Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Petitgrain eterisk olje


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

79,00 kr

10 ml
30 ml

⏳ Salget avsluttes om {timer}

Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Petitgrain bigarde 

Petitgrainolje

Aroma: Bitre blomster med undertoner av sitrus og urter
Aromanote: Middels
Egenskaper: Antiseptisk, luktfjernende, fordøyelsesfremmende, krampeløsende, mageberoligende, nerveberoligende, stimulerende, styrkende.
Plantedel: Blader og kvister
Farge: Lys gul
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Linalylacetat, linalool, α-Terpineol, geranylacetat
Familie: Rutefamilien (Rutaceae)
Engelsk navn: Petitgrain
Land: Italia
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen medAppelsin, bergamott, geranium, lavendel, sjasmin, lime, muskatsalvie, neroli, palmarosa, rosmarin, sandeltre, sedertre, og ylang-ylang.
Advarsel
: Unngås under svangerskap.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: Linalool: 24,5 %.

Virkestoffer

  • Linalyl acetate 46,6 %
  • Linalool: 24,5 %
  • α-Terpineol: 5,80 %
  • Geranyl acetate 2,10 %
  • Neryl acetate 1,90 %
Les mer

Petitgrain

Petitgrain, de små knoppene på appelsintreet (bitterappelsin), gir en eterisk olje som er kjent for sine oppløftende virkninger på humør og sjel. Aromaterapeuter har lenge brukt petitgrain for å berolige sinne og stress, mens det innen hudpleie er populær for behandling av hudproblemer som akne, fet hud og åreknuter. 

Eterisk olje av petigrain er ved siden av de eteriske oljene av rosmarin og basilikum den mest effektive til å stimulere hjernen og bedre konsentrasjonen.

Pettigrainolje er et godt eksempel på en olje som kommer til sin fulle rett når den blandes med andre eteriske oljer, særlig sitrus, blomster og treoljer. Petitgrain er adskillig mer populær blant aromaterapeuter enn «lekfolk». En middels aromanote gjør den ypperlig som forbindelse mellom toppnoter og basenoter. 

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Akne, overdreven svette, fet hud og hår; oppstrammende effekt
  • Fordøyelsessystemet: Sure oppstøt, flatulens
  • Nervesystemet: Søvnløshet, nervøs utmattelse, stressrelaterte lidelser

Aromaterapeutiske tips

Oljebrennere/diffusere

  • Petitgrain kan hjelpe med rekonvalesens, sinne, depresjon, angst, berolige irritasjon, stimulere bevisstheten.
  • Senker hjerterytmen.
  • Petitgrain-olje er velegnet for astmatikere, da den er stressdempende.

Bad og massasjeolje

  • Rekonvalesens, angst, irritasjon, sinne, stress, hjerteklapp, smerte, søvnløshet, beroligende for kropp og sjel, generelt bra for huden.
  • Eterisk olje av petitgrain er utmerket i massasjeolje.
  • Meget forfriskende i bad, særlig sammen med rosmarin.

Hudpleieprodukter

Renser fet hud. Bekjemper akne, eksem og generelle hudproblemer.

Tradisjonell anvendelse

Tidligere ble petitgrain-oljen utvunnet fra små, umodne appelsiner på størrelse med kirsebær, herav navnet petit grains, «små korn». Eterisk olje av petitgrain har blitt anvendt i kosmetikk og parfyme siden 1800-tallet.

Visste du at?

Eterisk olje av petitgrain blir brukt som en smakstilsetning i mange drikker og konfekter.

Oljen av petigrain er én av tre oljer som blir utvunnet fra appelsintreet. Neroli (blomstene) og appelsin (skallet) er de to andre. 

Petitgrain eterisk olje

Petitgrain eterisk olje

79,00 kr
10 ml
30 ml