia cordata 

NB! denne batchen har en merkbar annerledes aroma enn forrige batch; den er dypere og mørkere, mer maskulin og kompleks, en te-aktig undertone og mindre søtlig enn forrige batch – den minner mer om en ferdig parfyme – egner seg best til eksklusive hudpleieprodukter eller kosmetikk. 

Absolutt av lindeblomst, lindeblomstolje

Aroma: Varm, søt, floral, honning
Aromanote: Middels
Egenskaper: Krampeløsende, hostedempende, urindrivende, bløtgjørende (oppmykende på huden), nervestyrkende, beroligende, migrene, insomni (søvnløshet)
Plantedel: Blomster
Farge: Mørk/grønn
Konsistens: Medium
Viktigste virkestoffer: Linalol, farnesol, benzylsalisylat, gerianol, kanelalkohol, eugenol
Familie: Lindefamilien (Tiliaceae)
Engelsk navn: Linden / Lime tree
Land: Frankrike
Ekstraksjonsmetode: Løsemiddelekstrahert (heksanfri)
Passer godt sammen medBergamott, benzoin, sitronella, frankincense, ingefærgrapefrukt, sjasmin, lavendel, neroli, palmarosa, rose, ylang-ylang.
Advarsel: Generelt trygg (ingen skadelige virkninger så langt påvist).

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: linalool: 8 %, farnesol: 7 %, benzyl salicylate: 3 %, gerianol: 3 %, cinnamyl alcohol: 2,5 %, eugenol: 2 %.

Les mer

Lindeblomst

Som alle absolutter er denne lindeblomst-absolutten ekstremt konsentrert. Ublandet er aromaen nydelig, men kompleksiteten kommer til sin rett når den blandes ut. I motsetning til mange absolutter renner den godt og er lettere å blande med olje (lipofil). Den blir lett overveldende, så bruk den nøysomt. 1–2 dråper per 5 ml er tilstrekkelig.

Lindeblomst benyttes i luksusparfymer og eksklusiv kosmetikk. Aromaterapeutisk er lindeblomstolje mest brukt for sine beroligende og stressdempende egenskaper, som gjør at man slapper heeelt av. Ypperlig til et avslappende bad og massasje. At den er hjelpsom for hudproblemer som eksem eller tørr er også et pluss. 

      Visste du at?

      Berlins paradegate heter Unter den Linden.

      Fra Rolv.no:   

      Lind var i norrøn mytologi et hellig tre og knyttet til kjærlighetsgudinnen Frøya. Det passet derfor bra at det ble brukt til utskjæringer av helgenfigurer og innramming av helgenbilder. Lind var et tre som ga beskyttelse. Man betraktet det med samme ærefrykt som eik (Quercus robur) og svarthyll (Sambucus nigra), og et lindetre ble ofte plantet ved boplassen for å verne huset mot lyn. I folketroen mente man at man kunne kurere epilepsi ved bare å sitte under et lindetre.

      Trekull av lind er det beste råstoffet for produksjon av tegnekull. Det blir også benyttet i kulltabletter til medisinsk bruk på grunn av sin høye absorpsjonsevne. Medisinsk kull brukes til behandling av mageforstyrrelser, og kan også lages til et pulver som kan påføres forbrenninger og såre steder.

      Blomstene er rike på nektar som gir honning av god kvalitet, derfor er lind verdifull for birøktere. Av lindeblomsten kan man også trekke ut en meget eksklusiv olje som brukes til parfyme.

      Fram til for omkring 50 år siden var lind en av våre viktigste fiberplanter. Fremstilling av tauverk av lindebast har lange tradisjoner. Av bastfibrene gjorde man linderep, som var motstandsdyktige mot sjøvann, trutnet lite og var seige, og derfor velegnet til bl.a. tauverk og fiskeredskap (liner).
       

          Lindeblomst absolutt

          Lindeblomst absolutt

          199,00 kr
          2,5 ml
          5 ml