Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Dekylglukosid

PRODUKTTYPE: Surfaktanter

79,00 kr

125 ml
250 ml

Skynd deg, kun 17 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
PRODUKTINFORMASJON
INCI: Decyl glucoside
CAS: 54549-25-6
Klasse: Ikke-ionisk surfaktant
Bruksrate: 2–30 %
Form: Flytende (tykk væske)
Lukt: Mild såpelukt
Utseende: Klar/hvitaktig
Løselighet: Vann
Polaritet: Ikke-ionisk
Oppretthold Ph i endelig produkt: 3,0–7,0
pH: 11,5,0–12,5
Holdbarhet B001: 05/2026 (ved mørk og kjølig oppbevaring)
Tilsettes: I vannfasen (blandes helst sammen med anioniske surfaktanter først)


Egenskaper

  • Forbedrer viskositeten i produkter (gjør dem mer «flytende»)
  • Reduserer overflatespenningen i vann, og øker skumdannelsen i såpe- og sjampoproduker
  • Binder til seg skitt og smuss, og gir dermed økt rengjøringseffekt
  • Mild og mindre irriterende enn andre surfaktanter som Sodium Lauryl Sulfate (SLS), kan brukes i produkter for barn
  • Stabil ved både lav og høy pH

Bruksområder

  • Sjampo, balsam, hårbehandlingsprodukter
  • Hudrensemidler, dusjsåpe, ansiktssåpe, håndsåpe
  • Tannpasta, barberskum, våtservietter

Sikkerhet og advarsler

FARE

H314 Gir alvorlige etseskader på hud og øyne.

Les sikkerhetsdatabladet før bruk: 

Sikkerhetsdatablad (SDS) 

Om surfaktanter

  • Surfaktanter er midler som minsker overflatespenningen mellom to væsker, da som regel mellom vann og olje.
  • Vidt bruksområde – vi finner dem i vaskemidler, fuktemidler, emulgatorer, skummende midler og dispergeringsmidler.

Innen hud- og hårpleie er de viktigste egenskapene til surfaktanter at de lager bobler og skum, minsker overflatespenningen mellom olje og vann, de solubiliserer («gjøre noe løselig i en væske»), de emulgerer (blander vann og olje lettere) og de virker rengjørende.

Ordet «surfaktant» er avledet av det engelske surfactant – en sammentrekning av ordene SURFace ACTive AgeNT.

Hvordan virker surfaktanter?

På samme måte som vann renser bort enkelte typer skitt, er andre skittpartikler bundet til olje, og lar seg ikke løse opp i vann. Sånn sett likner surfaktanter på såpe, hvor molekylene består av en hydrofil («vannelskende») ende og en lipofil («fettelskende») ende. Fettet trekker ut skitt og smuss, vannet skyller det bort.

Man deler surfaktanter flere kategorier:

  • Anioniske surfaktanter – fordi den hydrofile enden er negativt ladet.
    • Anioniske surfaktanter dannes når fettsyrer reagerer med kjemikalier som natrium- og kaliumhydroksid eller svovelsyre.
    • Såpe lages med hydroksider, mens for eksempel Tyrkisk rødolje og kommersielle surfaktanter som Sodium Lauryl Sulphate (SLS) er typiske eksempler på bruken av svovelsyre.
    • Anioniske surfaktanter har den høyeste skumfaktoren og rengjørende egenskaper, så de danner som oftest grunnlaget i skum- og rensende midler – kalles primære surfaktanter. Sodium Cocoyl Isethionate faller inn under denne kategorien.
  • Amfoteriske surfaktanter – fordi de kan både ha en positiv og negativ ladning, avhengig av sluttproduktet er alkalisk (pH +7) eller surt (pH –7).
    • Ved lavere pH har amfoteriske surfaktanter kationiske egenskaper (kondisjonerende, typisk balsam), og ved høyere pH er de anioniske, altså mer rensende og skumgivende.
    • Amfoteriske surfaktanter virker også stabiliserende på skum, og virker fortykkende på produktet. Cocamidoropyl Betaine hører til i denne kategorien, og anses som en av de mildeste surfaktantene.
    • Amfoteriske surfaktanter omtales ofte som sekundære surfakanter, og kombineres med anioniske surfaktanter for å skape et mildere produkt. Ikke minst er det mye lettere å bruke anioniske surfaktanter når de blandes med amfoteriske.

Dekylglukosid

Dekylglykosid er en mild og biologisk nedbrytbar surfaktant for kosmetiske produkter, og lages av plantebaserte fettalkoholer og glukose.

Dekylglukosid kan fungere som en primær eller sekundær surfaktant, og gjør sluttproduktet mer skummende og rensende. Dekylglukosid blir særlig brukt i sjampo og flytende såpe, slik at de gir et rikere og tykkere skum. Ellers finnes dekylglukosid i mange forskjellige vaske- og rengjøringsmidler.

Dekylglukosid passer godt sammen med Cocamidopropyl betaine, som gir sluttproduktet en glattere konsistens.

Dekylglukosid anses som et trygt alternativ til sulfater laget av mineralolje, som f.eks. SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Av den grunn brukes dekylglukosid mye i babysjampoer og ved sensitiv eller irritert hodebunn.

Hårpleie

Som en mild surfaktant er dekylglukosid et godt alternativ til «harde» surfaktanter som natriumsalter og SLS (Sodium Lauryl Sulphate), som fjerner kroppens naturlige fettlag og fører til tørr og irritert hud.

Dekylglukosid passer til alle typer hår, men krøllete og tørt får størst utbytte av den. 

I motsetning til mange syntetiske surfaktanter, virker dekylglukosid ikke irriterende på huden, og virker faktisk regenererende på hodebunnen over tid – derfor et den ofte en vanlig ingrediens i økologiske hårprodukter.

Dekylglukosid finnes også i milde balsamprodukter, da den har gode fuktighetsgivende egenskaper og evner å stabilisere ingrediensene i det ferdige produktet. Den bidrar også til at balsamen blir lettere å vaske ut.

Dekylglukosidens anti-inflammatoriske egenskaper motvirker flass og opprettholder naturlig pH i hodebunnen.

Hudpleie

Som surfaktant fjerner dekylglukosid urenheter fra huden, og er et naturlig alternativ ved sensitiv hud.

Deklyglukosid finnes også i «anti-aging»-produkter grunnet sine fuktighetsgivende egenskaper og evner til å jevne ut rynker og fine linjer. Dekylglukosid er også en veldig fin co-emulgator, hvor den bidrar til å blande olje og vann.

Ettersom dekylglukosid er så mild for huden, blir den også omfattende brukt i medisinale såper og ansiktssåper.

OLJER, FETT OG VOKS

til såpelaging, massasjeoljer og mer

Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

Over 130 forskjellige

DUFTOLJER

33 duftoljer å velge mellom

MICA

Stort utvalg!

EKSTRAKTER

I alkohol eller olje

RÅVARER OG KJEMIKALIER

Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

SÅPEFORMER

Mange varianter

UTSTYR

Såpekniver og mer

Emballasje

Flasker, krukker og mer