Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Magnesiumhydroksid

PRODUKTTYPE: Teksturmiddel

89,00 kr

100 g
250 g

Skynd deg, kun 13 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Les mer om magnesiumhydroksid
PRODUKTINFORMASJON

Magnesiumhydroksid

INCI: Magnesium hydroxide
CAS-nummer: 1309-42-8
EINECS: 215-170-3
Kjemisk formel: Mg(OH)2
Form: Hvitt, luktfritt pulver
Tilsettes: Oljefasen (løser seg dårligere i vann)
Mengde: Typisk 0,1–1,5 % for å justere pH, opptil 30 % ellers i hudpleieprodukter

Hva er magnesiumhydroksid?

Magnesiumhydroksid er et inorganisk materie som finnes i naturen som mineralet brucitt, men som utvinnes normalt fra saltvann. Når saltvann behandles med kalk eller kalsiumhydroksid, utskilles magnesiumhydroksid, som deretter blir prosessert videre for å øke renhetsgraden. Magnesiumhydroksid kalles også Milk of magnesia på engelsk, blir ofte brukt som laksativ for å behandle forstoppelse, men har også en rekke anvendelsesområder innen hudpleie (8 % magnesiumhydroksid blandet med vann).

Les mer om magnesiumhydroksid

Hva brukes magnesiumhydroksid til?

Omfattende brukt i kosmetikk- og hudpleieindustrien som absorberende middel, fyllmateriale, buffer- og nøytraliserende middel for å kontrollere pH-nivået på produkter. Finnes i mange typer hudpleieprodukter som kremer og lotion, deodoranter og antiperspirant, makeup og barberkrem. Innen naturlig hudpleie brukes magnesiumhydroksid som et alternativ til aluminiumsbaserte antiperspiranter.

Passer alle hudtyper, men er spesielt velegnet for fet og uren hud.

Fordeler

  • Absorberer olje og fett effektivt fra huden
  • Kan brukes til å øke pH i produkter
  • Virker beroligende på rød og irritert hud
  • Bevarer hudens fuktighet, og virker beskyttende mot tørr og kald vinterluft
  • Regulerer hudens reparasjon av celler, og kan motvirke rynker og slitasje
  • Er betennelsesdempende og kan motvirke akne og rosacea
  • Naturlig eksfolierende middel som fjerner døde hudceller og fremmer fornyelse av huden
  • Ideell for ansiktsmasker, body scrub og lotion
  • Har vist seg effektiv mot bleieutslett[1]
  • Regulerer hudens produksjon av sebum, og kan motvirke hormonell akne
  • Beskytter mot hudallergener som nikkel, neomycin (antibiotikum) og syntetiske duftoljer
  • Reduserer alvorlighetsgraden av symptomene på eksem hos mennesker med allergisk sensistivitet[2]
  • Har vist gode sårlegende egenskaper in vivo[3]

Bruksområder

Antiperspirant

For ordens skyld må vi skille mellom deodorant og antiperspirant:

  • Deodorant: inneholder parfyme som dekker over vond lukt
  • Antiperspirant: betyr «mot svette», og virker hemmende på svette

Vi kan legge til at svette i seg selv lukter lite, men at det er bakterier som fester seg til hår og hud under armene som lager den vonde lukten.

Magnesiumhydroksid virker i denne sammenhengen som en antiperspirant, og er først og fremt et alternativ til aluminium, alkohol og i visse tilfeller natriumkarbonat.

Bruken av aluminium i antiperspiranter har ikke vist en utvetydig sammenheng med kreft, selv om forskning antyder at hyppig bruk av aluminiumsholdige antiperspiranter kan ha en negativ effekt på kvinner under 30 år,[4] og at det kan ha en hormonforstyrrende virkning på kvinner.[5]

Natriumbikarbonat er antibakterielt, men alkalisk og kan forstyrre hudens naturlige pH (som ligger mellom 4,7–5,5 %). Dette fører til at natriumkarbonat fjerner hudens fuktighet og kan forårsake irritasjon og tørrhet.

Alkohol finnes i mange deodoranter, og selv om det er antibakterielt, så virker alkohol ekstremt uttørkende på huden og kan føre til svært irritert hud.

Fordelen med magnesiumhydroksid er at den balanserer hudens naturlige pH samtidig som den er antibakteriell uten å fjerne fuktighet og forårsaker skader på huden. Enkelte antiperspiranter blokkerer svettekanalene effektivt, men dette kan føre til irritasjon, akne, infeksjoner og andre hudproblemer.[6]

Anvendelse av ‘Milk of magnesia’ i hudpleie

Milk of magnesia lages ved å blande 8 % magnesiumhydroksid med vann; jo mer finkornet magnesiumhydroksidet er, desto lettere å blande den ut. Generelt løser magnesiumhydroksid seg dårlig i vann; små partikler vil likevel samles i bunnen av beholderen, så den bør ristes før bruk. Den vil løses lettere opp dersom den tilsettes et middel med sur pH, som f.eks. sitronsyre (1 teskje per liter) eller eplesidereddik (1 spiseskje per liter).

Som primer

Primer er en lett tekstur som påføres før makeup for å skape en jevn overflate, minimere porer og sørge på at sminken varer lenger.

Som rensemiddel

Milk of magnesia «suger» til seg olje og urenheter, og virker derfor som et rensende middel før påføring av makeup og etter fjerning av makeup.

I ansiktsmasker

Magnesiumhydroksid er et godt middel å blande sammen med leire og bruke i ansiktsmasker, hvor den både fjerne urenheter og virker antibakteriell.

Kilder og referanser

OLJER, FETT OG VOKS

til såpelaging, massasjeoljer og mer

Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

Over 130 forskjellige

DUFTOLJER

33 duftoljer å velge mellom

MICA

Stort utvalg!

EKSTRAKTER

I alkohol eller olje

RÅVARER OG KJEMIKALIER

Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

SÅPEFORMER

Mange varianter

UTSTYR

Såpekniver og mer

Emballasje

Flasker, krukker og mer

Magnesiumhydroksid

Magnesiumhydroksid

89,00 kr
100 g
250 g