Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
- 15 %
På lager
Utsolgt

Sheasmør (uraffinert jomfruolje)

PRODUKTTYPE: Baseolje

69,00 kr58,65 kr

Du sparer: 10,35 kr (15 %)

125 g
250 g
1000 g
3 kg

Skynd deg, kun 44 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Butyrospermum parkii

INCI: Butyrospermum Parkii Butter
CAS# 8008-74-0
Batch: 006
Land: Ghana
Best før: 05/2024 

NB! best før dato ble satt 2 år fra produksjonsdato, men sheasmør holder seg i minst 3 år dersom den lagres kjølig (det har den). Vi garanterer at den er fullt holdbar ut året.
Mer info

Sheasmør

Sheasmør er mykgjørende og fuktighetsgivende, og beskytter huden mot dehydrering.

Sheasmør er teknisk sett en nøtteolje, men nesten fri for proteinene som vanligvis utløser allergi. Selv om det er en fet olje, så passer sheasmør nesten alle hudtyper, og tetter ikke igjen hudens porer med sine høye nivåer av linol- og oleinsyre. Den tykke og ekstremt fuktighetsfgivende sheasmøret er spesielt nyttig for tørr og hard hud.

Sheasmør i ekte såpe, gjerne 10% eller mer, gir en luksuriøs  og kremete såpe som virker både mykgjørende og fuktighetsgivende. Anbefales!

Det er rapportert at sheasmør virker betennelseshemmende, så den anbefales mot f.eks. eksem. Sheasmør har høye nivåer av vitamin A og E, som betyr at den er antioksiderende og nyttig mot aldrende hud og rynker.

Sheasmørets sopphemmende egenskaper gjør at den brukes for å bekjempe ringorm og fotsopp. Fint å bruke i kombinasjon med sopphemmende eteriske oljer som f.eks. tetre, sitrongress, rosmarin eller lavendel. Sheasmør er også et veldig fint tilskudd i såper: Tilsett 5–10 % av den totale fettmengden i håndlaget såpe for en fuktighetsgivende, silkeaktig og luksuriøs følelse.

Uraffinert sheasmør

Uraffinert sheasmør har en særegen lukt som enkelte reagerer på, mens andre finner den ikke plagsom i det hele tatt. Lukten forsvinner i såpe og kan maskeres med for eksempel eteriske oljer i andre hudpleieprodukter. 

Uraffinert sheasmør kan ha en tendens til å korne seg hvis den jevnlig smelter og hardner - et typisk problem  hvis den oppbevares i varme og fuktige rom, som for eksempel på badet. Smelt da sheasmøret forsiktig opp til den er flytende og ha den på et kjølig sted til den er helt hard igjen.

Raffinert sheasmør

Raffinert sheasmør er filtrert med aktivt kull som fjerner det aller meste av lukten som mange finner plagsom i uraffinert shea. Ingen løsemidler blir benyttet under raffineringsprosessen av dette sheasmøret. En annen fordel er at den er glattere og korner seg ikke i produkter slik uraffinert shea har en tendens til å gjøre.  

OLJER, FETT OG VOKS

til såpelaging, massasjeoljer og mer

Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

Over 130 forskjellige

DUFTOLJER

33 duftoljer å velge mellom

MICA

Stort utvalg!

EKSTRAKTER

I alkohol eller olje

RÅVARER OG KJEMIKALIER

Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

SÅPEFORMER

Mange varianter

UTSTYR

Såpekniver og mer

Emballasje

Flasker, krukker og mer

Sheasmør (uraffinert jomfruolje)

Sheasmør (uraffinert jomfruolje)

69,00 kr58,65 kr
125 g
250 g
1000 g
3 kg