Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Fennikel (søt) eterisk olje (økologisk)

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

89,00 kr

10 ml
30 ml

Skynd deg, kun 32 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Foeniculum vulgare dulce 

INCI: Foeniculum Vulgare dulce Oil
CAS: 8006-84-6
Land: Spania
Batch: 003
Best før: 08/2025 eller 1 år etter åpning


Fennikel hører til de mest astringerende (sammentrekkende) og urindrivende eteriske oljene, og spesielt velegnet til behandling av appelsinhud, ødemer og åreknuter. Den er særlig effektiv sammen med einer for dette formålet.

Aroma: Søt, krydret, lakris
Aromanote: Topp
Egenskaper: Antibakteriell, antiseptisk, avførende, avgiftende, betennelsesdempende, krampeløsende, slimløsende, smertestillende, sopphemmende, stimulerende, urindrivende, apetittdempende
Plantedel: Frø
Farge: Lys/gyllen
Konsistens: Tynn/medium
Viktigste virkestoffer: A-pinen, myrcen, fenchon, anetol,  estragol, limonen, 1,8-cineole 
Familie: Skjermplantefamilien (Apiaceae)
Engelsk navn: Fennel / Sweet fennel
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Einer, geranium, rose, lavendel, sandeltre, sypress
Advarsel: Unngås under svangerskap. Bør ikke brukes av epileptikere. Sterk, brukes med forsiktighet. Den har en anis-aktig lukt, men i motsetning til eterisk olje av anis, som anses som giftig, er fennikelolje trygg i bruk. Vi gjør likevel oppmerksom på at oljen er meget potent og skal brukes med forsiktighet, da overdreven bruk har en mild narkotisk effekt.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: limonene: 8 %, estragol: 0,5 %

Virkestoffer

  • Trans-anethole: 70,9 %
  • Limonene: 8 %
  • Fenchone: 5 %
  • Alpha-phellandrene: 4,5 %
  • Alpha-pinene: 3,8 %
  • Gamma-terpinene: 0,8 %
  • Beta-pinene: 0,7 %
  • Estragole: 0,5 %
    Mer info

    Fennikel

    Fennikel er i samme familie (skjermplante) som anis, karve, dill og koriander, og har de samme utmerkede effektene på fordøyelsessystemet.

    Fennikelolje brukes aromaterapeutisk ved alle typer fordøyelsesbesvær, og særlig for å lindre kvalme, flatulens, dårlig fordøyelse, kolikk og hikke. Eterisk olje av fennikel brukes også i aromaterapien for å lindre urinveisproblemer og menstruasjonsplager, og er nyttig for regelmessig menstruasjon, forebygge og lindre smertefulle menstruasjoner, balansere hormonnivået og lindre PMS.

    Aromaterapeutisk bruk

      

    • Hudpleie: Blåmerker, fet hud, aldrende hud, appelsinhud, tannkjøttbetennelse
    • Sirkulasjon, muskler og ledd: Overvekt, ødem, revmatisme
    • Åndedrettssystemet: Astma, bronkitt
    • Fordøyelsessystemet: Anoreksi, kolikk, forstoppelse, sure oppstøt, flatulens, hikke, kvalme
    • Urogenitalsystemet: Uregelmessig menstruasjon, utilstrekkelig melkeproduksjon hos mødre, overgangsalder-relaterte plager

    Aromaterapeutiske tips

    Oljebrenner/diffuser 

    Fennikel (søtfennikel) virker rensende og slimløsende på luftveiene, og har en nydelig, frisk og anis-aktig lukt, som virker oppkvikkende.

    Bad/massasjeolje

    • Masseres på magen for alle typer fordøyelsesproblemer og menstruasjonssmerter. Brukes også for å døyve sultfølelse. Husk å alltid massere med klokken.
    • Eterisk olje av fennikel er en av de mest effektive for å fremme produksjonen av brystmelk (blandes godt ut, maks 1 %).
    • Oljen av søtfennikel er også slimløsende, så den kan masseres på brystet ved tette og slimete luftveier.

    Hudpleie

    Søtfennikel brukes innen aromaterapeutisk hudpleie først og fremst mot appelsinhud.

    Tradisjonell anvendelse

    De fleste forbinder fennikel med vanlig matkrydder, men som så mange andre kryddere vi bruker, har den tradisjonelt sett også helsegunstige effekter:

    Søtfennikel hjelper mot luft i magen og har en krampedempende virkning. Den lindrer også dårlig fordøyelse, kolikk, hikke og forstoppelse.

    Søtfennikel er også betennelseshemmende, og har derfor blitt brukt mot en rekke ulike luftveisproblemer som forkjølelse, astma og snue. Du kjenner kanskje igjen den lakris-aktige smaken fra hostesaft? Det er fennikel!

    Allerede i oldtiden brukte man fennikel for å stimulere brystmelkproduksjonen, da den har en mild østrogeneffekt. At noe av fennikelens virkestoffer ble overført til det ammende barnet, bidro sannsynligvis også til å dempe kolikk. Det er nettopp de østrogenliknende stoffene i fennikel som har bidratt til at den gjennom historien har blitt brukt ved menstruasjonsproblemer.

    Fennikel er et tradisjonelt middel for å styrke hovne, betente og såre øyne, og øyevannet har navnet Aqua Foeniculi («fennikelvann»).

    Også innen kinesisk medisin har den en lang historisk anvendelse, og da hovedsakelig for de samme tingene som her i Vesten.

    Visste du at?

    Hippokrates brukte søtfennikel mot kolikk på spedbarn. Dioskorides anbefalte ammende mødre å spise fennikelfrø for å øke melkeproduksjonen. Romerne brukte den også som øyemedisin, og kalte fennikel «synsurten».

    Søtfennikel er appetittdempende, og romerske soldater tygget frøene på lange marsjer for å døyve sultfølelsen. Av samme grunn var den populær blant kristne som fastet.

    Fennikel ble brukt i det tyvende århundre som et middel mot alkoholforgiftning, og blir i dag anvendt aromaterapeutisk for behandling og rehabilitering av alkoholikere.  

    OLJER, FETT OG VOKS

    til såpelaging, massasjeoljer og mer

    Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

    ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

    Over 130 forskjellige

    DUFTOLJER

    33 duftoljer å velge mellom

    MICA

    Stort utvalg!

    EKSTRAKTER

    I alkohol eller olje

    RÅVARER OG KJEMIKALIER

    Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

    SÅPEFORMER

    Mange varianter

    UTSTYR

    Såpekniver og mer

    Emballasje

    Flasker, krukker og mer