Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Sjasmin – arabisk (sambac) absolutt 10 %

PRODUKTTYPE: Absolutt

109,00 kr

5 ml
10 ml
30 ml

Skynd deg, kun 5 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Jasminum officinale var. sambac 

INCI: Jasminum Sambac Flower Wax
CAS: 91770-14-8
Land: India
Batch: 004
Best før: 07/2028 eller 3 år etter åpning

Aromateket tilbyr to varianter av sjasmin: spansk sjasmin – «storsjasmin» (var. grandiflorum) og arabisk sjasmin – «duftsjasmin» (var. sambac). Grandiflorum (storsjasmin) har en mildere, blomsteraktig og mer fruktig aroma, mens sambac (duftsjasmin) har en litt søtere, tyngre  og mer maskulin aroma. Begge brukes i eksklusive luksusparfymer og kosmetikk. 

Som ren absolutt er sjasminolje svært konsentrert og tyktflytende, så den blir normalt solgt utblandet i en baseolje. Aromateket bruker økologisk jojobaolje til dette, som i tillegg til å være en av de beste hudoljene også har langt holdbarhet. Vanligvis selges sjasmin som absolutt 5 % – utblandet med baseolje – men Aromateket tilbyr nå 10 % sjasmin absolutt. Aromaen er ekstremt kraftig, må blandes videre ut. 

Arabisk sjasmin

10 % i økologisk jojobaolje

Aroma: Søt, rik, eksotisk, tung, floral og sensuell
Aromanote: Base
Aromaterapeutisk bruk og egenskaper: Afrodisiakum, antidepressiv, antiinflammatorisk, antiseptisk, beroligende, karminativ, krampeløsende, melkedrivende, fødselsfremmende, slimløsende, smertedempende, styrkende (livmor), sårlegende 
Plantedel: Blomster
Farge: Mørk
Konsistens: Medium
Viktigste virkestoffer: Benzylacetat, linalol, benzylalkohol, geraniol, indol, cis-jasmon
Familie: Oljetrefamilien (Oleaceae)
Engelsk navn: Arabian jasmine / Sambac jasmine
Ekstraksjonsmetode: Løsemiddelekstrahert (heksanfri)
Passer godt sammen med: Sitrusoljer, sandeltre, blomsteroljer
Advarsel: Unngås under svangerskap (fødselsfremmende). Generelt trygg.

Les mer

Arabisk sjasmin

Hvor rose med sine feminine appell kalles «dronning av eteriske oljer» er sjasmin omtalt som kongen, da den har en mer universell sjarm som appellerer både til menn og kvinner.

Grandiflorum (storsjasmin) rikere og mer fruktig aroma, mens sambac (duftsjasmin) har en litt mørkere, tyngre og mer maskulin aroma. Begge brukes i luksusparfymer og dyrere kosmetikk.

Sjasmin brukes hovedsakelig i aromaterapi for dens virkninger på psyken og humøret, særlig som antidepressiva og mot nervøs anspenthet. Den er meget varmende og avslappende, og blir også brukt for en god nattesøvn. En av de fineste oljene for å balansere og oppløfte humøret, men overforbruk vil påvirke konsentrasjonen.

Velkjent afrodisiakum både for menn og kvinner, da den skaper en avslappende atmosfære og fjerner anspenthet.

Det kreves enorme mengder sjasmin for å utvinne eterisk olje, men heldigvis er svært små mengder nødvendig for terapeutisk anvendelse. Så vær forsiktig med doseringen, det skal lite til!

      Aromaterapeutisk bruk

      • Hudpleie: Tørr, fet, irritert, sensitiv hud
      • Sirkulasjon, muskler og ledd: Muskelspasmer, forstuelse
      • Åndedrettssystemet: Katarr, hoste, heshet, halsbetennelse
      • Urogenitalsystemet: Dysmenoré (menstruasjonssmerter), fødselssmerter, urinveisproblemer, PMS
      • Nervesystemet: Depresjon, nervøs utmattelse, stress, oppløftende

      Aromaterapeutiske tips

      Oljebrenner/diffuser

      Motvirker depresjon, nervøsitet, angst, spenning, virker avslappende, lindrer hoste, øker konsentrasjonen, virker euforisk og energigivende.

      Massasje/bad

      • Lindrer muskelsmerter, hoste, anspenthet, depresjon og nervøsitet.
      • En dråpe på tinningen kan hjelpe mot hodepine.
      • I massasjeolje anvendes den på magen/hofteområdet for menstruelle problemer.
      • Sjasmin bidrar til regelmessig menstruasjon, og kan under fødsel lindre smertene.

      Hudpleie

      Sjasmin brukes i hudkremer for de fleste typer hud; reduserer strekkmerker og arr.

        Tradisjonell bruk

        I India blir saften fra malte sjasminblomster lagt på sår, og en pasta blir laget av røttene for å lindre fødesmerter.

        I Borneo blir unge blader kokt, og infusjonen drukket i tre uker for å behandle gallesten. Røttene blir brukt mot diabetes.

        I Kina brukes sjasmin mot hodepine, søvnløshet, smertestillende middel mot benbrudd, hepatitt, skrumplever, dysenteri.

        På Filippinene blir forskjellige plantedeler brukt for feber, fordøyelsesproblemer, rødlige og hovne øyne, forstuvinger og benbrudd.

        Visste du at?

        Sjasmin er én av de mest anvendte blomstene i parfyme.

        Sjasminblomster plukkes om natten, ettersom de utskiller en mye sterkere duft etter at det blir mørkt. 8000 håndplukkende blomster skal til for 1 gram eterisk olje. Sjasmin blir i parfymeindustrien omtalt som «blomstenes konge» (Rose er «dronningen»).

        Sjasmin er hentet fra det persiske ordet yasmin, som betyr «gave fra Gud».

        Hinduer henger kranser av sjasmin rundt halsen på gjester de verdsetter høyt.

        Et japansk forsøk viste at diffusjon av sjasmin i et kontorlandskap medførte til at de ansatte gjorde 33 % færre feil. 

          OLJER, FETT OG VOKS

          til såpelaging, massasjeoljer og mer

          Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

          ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

          Over 130 forskjellige

          DUFTOLJER

          33 duftoljer å velge mellom

          MICA

          Stort utvalg!

          EKSTRAKTER

          I alkohol eller olje

          RÅVARER OG KJEMIKALIER

          Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

          SÅPEFORMER

          Mange varianter

          UTSTYR

          Såpekniver og mer

          Emballasje

          Flasker, krukker og mer