Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Hemlokkgran eterisk olje

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

89,00 kr

5 ml
10 ml
30 ml

Skynd deg, kun 19 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Tsuga canadensis

INCI: Tsuga Canadensis Leaf Oil
CAS: 8008-80-8
Land: Canada
Batch: 001
Best før: 10/2024 eller 1 år etter åpning


Eterisk olje av hemlokkgran er medisinal og brukes aromaterapeutisk til å behandle luftveisproblemer, dårlig blodsirkulasjon og muskel- og leddsmerter.

Aroma: Balsam, fersk gran, fruktig, varm
Aromanote: Topp (mot middels)
Aromaterapeutisk bruk og egenskaper: Smertedempende, revmatisme, infeksjonsdempende, beroligende, rensende på luftveiene, astma, hoste, bronkitt, øker blodsirkulasjonen, oppløftende
Plantedel: Barnåler
Farge: Lys
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Limonen, bornylacetat, kamfen, a-pinen, delta-3-karene, b-pinen
Familie: Furufamilien (Pinaceae)
Engelsk navn: Spruce Hemlock , Tsuga, Balm of Gilead Fir, Baume de Canada
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Lavendel, rosmarin, andre barnåloljer, sedertre, einer, frankincense, bergamott.
Advarsel: Unngås under svangerskap og amming.
Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: limonene: 21,6 %
Holdbarhet: 3 år etter åpning.

Virkestoffer

  • Limonene: 21,6 %
  • Bornyl acetat: 21,1 %
  • Camphene: 20,1 %
  • α-pinene: 16,8 %
  • δ3-carene: 5,20 %
  • β-pinene: 3,80 %
Mer info

Hemlokkgran

Hemlokkgranolje er en sterkt antiseptisk og antimikrobiell olje som kan brukes for å bekjempe luftveisinfeksjoner, og dens smertedempende effekt gjør den anvendelig mot leddsmerter, som for eksempel ved revmatisme. Slik sett samsvarer aromaterapien med den tradisjonelle bruken til amerikanske indianere, hvor de varmet opp kvister i badstuer for å behandle nettopp hoste og revmatisme.

Hemlokkgranen som vokser i det østlige USA og Canada, er en viktig del av amerikansk folkemedisin. Den ligner på gran, men barnålene er mye mykere og finere enn andre grantrær, noe som skyldes at den faktisk er en del av furufamilien.

Aromaen til hemlokkgran er ulik de fleste andre bårnåloljer: Hemlokkgran lukter søtere, mer fruktig og balsamaktig sammenlignet f.eks. med Norsk gran (Picea abies) og Sibiredelgran (Picea sibirica). Den har også en mer avslappende effekt, mange bruker den i diffusere og bad som en beroligende olje. Samtidig gjør den underverker mot underskudd på energi.

Som en sterkt antibakteriell olje brukes hemlokkgran for å bekjempe en rekke hudlidelser; mange har opplevd en god effekt for å behandle vorter og sår som ikke leger – bare pass på å ikke bruke hemlokkgranolje direkte i åpne sår, og bland den ut i en baseolje (2–3 %).

Hemlokkolje er supert å bruke i rengjøringsprodukter; bruk gjerne 10-20 dråper i håndoppvaskmiddelet som et desinfeksjons- og antibakterielt middel, eller i oppvaskmiddelet for å motvirke vond lukt i klær og tekstiler. 

Aromaterapeutisk bruk

  • Sirkulasjon, muskler og ledd: Muskelsmerter, bronkitt, dårlig blodsirkulasjon, revmatisme
  • Åndedrettsystemet: Astma, bronkitt, hoste, åpner luftveiene
  • Immunforsvaret: Forkjølelse, influensa, infeksjoner
  • Nervesystemet: Angst- og stressdempende, beroligende

Aromaterapeutiske tips

Oljebrenner/diffuser

Antiseptisk og antimikrobiell, rensende, behagelig aroma

Bad/massasje

Masseres på brystet ved luftveisproblemer og lokalt på kroppen ved ledd eller muskelsmerter. En av de beste oljene i kveldsbad ved tette luftveier, ettersom den også er beroligende.

Hudpleie

Kan virke mot vorter.

Tradisjonell bruk

Amerikanske indianerne brukte hemlokkgran medisinalt i mange sammenhenger. Utvortes brukte de bark og kvist for å stoppe blødninger og behandle såre muskler. Kvistene ble også brukt i badstuer for å behandle revmatisme og luftveisinfeksjoner.

Hemlokkgranen har sitt navn fra det engelske navnet på giftkjeks, hemlock (Conium maculatum), fordi barnålene har en aromatisk likhet. Giftkjeks er også planten grekerne brukte som giftmiddel for å henrette fanger, Sokrates er den mest kjente.

En kuriositet er at indianerne kokte kvist og kongler i lønnesirup og laget en slags øl av det.

OLJER, FETT OG VOKS

til såpelaging, massasjeoljer og mer

Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

Over 130 forskjellige

DUFTOLJER

33 duftoljer å velge mellom

MICA

Stort utvalg!

EKSTRAKTER

I alkohol eller olje

RÅVARER OG KJEMIKALIER

Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

SÅPEFORMER

Mange varianter

UTSTYR

Såpekniver og mer

Emballasje

Flasker, krukker og mer