Stearinsyre (vegetabilsk)

29 kr
Størrelse:
Antall:
Still et spørsmål

Stearinsyre en lang-kjedet fettsyre som selges i finkornet form. Den er en meget mettet fettype, og ekte stearinlys er selvsagt laget av dette (i dag er de fleste laget av parafin). Stearinsyre lar seg oppløse i (oppvarmet) olje, men ikke i vann. 

Stearinsyre brukes til mange forskjellige formål, men her skal vi konsentrere oss om stearinsyre i såpelaging og hudpleieprodukter. 

Til såpelaging brukes stearinsyre først og fremst som et fortykningsmiddel som herder såpen. Stearinsyre er spesielt nyttig hvis såpen består av en høy andel umettede fettsyrer som ofte fører til at såpen blir myk og går lett i oppløsning. Stearinsyre (stearic acid) er en egen ingrediens på http://www.soapcalc.net. Det skal lite til; ca. 0,5 % pleier å være nok. Husk å først oppløse stearinsyren i den oljen som tåler høyest temperatur i såpeblandingen din. Den løses seg fullstendig på ca. 70 °C. Husk at «trace» også skjer raskere når du tilsetter stearinsyre.

Innen hudpleie brukes stearinsyre som emulgator, fortykningsmiddel og som rensende middel. Som emulgator reduserer stearinsyre overflatespenningen til oljer, slik at de lettere blander seg med vann. På hud og hår binder den til seg skitt og overflødig olje/fett. Stearinsyre er en av de vanligste ingrediensene innen hudpleieprodukter. I sjampo fungerer stearinsyre som en beskyttende balsam som gir håret en myk, lett og fyldig følelse. Det er vanlig med ca. 2-5 % stearinsyre i hudpleieprodukter.

Vår stearinsyre er såkalt trippelpresset palmestearinsyre. Kosmetisk kvalitet.

Frakt

Leveringstid fra du bestiller:

Varer som bestilles innen kl. 12 mandag-fredag, sendes med Bring innen kl. 16 samme dag. Avvik kan forekomme.  

Fraktpris:

Fraktprisen beregnes automatisk ved utsjekking (i kassen) av Bring. Handler du for over 1000 kr, spanderer vi frakten.

Hentemelding:

Hvis det ikke er plass til pakken din i postkassen (selv om du bestiller "pakke i postkassen"), vil du få en hentemelding for å hente pakken i butikk.

Retur

Hvis du ønsker å returnere en eller flere varer til oss, må du betale fraktkostnadene selv. Du kan fritt returnere produktet eller produktene til oss innen 14 dager etter at du mottok varene, så refunderer vi deg snarest og innen 14 dager det tilsvarende beløpet. 

For å melde om en retur, ta kontakt med oss på chat, eller bruk kontaktskjemaet som du finner i menyen. Vi ønsker å forbedre oss, og setter derfor pris på om du oppgir årsaken til at du ønsker å returnere varene.

Vi bruker for øvrig Forbrukertilsynets «Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett». Du kan lese alle detaljene ved å klikke her

  • Kan man spise dette?

    Vegetabilsk stearinsyre (E570) blir først og fremst brukt til å lage såpe, ekte stearinlys, kosmetikk og hudpleie, da som fortykningsmiddel.

    Selv om den er spiselig, blir den i liten grad brukt innen matvareindustrien, og da mest som et mykgjørende middel i tyggegummi og enkelte søtsaker.

    Den har en stram og lite tiltalende lukt, og vi vil ikke anbefale å bruke den i matlaging.

     

Du vil kanskje like

Nylig sett