Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Ho Wood eterisk olje (økologisk)

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

99,00 kr

10 ml
30 ml

Skynd deg, kun 29 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Cinnamomum camphora ct linalool

Aroma: Søt, frisk, treaktig, floral undertone
Aromanote: Middels
Egenskaper: Smertedempende, sopphemmende, betennelseshemmende, antiseptisk, antibakteriell, antiviral, krampeløsende og beroligende.
Plantedel: Blader
Farge: Lys/gjennomsiktig
Konsistens: Middels
Viktigste virkestoffer: Linalool
Familie: Laurbærfamilien (Lauraceae)
Engelsk navn: Ho wood
Land: Kina
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Sandeltre, sitron, rosmarin, kamille, basilikum, geranium, lavendel, sedertre, bergamott.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: Linalool: 98,9 %.

Les mer

Ho Wood

Med Cinnamomun camphora ct. linalool – som både kalles både Ho Wood og Ho Leaf - fullfører vi samlingen med de forskjellige variantene av eterisk olje utvunnet fra kamfertreet.

Tre typer Ho Wood

  • Ho Sholinalool varianten – produserer Ho Wood-olje. Den kalles Formosisk Ho olje, Ho olje Taiwan eller Japansk Ho olje. Den inneholder mimimum 80-85 % linalol, og dyrkes spesielt i Japan og Taiwan.

  • Hon Shocamphor-varianten – produserer den kjente kamferoljen. Produseres spesielt mye i Kina, India og Sri Lanka.

  • Yu Sho1,8 cineole-varianten – produserer ravintsara. Inneholder høye verdier av cineol, men lite kamfer. Produseres på Madagaskar.

Linalool

Denne Ho Wood-oljen er av høy kvalitet, hvor nivået av linalool er over 98 %, uten kamferaktige noter som kjennetegner lavkvalitetsoljer. Ho Wood har i økende grad erstattet det utrydningstruede linalool-rike rosentreet (Aniba roseadora), grunnet overbeskatning i Amazonas. Aromaen er krydret, treaktig og floral.

Med en olje som består av nesten ren linalool er det hensiktsmessig å fokusere på de terapeutiske virkningene fra terpenet linalool. De bioaktive egenskapene til linalool inkluderer krefthemmende, antimikrobiell, nevrobeskyttende, angstdempende, antidepressiv, stressdempende, blodtrykksenkende, leverbeskyttende, og lungebeskyttende.[1]

Ho Wood er med andre ord en utrolig allsidig olje som passer godt sammen med veldig mange andre oljer til vidt forskjellig bruk.

Den kan fint brukes i oljebrennere og aromadiffusere, hudpleieprodukter, såper, parfyme, dusj- og badeprodukter og lys.

Tradisjonell bruk

Treverket ble brukt for å lage skaftene til kniver og sverd i Japan, da det myke treet ikke riper opp stålet. Den ble svært populær i Taiwan på 1900-tallet, omtalt som shiuolje.

Beroligende og stressdempende

Linalool virker beroligende ved at den demper det sympatiske nervesystemet – den delen av nervesystemet setter kroppen i en tilstand av «fight or flight», mens den øker aktiviteten til det parasympatiske nervesystemet, en tilstand av ro, såkalt «rest and digest». Av den grunn anbefales oljer rike på linalool for å motvirke stress[2], senke blodtrykket og fremme en god søvn,[3] samt at linalool har vist gode antidepressive egenskaper.[4]

For lindring av angst, nervøs anspenthet, og stressrelaterte tilstander, passer Ho Wood godt sammen med bergamott, geranium, lavendel, appelsin, neroli, patchouli, rose, sandeltre og ylang ylang.[5]

Hudpleie

Ho wood har gode sopphemmende, antiseptiske og antibakterielle egenskaper, og egner seg for alle typer problemhud, men er spesielt velegnet for tørr, sensitiv og betent hud.

Ho Wood har en kjølende effekt på huden, velegnet for hudbetennelser som stråler varme – kan fint kombineres med peppermynte (maks 1 % peppermynte; over 3 % får peppermynte en varmende effekt). Den er også mildt smertedempende og betennelsesdempende, så veldig god til å behandle vonde muskler og ledd i kombinasjon med f.eks. rosmarin, eukalyptus, svart pepper, ingefær, patchouli, gurkemeie, bjørk. 

Åndedrettsystemet

De antibakterielle, antivirale og betennelsesdempende egenskapene til Ho wood gjør den velegnet til alle typer luftveisproblemer, fra forkjølelse og influensa til bronkitt og astma. Bruk den enten til inhalasjon eller masser på brystet utblandet i en baseolje.

In vivo har linalool vist gode resultater mot luftveisinfeksjoner og overproduksjon av slim hos mus med allergisk astma.[6] Linalool har også vist seg å være sterkt antibakteriell og stimulere produksjonen av antioksidante enzymer ved tilfeller av pasteurellose – en form for lungebetennelse.[7] [8]

Kilder og referanser

OLJER, FETT OG VOKS

til såpelaging, massasjeoljer og mer

Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

Over 130 forskjellige

DUFTOLJER

33 duftoljer å velge mellom

MICA

Stort utvalg!

EKSTRAKTER

I alkohol eller olje

RÅVARER OG KJEMIKALIER

Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

SÅPEFORMER

Mange varianter

UTSTYR

Såpekniver og mer

Emballasje

Flasker, krukker og mer