Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Sitronellegress eterisk olje (økologisk)


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

79,00 kr

10 ml
30 ml

⏳ Salget avsluttes om {timer}

Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Cymbopogon nardus

Sitronellegressolje

Aroma: Sitrus, frisk, søt, varm, gress.
Aromanote: Topp
Egenskaper: Antibakteriell, antiviral, antiseptisk, parasittdrepende, krampeløsende, vanndrivende, anti-inflammatorisk (betennelsesdempende), sopphemmende.
Plantedel: Gress
Farge: Klar/lys gul
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Geraniol, kamfen, limonen, borneol, gerianylacetat, sitronelal, sitronellol.
Familie: Gressfamilien (Poaceae)
Engelsk navn: Citronella grass
Land: Sri Lanka
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillert
Passer best sammen med: Sitrusoljer, sedertre, muskatsalvie, eukalyptus, geranium, lavendel, peppermynte, furu, rosmarin, sandeltre, tetre.

Advarsel: Generelt trygg, kan virke hudirriterende for enkelte med sensitiv hud (lav risiko). Oralt inntak skal unngås under svangerskap og amming.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: gerianol 21,6 %, limonene 7,26 %, citronellol: 4,65 %

Virkestoffer

  • Geraniol: 21,6 %
  • Camphene: 8,96 %
  • Limonene: 7,26 %
  • Borneol: 5,99 %
  • Geranyl acetate: 5,15 %
  • Citronellol: 4,65 %
  • Citronellal: 4,31 %
  • Α-Muurolene: 3,64 %
Les mer

Sitronellegress

Sitronellegress er mest kjent for sin evne til å holde mygg og andre insekter borte. Men den har også andre nyttige egenskaper, særlig som en deodorant som fjerner vont lukt. Den er også et godt virkemiddel mot hodelus, og forbedrer hudens evne til å absorbere fuktighet. Sitronellegressolje blir mye brukt som hårmiddel i Asia, da den beskytter mot slitasje fra sterk sol, gir volum og fjerner floker.

Aromaterapeutisk brukes sitronellegress for å hindre vekst av sopp på sårskader. Den virker sårlegende, øker blodsirkulasjonen, er effektiv mot eksem og dermatitt, øker utskillelsen av giftstoffer, og senker symptomene på luftveisinfeksjoner. 

En vanlig måte å bruke eterisk olje av sitronellegress på er som myggmiddel på sprayflaske, ca. 40 dråper pr. 100 ml vann. Det må imidlertid sprayes oftere enn et vanlig insektmiddel (men så lukter det også godt, da!).

Sitronellegress omtales ofte som sitrongress (lemongrass), ettersom de likner, men de to plantene hører ganske enkelt til samme familie. 

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Uren hud, sår, sopp.
  • Sirkulasjon, muskler og ledd: Øker blodsirkulasjonen, smertelindrende
  • Åndedrettssystemet: Influensa, forkjølelse

Aromaterapeutiske tips

Oljebrenner/diffuser

  • Antibakteriell og antiviral generelt.
  • Insektavvisende. 
  • Oppkvikkende effekt.

Bad/massasje

  • Smerter
  • Hudpleie
  • Sårrensende (antiseptisk, antibakteriell); overdreven svette; soppmiddel. 

Tradisjonell bruk

Sitronellegress har lenge blitt brukt som folkemedisin i Kina, Indonesia og Sri Lanka. Eterisk olje av sitronellegress har mange bruksområder, for eksempel som virkemiddel mot smerte, infeksjoner, hudproblemer, som insektavvisende middel, i rengjøringsmidler, parfyme, såpe og for hudpleie generelt. 

Kuriosa

Navnet «sitronellegress» kommer fra fransk citronella, som betyr «sitronbalsam».

Sitronellegress eterisk olje (økologisk)

Sitronellegress eterisk olje (økologisk)

79,00 kr
10 ml
30 ml