Elemi eterisk olje

109 kr
Size:
Antall:
Still et spørsmål

Canarium luzonicum - elemiolje

Aroma: Krydret, sitrus
Aromanote: Topp
Egenskaper: Antiseptisk, slimløsende, stimulerende, fordøyelsesfremmende, anti-inflammatorisk, sårlegende
Plantedel: Kvae
Farge: Lys gul
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Limonen, elemol, a-felladren, elemicin
Familie: Balsamfamilien (Burseraceae)
Engelsk navn: Elemi
Land: Filippinene
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillert
Passer best sammen med: Kardemomme, kanel, ingefær, geranium, rose, lavendel, appelsin, sandeltre
Advarsel: Unngås under svangerskap og amming.

Elemi

Aromaen av elemi er skarp og sterk, og minner om sitrus og urter. Eterisk olje av elemi brukes først og fremst aromaterapeutisk ved luftveisproblemer som forkjølelse og ved tørr hoste, siden oljen er slimløsende. Elemiolje har gode effekter på huden, der den er sårlegende, desinfiserende og meget bra mot rynker og for aldrende hud. Du kan ganske enkelt ha noen dråper i uparfymert krem eller lotion og bruke den som en revitaliserende behandling over natten.

Elemiolje utvinnes av oleoresinet fra Canarium luzonicum, et tre som i likhet med frankincense og myrra en del av balsamfamilien. Lenge var «elemi» en samlebetegnelse på flere oleoresiner utvunnet fra ulike botaniske arter og fra forskjellige geografiske områder, men i dag henviser elemi til arten som vokser på Filippinene, og handles internasjonalt som Manila elemi.

Mentalt sies eterisk olje av elemi å virke styrkende og balanserende, og brukes ved meditasjon.

Aromaterapeutiske tips

  • Hudpleie: Aldrende hud, infiserte sår og kutt, betennelser, rynker.
  • Åndedrettssystemet: Bronkitt, katarr, luftveisinfeksjoner med stor slimdannelse.
  • Nervesystemet: Nervøs utmattelse, stress.

Aromaterapeutisk bruk

Oljebrenner/diffuser

Ved luftveisinfeksjoner – særlig når det er mye slim – så anbefales den til dampinhalasjon.

Bad/massasje

Hudvennlig olje som fint kan brukes til bad. Eterisk olje av elemi masseres på brystet ved luftveisinfeksjoner med mye slim, og på magen for å bedre fordøyelsen og motvirke forstoppelse. Psykisk har den en beroligende og fredelig effekt.

Hudpleie

Elemi er kjent for sine sårlegende og rensende egenskaper. Meget god olje til hudpleie; særlig for aldrende hud (rynker), ved solbrenthet og for å motvirke arrdannelser. Kan blandes opptil 3 % i hudpleieprodukter. Elemiolje motvirker overdreven svette, så er nyttig som tilsetning i deodorant.

Kuriosa

Navnet elemi stammer fra arabisk og betyr «ovenfor og under», noe som kan henvise til at elemi virker både psykisk og fysisk.

Tradisjonell bruk

Elemi ble omfattende brukt i det gamle Egypt (bl.a. som en ingrediens i balsameringsprosessen), Midt-Østen og senere i Europa. Lang brukstradisjon innen (tradisjonell) medisin og kosmetikk.

Frakt

Leveringstid fra du bestiller:

Varer som bestilles innen kl. 12 mandag-fredag, sendes med Bring innen kl. 16 samme dag. Avvik kan forekomme.  

Fraktpris:

Fraktprisen beregnes automatisk ved utsjekking (i kassen) av Bring. Handler du for over 1000 kr, spanderer vi frakten.

Hentemelding:

Hvis det ikke er plass til pakken din i postkassen (selv om du bestiller "pakke i postkassen"), vil du få en hentemelding for å hente pakken i butikk.

Retur

Hvis du ønsker å returnere en eller flere varer til oss, må du betale fraktkostnadene selv. Du kan fritt returnere produktet eller produktene til oss innen 14 dager etter at du mottok varene, så refunderer vi deg snarest og innen 14 dager det tilsvarende beløpet. 

For å melde om en retur, ta kontakt med oss på chat, eller bruk kontaktskjemaet som du finner i menyen. Vi ønsker å forbedre oss, og setter derfor pris på om du oppgir årsaken til at du ønsker å returnere varene.

Vi bruker for øvrig Forbrukertilsynets «Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett». Du kan lese alle detaljene ved å klikke her

SPØRSMÅL & SVAR

Noe du lurer på?

Vær den første til å stille et spørsmål.

Still et spørsmål

Du vil kanskje like

Nylig sett