Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Amyris eterisk olje

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

99,00 kr

10 ml
30 ml

Skynd deg, kun 21 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Les mer
Sikkerhet og advarsler
PRODUKTINFORMASJON

Amyris balsamifera 

INCI: Amyris balsamifera Oil
CAS: 8015-65-4
Land: Den Dominikanske republikk
Batch: 004
Best før: 05/2026 eller 2 år etter åpning


Amyris har en varm, maskulin og vaniljeaktig aroma som gjør seg veldig godt som  basenote til såper, parfymer og hudpleieprodukter.

Passer godt sammen med sedertreoljer, vetiver og patchouli. Brukes ofte for å "strekke" sandeltreoljer. 

Amyris er kjempefin mot aldrende hud og rynker, og virker regenererende på hudenPsykisk virker amyris beroligende og stessdempende, og benyttes ofte som afrodisiakum for å motvirke spenning. 

Amyrisolje

Aroma: Sterk, tre, varm, søt og noe vaniljeaktig.
Aromanote: Base
Aromaterapeutisk bruk og egenskaper: Antiseptisk, beroligende, betennelsesdempende, lymferensende, slimløsende, regenererende (hud), bekjemper hemoroider.
Plantedel: Tre
Farge: Gyllen
Konsistens: Tykk
Viktigste virkestofferVarienaol, a-eudesmol, 7-epi-a-eudesmol, 10-epi-α-eudesmol, elemol.
Familie: Rutefamilien (Rutaceae)
Engelsk navn: Amyris, Torchwood.
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillert
Passer best sammen med: Sitrusoljer,rose, lavendel,sjasmin, geranium, sandeltre, frankincense, sedertre, sypress.

Virkestoffer:

Batch 004:

  • Valerianol: 17,5 %
  • γ-Eudesmol: 9,63 %
  • Elemol: 7,16 %
  • 7-epi-a-eudesmol: 6,25 %
  • 10-epi-α-eudesmol: 4,86 %
  • β-Eudesmol: 3,57 %
  • α-Eudesmol: 3,29 %
  • Drimenol: 1,05 %




Les mer

Amyris

Aromatisk har amyrisolje enkelte likheter med sandeltreolje, og blir dessverre mye brukt i utblandede og/eller falske sandeltreoljer. Likheten er overdrevet, og amyrisolje har en karakteristisk aroma som også minner om vanilje, sedertre og gran.

Opprinnelig fra Kariben (Haiti), som også omtales som The West Indies på engelsk. Dette er nok grunnen til at amyris blir markedsført som «vest-indisk» sandeltreolje, noe som både er grovt misvisende og uærlig, særlig for dem som ikke har viderekommen kunnskap om eteriske oljer.

I Norge blir amyris solgt som «sandeltre amyris», «sandeltreolje» og «indisk sandeltreolje».

Amyrisolje er tyktflytende, og vi anbefaler å fjerne dråpetelleren hvis oljen har vanskelig for å renne gjennom.

Det er synd det er uærlighet rundt denne oljen, fordi amyris klarer fint å stå på egne ben, til tross for at den kalles «fattigmanns sandeltre». Det er en basenote, så den er et kjempefint fiksativ i aromatiske blandinger, og brukes mye innen parfyme, hudpleie og såpelaging av den grunn. Amyris egner seg spesielt i «maskuline» produkter. Amyris er en tung eterisk olje, så bland den godt inn (og rist) med baseoljer, alkohol eller glyserin før bruk.

Selv om amyrisolje brukes først og fremst pga. sin aroma, så har den også aromaterapeutiske bruksområder.

Fysisk er amyris kjempefin mot aldrende hud og rynker, og den virker regenererende på huden. God i baseolje som muskelavslappende middel, brukt i behandling av hemoroider og som rensende middel på lymfesystemet.

Psykisk virker amyris beroligende, og brukes som afrodisiakum. 

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Aldrende hud, rynker, blass hud.
  • Immunforsvaret: Lymferensende.
  • Muskler, ledd og blodsirkulasjon: Muskelavslappende, blodtrykksenkende.
  • Åndedrettssystemet: Forkjølelse, influensa, bronkitt.

Aromaterapeutiske tips

Diffuser/oljebrenner

Ikke egnet grunnet tykk konsistens.

Bad/massasje

Opptil 5 % i oljeblanding, masseres da på områdene man ønsker å behandle: lymfene, muskler og bryst/hals (ved luftveisinfeksjoner). En av de beste oljene for å behandle hemoroider.

    Hudpleie

    Amyris blir spesielt brukt for sin gode aroma, og for sine regenererende egenskaper på huden, som et middel mot rynker og aldrende hud. De antiseptiske og antibakterielle egenskapene gjør amyris velegnet for å behandle sår og kutt.

    Tradisjonell bruk

    Oljen fra amyris er blitt brukt for å rense sår, behandle influensa og generell støtte til åndedrettssystemet/luftveiene.

    Amyris kalles både candlewood og torchwood på engelsk, da det høye oljenivået gjorde amyrisolje lettantennelig, og ble da brukt til fakler om natten.

    Visste du at?

    Navnet amyris har sin rot i det greske amyron, som betyr «intenst duftende».

    Det tar 30 år (!) før amyris-treet produserer olje

    Sikkerhet og advarsler

    Sikkerhet og advarsler

    Farer: Ingen kjente

    Kontraindikasjoner: Ingen kjente

    Organrelaterte effekter:

    • Ingen tilgjengelig informasjon

    Systemiske effekter:

    • Akutt toksisitet: Akutt oral LD50 hos rotter ved 5,6 g/kg
    • Kreftfremkallende/krefthemmende: Ingen kjente karsinogener. γ-eudesmol og β-sesquiphelladrene har vist krefthemmende egenskaper.

    Virkestoffer:

    • valerianol: 33,4 %
    • 7-epi-α-eudesmol: 14,8 %
    • 10-epi-α-eudesmol: 10,6 %
    • α-eudesmol + β-eudesmol: 8,3 %
    • α-elemol: 8,1 %
    • γ-eudesmol: 3,9 %
    • selina 3,7(11)-diene: 2,55 %
    • β-sesquiphelladrene: 1,96 %
    • agarospirol: 1,4 %
    • drimenol: 1,3 %
    • α-zingiberene: 1,27 %
    • eudes-5-en-11-ol: 1,26 %

    OLJER, FETT OG VOKS

    til såpelaging, massasjeoljer og mer

    Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

    ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

    Over 130 forskjellige

    DUFTOLJER

    33 duftoljer å velge mellom

    MICA

    Stort utvalg!

    EKSTRAKTER

    I alkohol eller olje

    RÅVARER OG KJEMIKALIER

    Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

    SÅPEFORMER

    Mange varianter

    UTSTYR

    Såpekniver og mer

    Emballasje

    Flasker, krukker og mer