Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Bjørk eterisk olje

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

119,00 kr

10 ml
30 ml
100 ml

Skynd deg, kun 6 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Betula lenta

Bjørkoljen har avgiftende egenskaper, og er nyttig og anvendelig i behandlingen av en rekke kroniske hudlidelser, som f.eks. psoriasis og eksem, og i hårprodukter mot flass. Aromaen av eterisk olje av bjørk er stimulerende og oppkvikkende.

Bjørkolje

Aroma: Søt, skarp, kamferaktig
Aromanote: Topp
Egenskaper: Betennelseshemmede, antiseptisk, bakteriehemmende, muskelavslappende, nervestyrkende, smertestillende, vanndrivende, virushemmende, urindrivende.
Plantedel: Bark
Farge: Lys/gjennomsiktig
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Salisylat, betulenol
Familie: Bjørkefamilien (Betulaceae)
Engelsk navn: Birch
Land: Russland
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Furu, gran, rosmarin, sedertre, sandeltre, sitrusoljer
Sikkerhet og advarsler: Bør ikke brukes med blodfortynnende medikamenter, unngås ved følsomhet for salisylater, svangerskap (inntak av salisylater kan føre til misdanelser på fosteret) og amming, barn under 7 år. Unngås innvortes ved gastroøsofageal refluks, nyre -og leverproblemer. Bør ikke brukes i mer enn 2 uker i strekk.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: linalool: 0,3 %, limonene: 0,2 %

Les mer

Bjørk

Eterisk olje av bjørk inneholder hovedsakelig salisylat, som i sin syntetiske form er kjent som aspirin. Innen aromaterapi brukes derfor bjørk som et naturlig smertestillende middel, og dens eteriske olje er svært verdifull i behandlingen av smertefulle ledd, muskler og nerver.

Bjørkoljen har avgiftende egenskaper, og er nyttig og anvendelig i behandlingen av en rekke kroniske hudlidelser, som for eksempel psoriasis og eksem, og i hårprodukter mot flass.

Bjørk har en lang tradisjon som middel innen folkemedisin, også i Skandinavia, der både blader, knopper, bark, tjære og eterisk olje ble brukt. Bjørk er, ved siden av einer, det treet som har vært mest benyttet i behandlingen av ulike plager.

Aromaen av eterisk olje av bjørk er stimulerende og oppkvikkende.

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Dermatitt, eksem, psoriasis, vorter, flass, appelsinhud 
  • Sirkulasjon, muskler og ledd: Avgiftende; revmatisme og gikt, muskelsmerter; ødem, dårlig sirkulasjon

Aromaterapeutiske tips

Oljebrenner/diffuser

  • Eterisk olje av bjørk virker oppkvikkende, stimulerende og klarnende på tankene.
  • Oljen har også en rensende effekt på luftveiene.

    Bad/massasjeolje

    • Bjørkolje er utmerket mot muskel- og leddsmerter, der dens betennelsesdempende, sirkulasjonsfremmende og avgiftende egenskaper kommer til rette.
    • Bland gjerne med lavendel, som avrunder bjørkens skarpe aroma.
    • Oljen har også sterke antibakterielle og sopphemmende egenskaper.
    • Effekten er feberdempende, og er fin til dette formålet i bad.

          Hudpleie

          • En av de beste oljene for hudpleie.
          • Eterisk olje av bjørk virker sammentrekkende, så oljen brukes mot sliten og slapp hud, og mot rynker.
          • Oljen er rensende og antiseptisk, så den er utmerket for bakterie- og soppinfeksjoner.
          • Effektiv mot fet og uren hud, og mot eksem og psoriasis.
          • Bjørk er et meget godt hårmiddel, tilsett noen dråper i sjampo eller balsam.
          • Oljen bekjemper flass og stimulerer hårvekst.

                      Tradisjonell anvendelse

                      Bjørk er nordens svar på neemtreet, et apotek i seg selv, hvor alle deler av treet ble anvendt til ulike helseformål.

                      Bruken av bjørk er utbredt i nordisk folkemedisin, bl.a. mot revmatisme, gikt og urinveisplager, som sårrensende og legende middel, som lusemiddel, til hårvask, som urin- og svettedrivende middel, som hudmiddel, mot vorter med mer.

                      I Vesten er syntetiske medikamenter dominerende innen helse og medisin, men bjørk er fremdeles høyt skattet som medisinplante i Russland.

                      Visste du at?

                      Bjørkens medisinelle egenskaper er større enn de fleste er klar over. Som nevnt inneholder bjørk bl.a. salisylat, som aspirin er en syntetisk versjon av. Den hvite barken inneholder virkestoffet betulin, som stadig mer forskning viser å være et kraftig middel mot kreft. Den velkjente, og noe udelikate av utseende soppen som vokser på treet, kreftjuke (chaga), er av flere ansett som den mest potente medisinelle soppen av alle. Og den kan høstes i nabolaget!

                      Større behov?

                      ETERISKE OLJER I STORE FLASKER

                      Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

                      Vi har også

                      ABSOLUTTER OG CO2-OLJER

                      ØKOLOGISKE ETERISKE OLJER

                      TIL SÅPELAGING OG MER

                      DUFTOLJER

                      Bjørk eterisk olje - Aromateket

                      Bjørk eterisk olje

                      119,00 kr
                      10 ml
                      30 ml
                      100 ml