Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Laurbær eterisk olje (økologisk)

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

109,00 kr

5 ml
10 ml
30 ml

Skynd deg, kun 5 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Mer info
Sikkerhet og advarsler
PRODUKTINFORMASJON

Laurus Nobilis

INCI: Laurus Nobilis Oil
CAS: 84603-73-6
Land: Bosnia-Hercegovina
Økologisk sertifisering: ECOCERT
Batch: 004
Best før: 02/2025 eller 2 år etter åpning

Aroma
: Sterk, krydret, skarp.
Aromanote: Topp.
Aromaterapeutisk bruk og egenskaper: Antirevmatisk, antibakteriell, antiseptisk, avgiftende (lymfesystemet), astringerende, bedøvende, fordøyelsesfremmende, krampeløsende, magestyrkende, menstruasjonsfremmende, smertedempende, sopphemmende, svettedrivende, urindrivende. 
Plantedel: Blader.
Farge: Gulgrønn.
Konsistens: Tynn.
Viktigste virkestoffer: 1,8-cineol, terpynilacetat, linalool, sabinen, a-pinen, b-pinen
Familie: Laurbærfamilien (Lauraceae).
Engelsk navn: Bay laurel / Bay.
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon.
Passer godt sammen medAppelsineinereukalyptusfuruingefærkorianderlavendelmuskatsalvieroserosmarinsedertresitrusfruktersypress og krydderoljer

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: linalool: 7,19 %, limonene: 2,24 %, eugenol: 1,30 %

Virkestoffer:

1,8-cineole: 45,1 %
Terpynil Acetate: 9,66 %
Sabinene: 7,44 %
Linalool: 7,19 %
α-pinene: 5,46 %
β-pinene: 4,32 %
Terpinen-4-ol: 2,93 %
Methyl Eugenol: 2,61 %
α-terpinole: 2,47 %
β-phellandrene + limonene: 2,24 %
Eugenol: 1,30 %
β-myrcene: 1,08 %
γ-Terpinene: 1,04 %
    Mer info

    Laurbærolje

    Selv om eterisk olje av laurbær har et smalt spekter av virkeområder innen aromaterapien, er den uovertruffen i effekt hvor den brukes. Laurbæroljen regnes innen aromaterapi som den kraftigste og mest effektfulle oljen på lymfesystemet, og det har blitt rapportert at noen få dråper på hovne lymfekjertler bringer en nesten umiddelbar lindrende effekt.

    Laurbær har også noen andre spesielle egenskaper: oljen av laurbær er meget antibakteriell og sopphemmende, den senker blodsukkernivået og har vist seg å være effektiv mot migrene. Eterisk olje av laurbær blir beskrevet som en av de beste smertestillende oljene, og kan brukes både mot smertefulle muskler, ledd og nerver.

    Den psykiske effekten er stimulerende, inspirerende og beroligende, men virker bedøvende ved overdreven bruk.

    Det finnes mange eteriske oljer på markedet som bærer det engelske navnet for laurbær, «bay». Dette er olje som vanligvis er utvunnet fra Pimenta racemosa («Bay Rum tree»), en plante som har ingenting til felles med ekte laurbær, Laurus nobilis.

    Aromaterapeutisk bruk

    • Fordøyelsessystemet: Dyspepsi, flatulens (luft i magen), appetittvekkende
    • Sirkulasjon, muskler og ledd: Muskelsmerter, gikt og revmatisme, nervesmerter
    • Immunsystemet: Forkjølelse, influensa, tonsillitt, virale infeksjoner

    Aromaterapeutiske tips

    Oljebrenner/diffuser

    • Laurbæroljen er slimløsende, og egner seg derfor godt ved aktuelle luftveisproblemer.
    • Eterisk olje av laurbær er også appetittvekkende og samtidig kraftig insektavvisende, så den egner seg utmerket på kjøkkenet.
    • Psykisk er laurbær nervestyrkende, oppløftende og energiserende.

    Bad/massasjeolje

    Ved hovne lymfekjertler kan man påføre noen dråper direkte på lymfene – bland ut med baseolje dersom du har allergi eller sensitiv hud.

    Virkeområder

    • Effektiv mot verkende muskler og ledd og forstuinger.
    • Laurbærolje er en meget varmende olje, som er velegnet ved dårlig blodsirkulasjon.
    • Astringerende, brukes for sårleging og arrdannelse.
    • Oljen styrker hårvekst og bekjemper flass, så man kan med fordel tilføye noen dråper i sjampoflasken.
    • Slimløsende
    • Masser på brystet ved bronkitt, tette luftveier og astma (god sammen med eukalyptus og furu).
    • Laurbærolje har gode egenskaper på fordøyelsessystemet, er bra mot flatulens og magesmerter. Videre blir den innen aromaterapien brukt for å fremme regelmessig menstruasjon og for å fremskynde barnefødsler.

    Hudpleie

    Laurbærolje har en cellefornyende effekt på huden, og er generelt bra mot fet hud og akne.

    Tradisjonell anvendelse

    Laurbær ble brukt medisinelt i oldtiden, særlig som et menstruasjonsfremmende middel. Hippokrates omtalte og brukte den. Galen anvendte den særlig mot revmatisme. Eterisk olje av laurbær har også vært anvendt for å bedre selvtilliten, mot søvnløshet og for økt mental stabilitet, inspirasjon, hukommelse og konsentrasjon.

    I Vesten er laurbær kjent som en «kjølende» urt, og har aromaterapeutisk vært anvendt for kolikk, fordøyelse, feber, revmatiske smerter, irritert hud og nervøsitet. Laurbæroljen brukes lite internt nå, grunnet dens narkotiske egenskaper.

    Visste du at?

    Både grekere og romere kronet sine seierherrer med laurbærblad. Derav utrykket «hvile på sine laurbær». Laudis betyr «å rose» på latin.

    Laurbær ble plantet ekstensivt rundt greske templer som en hyllest til Apollon, og laurbærbladenes narkotiske egenskaper er kan forklare oraklenes transe.

    En annen kuriositet er den svenske legen Olaus Martinis merkelige råd på 1600-tallet: «Om man mister sin manndomskraft, så man ikke slår til hos sin hustru: For dette skal man støte laurbær, blande det med olje og smøre sine testikler og hemmelige ting med det».

      Sikkerhet og advarsler

      Sikkerhet og Advarsler

      Kilde: Robert Tisserand & Rodney Young (2013): Essential Oil Safety: A Guide for Health Care Professionals 2nd Edition

      • Farer: Potensielt karsinogen basert på metyleugenol, eteriske oljer med høye nivåer av 1,8 cineol kan fremkalle pustebesvær og skader på sentralnervesystemet hos barn under 2 år, hudirriterende (lav risiko), slimhinneirriterende (lav risiko).
      • Advarsler: Unngås ved hypersensitiv hud, skadet hud eller hudsykdommer, på barn under 2 år. 
      • Maksimalt anbefalt dose i hudpleie: 0,5 %
      • Maksimal daglig anbefalt dose innvortes: 18 mg (ca. 0,02 ml)
      • Organrelaterte virkninger:
        • Hud: Under en 48 timers patch test på 50 frivillige ga ren laurbærolje ingen negative reaksjoner. På 380 pasienter med eksem ga 1 % blanding ingen negative reaksjoner. 4 av 747 pasienter med dermatitt og duftallergi meldte om reaksjoner ved 2 % blanding.
      • Systemiske virkninger
        • Akutt toksisitet: Akutt oral LD50 hos rotter ved 3,95 g/kg. 1,8 cineole har blitt rapportert som alvorlig giftig hos unge barn ved inntak gjennom nesen. 
        • Antioksidant/pro-oksidant: Moderat antiokidant effekt mot DPPH-radikaler og virker hemmende på peroksidasjon av lipider (fett).
        • Kreftfremkallende/krefthemmende: Laurbærolje med 2,5 % metyleugenol har vist seg aktiv mot melanoma (føflekk-kreft), nyrekreft og leukemi. Metyleugenol har vist seg kreftfremkallende hos rotter i svært høye doser (150 mg/kg daglig i 52 uker).
        • Generelt: Skal ikke brukes på barn under 2 år. Skal ikke tas innvortes under svangerskap og amming.
        • Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: linalool: 7,19 %, limonene: 2,24 %, metyleugenol: 2,61 %.

      Virkestoffer

      • 1,8-cineole: 45,0 %
      • terpynil acetate: 9,66 %
      • sabinene: 7,44 %
      • linalool: 7,19 %
      • α-pinene: 5,46 %
      • β-Pinene: 4,32 %
      • terpinen-4-ol: 2,93 %
      • methyl eugenol: 2,61 %
      • β-phellandrene + limonene: 2,24 %
      • β-myrcene: 1,08 %
      • γ-terpinene: 1,04 %

      OLJER, FETT OG VOKS

      til såpelaging, massasjeoljer og mer

      Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

      ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

      Over 130 forskjellige

      DUFTOLJER

      33 duftoljer å velge mellom

      MICA

      Stort utvalg!

      EKSTRAKTER

      I alkohol eller olje

      RÅVARER OG KJEMIKALIER

      Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

      SÅPEFORMER

      Mange varianter

      UTSTYR

      Såpekniver og mer

      Emballasje

      Flasker, krukker og mer