Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

May chang eterisk olje


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

89,00 kr

10 ml
30 ml

⏳ Salget avsluttes om {timer}

Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Litsea cubeba

May chang er kjent for å bringe psykisk ro og mental avkobling.

May chang-olje, tropisk Verbena-olje, citral-olje

Aroma: Sterk, kjølig, sitrus, urter
Aromanote: Medium
Egenskaper: Antibakteriell, soppdrepende, antiseptisk, antiviral, lukthemmende, insektavvisende, smertedempende.
Plantedel: Røtter og kvister
Farge: Lys/gyllen
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: E-citral (geranial), z-citral (neral), d-limonen, β-thujene, β-pinene, α-pinene
Familie: Laurbærfamilien (Lauraceae)
Engelsk navn: Aromatic litsea / May chang
Land: Kina
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Appelsin, basilikum, bergamott, furu, geranium, ingefær, lavendel, sedertre, sitron, tetre.
Advarsel: Unngås ved svangerskap og av barn under 6 år. Unngås ved prostataforstørrelse eller grønn stær. Kan irritere sensitiv hud. Unngå kontakt med øynene. Oppbevares utilgjengelig for barn.

Holdbarhet: 2 år etter åpning

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: citral: 61,5 %, limonene: 13 %, citronellal: 1 %

Virkestoffer

  • Citral/geranial: 39,5 %
  • Citral/neral: 32 %
  • Limonene: 13 %
  • Alfa-pinene: 1 %
  • 5-hepten-2-en, 6-methyl: 1 %
  • Citronellal: 1 %
  • Nerol: 0,5 %
Les mer

May chang

May chang er en relativt ny plante i vestlig plantemedisin, men er velkjent i kinesisk og indisk medisin. Kalles også citral.

Planten har gode antiseptiske, antibakterielle og antivirale egenskaper og et stort bruksområde. May chang bekjemper luftveisinfeksjoner som forkjølelse og bihulebetennelse (sinusitt). Innen hudpleie virker den rensende på uren hud og hudlidelser som eksem.

For fordøyelsesbesvær kan man bruke May chang i en baseolje og massere den på magen.

    Aromaterapeutisk bruk

    • Hudpleie: Akne, dermatitt, overdreven svette, fet hud, kløe, insektavvisende
    • Fordøyelsessystemet: Flatulens, dårlig fordøyelse
    • Sirkulasjon, muskler og ledd: Muskel- og leddsmerter, uregelmessig hjerterytme
    • Åndedrettssystemet: Forkjølelse, influensa, astma
    • Immunsystemet: Infeksjoner
    • Nervesystemet: Forfriskende, stimulerende, oppløftende, antidepressivt, antistress

    Aromaterapeutiske tips

    Oljebrenner/diffuser

    • Antiviral og antibakteriell.
    • Velegnet mot luftveisproblemer som forkjølelse og influensa.
    • Virker rensende på luftveiene, god for astma og bronkitt.
    • Oppløftende virkning mentalt.

    Bad/massasje

    • Eterisk olje av May chang brukes i bad for å lindre muskler, nerver og smerter.
    • Oljen har samme funksjon når utblandet i massasjeolje, og den kan også brukes mot fordøyelsesproblemer.
    • For luftveisproblemer masseres oljen i baseolje på brystet.

    Hudpleie

    • Sterkt antiviral, kan brukes på kuldesår/munnsår.
    • Oljen kan anvendes mot akne og fet hud, overdreven svette, kløe, fotsopp og som et insektavvisende middel.
    • May chang-oljen kan brukes som desinfiserende middel, og er utmerket til dette sammen med tetre.
    • Den motvirker også overdreven svette, og er derfor en god deodorant.

      Tradisjonell anvendelse

      May Chang er populær i kinesisk urtemedisin, hvor den har lang tradisjonell bruk for sine antidepressive og nervestyrkende egenskaper. Alle deler av planten ble brukt for å gi remedier mot astma, muskel- og leddsmerter, forkjølelser, fordøyelsesproblemer, menstruasjonsproblemer, hodepine og kreft.

      Nyere forskning i Kina viser at den har bedre effekt på arytmi (hjerterytmeforstyrrelser) enn betablokkeren propranolol.

      Visste du at?

      May Chang kalles «fjellpepper» av kineserne, og er et berømt krydder blant urinnvånerne på Taiwan. Planten er så berømt at de har oppkalt en nasjonalpark etter den, Magao.  

          May chang eterisk olje

          May chang eterisk olje

          89,00 kr
          10 ml
          30 ml