Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Rose damask absolutt 10 %

PRODUKTTYPE: Absolutt

99,00 kr

5 ml
10 ml

Skynd deg, kun 13 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Rosa damascene

10 % roseolje i økologisk jojoba

Aroma: Dyp, tung, eksotisk, floral, rose
Aromanote: Base (mot middels)
Egenskaper: Antidepressiv, afrodisisk, antiseptisk, antiviral, astringerende, hormonbalanserende, krampeløsende, rensende, menstruasjonsfremmende, nerveberoligende, magestyrkende, hjertestyrkende, blodrensende, slimløsende, regulerer hjerteklapp.
Plantedel: Blomster
Farge: Mørk
Konsistens: Middels
Viktigste virkestoffer: Sitronellol, geraniol, geransyre, nerol, β-fenyletyl alkohol, linalool
Familie: Rosefamilien (Rosaceae)
Engelsk navn: Damask rose / Rose of Castile
Land: Bulgaria
Ekstraksjonsmetode: Løsemiddelekstrahert (heksanfri)
Passer godt sammen med: Benzo-styraks (benzoin)bergamottkamille (romersk)geraniumsjasminlavendelmelissemuskatsalvienellikspikernerolipatchoulipalmarosa, rosetre, sandeltrevirak (frankincense)ylang-ylang.
Advarsel: Ingen (betraktes som trygg).

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: citronellol: 6,2 %, geraniol: 4,98 %, eugenol: 1,3 %

Virkestoffer (rose absolutt)

  • Phenyl alcohol: 70,0 %
  • Citronellol: 6,20 %
  • Geraniol4,98 %
  • Nerol2,91 %
  • Ethanol1,98 %
  • Eugenol1,33 %
  • Methyleugenol0,31 %
Les mer

Rose

Rose kalles «blomstenes dronning», og dette gjenspeiler dens status innen aromaterapi, hvor den er meget verdifull. I ren form er rose absolutt ekstremt kostbart, og selges som regel utblandet 5 % i en baseolje – Aromateket bruker økologisk jojoba til dette formålet.

Aromatekets rose absolutt består av 10 % ren roseabsolutt i økologisk jojobaolje. Dette gir en meget potent aroma, og den bør helst blandes enda mer ut før bruk. Vi skriver ren fordi en del varianter tilføyer blend, som betyr en blanding også bestående av andre eteriske oljer som kan minne om rose, som f.eks. rosengeranium og palmarosa.

Aromateket selger nå absolutter av rose damask og rose centifolia (Rosa × centifolia), ofte kalt Rose de Mai innen aromaterapi.

      Aromaterapi

      For rene aromaterapeutiske effekter er den eteriske oljen av rose å foretrekke (opptas lettere av huden enn absolutten).

      Absolutter brukes hovedsakelig til parfyme og aromatisk effekt. Absolutter har generelt en tyngre og mer intens aroma enn eteriske oljer, og du kan selvfølgelig bruke absolutter i hudpleieprodukter, men da først og fremst for aromaens skyld.

                Aromatiske forskjeller mellom roseoljene

                • Rose damask absolutt (damaskrose) er rik, dyp, tung, søt, rund roseduft, honning med litt krydder – basenote.
                • Rose centifolia absolutt (rose de mai) er rik, søt, mild, delikat roseduft med litt tre – basenote.

                Rose damask dyrkes stort sett i Bulgaria og Tyrkia, hvor særlig «rosenes dal» (Rozovodalen) i Bulgaria er kjent for sin utsøkte kvalitet.

                Rose centifolia (rose de mai) er normalt litt dyrere siden den gir mindre eterisk olje, og dyrkes hovedsakelig i Marokko og Egypt. Kalles også Marokkansk rose, Provencerose og kålrose (Cabbage rose) grunnet den tette blomsterstrukturen.

                Tradisjonell anvendelse

                Roseolje blir høyt verdsatt som parfyme, medisin og hudpleie alle steder den har vokst gjennom historien. Roseblader er blitt spredt under brylluper for å sikre et lykkelig ekteskap, og er fremdeles et symbol på kjærlighet og renhet.

                Visste du at?

                Rose var sannsynligvis den første blomsten som ble destillert, i Persia i det 10. århundre av den kjente arabiske legen Avicenna.

                Navnet rose kommer fra det greske ordet roden, som betyr «rød».

                Bulgaria og Tyrkia er de største produsentene av roseolje. 4000 kilo med roseblomster blir til én liter olje, i tilfelle du lurer på hvorfor den er dyrere enn snittet.

                Rosens aroma er kjent som et afrodisiakum, noe som forklarer hvorfor romerne spredte roseblader på bryllupssengen. Romerne gikk også med roser for å mildne effektene av alkohol.

                I dag finnes lukten i nær 100 % av parfymer for kvinner, men aromaen er som oftest syntetisk, dessverre. 

                OLJER, FETT OG VOKS

                til såpelaging, massasjeoljer og mer

                Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

                ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

                Over 130 forskjellige

                DUFTOLJER

                33 duftoljer å velge mellom

                MICA

                Stort utvalg!

                EKSTRAKTER

                I alkohol eller olje

                RÅVARER OG KJEMIKALIER

                Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

                SÅPEFORMER

                Mange varianter

                UTSTYR

                Såpekniver og mer

                Emballasje

                Flasker, krukker og mer

                Rose damask absolutt 10 % - Aromateket

                Rose damask absolutt 10 %

                99,00 kr
                5 ml
                10 ml