Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Meadowfoam Seed Oil (kaldpresset og raffinert)


PRODUKTTYPE: Baseolje

99,00 kr

60 ml
125 ml
250 ml
Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Limnanthes alba

INCI: Limnanthes alba (Meadowfoam) Seed Oil
CAS# 153065-40-8
Land: USA
Batch: 001
Holdbarhet: Best før 08/2024

Meadowfoam seed oil er en særegen olje som består av 98 % langkjedete fettsyrer og vitamin E, noe som gjør den til en av de mest stabile og holdbare baseoljene. Perfekt som massasje- og baseolje med eteriske oljer. 

Les mer under fanen «Mer info».

Mer info

Meadowfoam seed oil 

Det som gjør Meadowfoamoljen så spesiell, er hvor utrolig god den føles på huden. Den er kanskje den mest glattgjørende oljen Aromateket tilbyr, og etterlater seg en silkeglatt følelse uten at huden føles fet. Teksturen kan minne om jojoba og arganolje, og den er en perfekt ansiktsolje, spesielt for de som har enten fet hud (tetter ikke igjen porene) eller tørr hud (fuktighetsgivende og glattgjørende).

Meadowfoam vokser i det nordvestlige USA og Canada og er forholdsvis ukjent i Norge – det finnes egentlig ikke et godt norsk navn for den ennå [1], men med sine herlige fuktighetsgivende og regenererende egenskaper finner du den hudpleie- og kosmetikkprodukter som solkremer, massasje- og ansiktsoljer, kremer, hårprodukter, leppestifter, sjampoer og barberkremer, for å nevne noen.

Meadowfoam-olje brukes mest i ansiktsoljer som skal motvirke rynker, og i hårprodukter, hvor den gir et mykt og silkeglatt hår. 

Bruken innen hud- og hårpleieprodukter er raskt økende, ettersom flere og flere oppdager de fantastiske egenskapene til denne nydelige oljen.

Meadowfoamolje danner ikke bare et lag huden, som enkelte, tyngre fuktighetsmidler gjør, men trenger også inn i hudens øverste lag og lager en beskyttende barriere som holder på hudens fuktighet. 

Meadowfoam seed oil inneholder også glukosinolater – svovelrike organiske forbindelser som motvirker kollagen-nedbrytende enzymer i huden og lindrer de negative virkningene fra UVB-stråling. Glukosinolater har en positiv effekt på hudens forsvar mot oksidasjon og bidrar til bedre hudhelse. 

Referanser

[1] Den har blitt oversatt til «engkarseolje» på norsk, som riktignok tilhører samme familie, men er en annen plante.

Meadowfoam Seed Oil (kaldpresset og raffinert)

Meadowfoam Seed Oil (kaldpresset og raffinert)

99,00 kr
60 ml
125 ml
250 ml