Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Eukalyptus staigeriana eterisk olje (Lemon Scented Ironbark)


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

79,00 kr

10 ml
30 ml

⏳ Salget avsluttes om {timer}

Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Eucalyptus staigeriana

Den eteriske oljen av Eucalyptus staigeriana, også kjent som Lemon scented ironbark, har en søtlig, fruktig og rund sitrusaktig aroma med undertoner av rosmarin, en uvanlig og kompleks eukalyptusolje.

«Lemon Scented Ironbark»

Aroma: Sitrus, terpener, kompleks
Aromanote: Topp
Egenskaper: Smertedempende, antibakteriell, krampeløsende, antidepressiv, sopphemmende, betennelsesdempende, antimikrobiell, antiseptisk, immun-stimulerende
Plantedel: Blader
Farge: Lys gul/gjennomsiktig
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Limonen, geranial, neral
Familie: Myrtfamilien  (Myrtaceae)
Engelsk navn: Lemon scented ironbark
Land: Australia
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillert
Passer godt sammen med: Eukalyptusoljer, cajeput, niaouli, rosmarin, sitrusoljer, einer.
Advarsel: Brukes ikke på barn under 3 år, og med forsiktighet opptil 6 år. Kan være hudirriterende.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: Limonen 24,1 %, citral: 23,52 %, geranial: 14,0 %, neral: 9,52 %, linalool: 1,60 %

Virkestoffer

  • Limonene: 24,1 %
  • Geranial: 14,0 %
  • Neral: 9,52 %
  • Terpinolene: 8,67 %
  • Geraniol: 6,25 %
  • Methyl geranate: 4,38 %
  • Geranyl acetate: 4,22 %
  • 1,8-cineole: 3,88 %
  • α-Pinene: 3,17 %
  • α -phellandrene: 2,03 %
  • γ-Terpinene: 1,84 %
  • β-Pinene: 1,79 %
  • Linalool: 1,60 %
  • Neryl acetate: 1,59 %
  • Nerol: 1,40 %
  • Para-cymene: 1,17 %

Eukalyptus staigeriana

De høye nivåene av monoterpenet limeone, som vi finner i sitrusfrukter, gir den karakteristiske sitrusaromaen fra E. staigeriana. Den er tydelig distinkt fra E. citriadora (hvor aldehydet citronellol dominerer)hvis kjemiske profil har mer til felles med sitrongress.

E. staigeriana har betydelig lavere nivåer av 1,8-cineole enn de vanlige eukalyptusoljene, men er rik på aldehyder som isomerene av citral, geranial og neral. Ved lett inhalasjon og bruk i aromadiffusere er Eukalyptus staigeriana en oppkvikkende olje, mens den ved konsentrert dyp inhalasjon har den en mer beroligende effekt på kropp og sinn.

Dette er en mild og barnevennlig eukalyptusolje (for barn over 3 år). Hvor andre eukalyptusoljer kan oppleves for sterke og skarpe for barn, er den søte sitrusaromaen til E. staigeriana mye mer tiltalende.

De største produsentene av E. staigeriana er Brasil og Guatemala, men denne er altså fra sitt opprinnelige habitat – Cape York-halvøya i det nordlige North Queensland, Australia. Staigeriana hører hjemme i Ironbark-varianten av eukalyptustrærne, men skiller seg ved at bladene avgir en sterk sitronaroma når de knuses.

De viktigste egenskapene til eukalyptus staigeriana er: antiseptisk, antiviral, betennelseshemmende, smertedempende og oppløftende. Den brukes aromaterapeutisk for å behandle smertefulle muskler og til inhalasjon for å motvirke luftveisinfeksjoner – en veldig god vinterolje i aromadiffuseren for å motvirke mikrober. Den er også fin å blande med andre antibakterielle og antivirale oljer for å gi en søtere og mer tiltalende aroma.

Som en antimikrobiell olje er E. staigeriana nyttig for å behandle sår, verkebyller, insektbitt og solbrent hud (husk å blande ut i baseolje). Dens antivirale egenskaper kan hjelpe mot herpes og vorter, og i sjampo er den utmerket for å motvirke flass.

Kuriosa

De såkalte «ironbark»-variantene av eukalyptus har navnet sitt fra den mørke, dype og ruglete barken, som i motsetning til andre eukalyptustrær ikke skaller av årlig, men i stedet akkumulerer seg over tid. Navnet ironbark har den fordi barken angivelig minner om jernslagg (avfallet fra smelteprosessen av jern). Denne barken danner en tykk og hard hinne som gjør treet motstandsdyktig mot skogbrann. Barken ble også brukt i kjølen på treskip som beskyttelse mot teredinidae, markliknende muslinger.

Mer info

Eukalyptus 

Eukalyptus har en skarp og frisk aroma som de fleste kjenner igjen. Men visste du at det finnes mange forskjellige varianter av dette treet, og at de eteriske oljene har forskjellige bruksområder innen aromaterapi?

Eukalyptus er en av de mest velkjente eteriske oljene, og blir omfattende brukt innen hudpleie, kosmetikk og medisin. Eukalyptusoljen er nesten universelt kjent som en av de aller beste ved luftveisplager.

Aromateket tilbyr seks ulike eteriske oljer av eukalyptus, og felles for alle dem alle er deres fantastiske effekter på luftveiene og de sterke antibakterielle egenskapene. Likevel har de også sine særegne kvaliteter, og det er viktig at man velger riktig olje til riktig formål.

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Brannskader, blemmer, kutt og sår, herpes, insektbitt, insektavvisende, lus, hudinfeksjoner
    • Sirkulasjon, muskler og ledd: Muskelsmerter, sirkulasjonsproblemer, gikt og revmatisme, forstuelser
    • Åndedrettssystemet: Astma, bronkitt, katarr, hoste, bihulebetennelse, halsbetennelse
    • Urogenitalsystemet: Utflod, urinveisinfeksjon
    • Immunsystemet: Vannkopper, forkjølelse, influensa, meslinger
    • Nervesystemet: Svakhet, hodepine, neuralgi; oppkvikkende og stimulerende

              Aromaterapeutiske tips

              Oljebrenner/diffuser

              • Meget effektiv ved forkjølelser og andre luftveisproblemer, slimløsende, feber- og bakteriehemmende.
              • Eterisk olje av eukalyptus kan også brukes i spray som bakteriehemmende middel (i en 2 % løsning).
              • Brukes innen aromaterapien mot hodepine og migrene.
              • Eukalyptus har en skarp og rensende aroma som virker oppkvikkende og konsentrasjonsfremmende, bør ikke brukes for leggetid.

              Bad/massasjeolje 

              • Ved luftveisproblemer som astma kan den masseres utblandet direkte på brystet.
              • Oljen virker beroligende, oksygenfremmende, feber- og infeksjonshemmende og smertestillende mot revmatisme og muskelsmerter, da den er betennelsesdempende og sirkulasjonsstimulerende (varmer opp kalde og stive ledd).
              • Oljen kan også påføres ved meslinger, vannkopper, o.l., og har de samme egenskapene i bad.
              • Meget velegnet for munnskyll/«oil pulling» for å rense munnen og mot sår hals.

              Hudpleie

              • Kombinert med bergamott er den bra mot munnsår og verkebyller.
              • Eukalyptus er også effektiv mot solbrenthet, brannsår og insektbitt, og har sårlegende egenskaper.
              • Eterisk olje av eukalyptus virker mot hodelus.

              Tradisjonell anvendelse

              Eterisk olje av eukalyptus ble omfattende brukt medisinelt av de australske aboriginerne, og ble raskt populær over hele verden da den ble allment tilgjengelig fra 1700-tallet. Dens sterke antiseptiske egenskaper gjorde at aboriginerne bandt eukalyptusblad rundt alvorlige sår. 

              Eukalyptus er et av verdens tørsteste trær, så man har plantet eukalypustrær i sump-/myrområder i Nord-Afrika for å tørke dem ut og hindre spredningen av malaria. 

              Eukalyptus blir særlig brukt mot forkjølelse og influensa, for såre muskler og ledd, og som sårrensende middel.

              Visste du at?

              Navnet stammer fra de greske ordene eu og kalypto som betyr «godt dekket», og som henspeiler den kopplignende membranen som dekker blomsterknoppene.

              Kanskje du har hørt om den berømte «blå tåken» i Australia? Denne forekommer når kvaen fra eukalyptustrærne fordamper og skaper en blå tåke som kan sees mange kilometer unna. Man trodde opprinnelig at den blå tåken virket feber- og infeksjonsdempende, men det har vist seg at den bekjempet sykdomsbærende mygg i området.

              Eukalyptus ble introdusert i Europa i 1788, og ble da kalt «Sydney peppermynte». Den ble utvunnet fra Eukalyptus piperita, som i dag brukes mer som en industriell type olje. 
                Eukalyptus staigeriana eterisk olje (Lemon Scented Ironbark)

                Eukalyptus staigeriana eterisk olje (Lemon Scented Ironbark)

                79,00 kr
                10 ml
                30 ml