Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Eukalyptus radiata eterisk olje (Narrow-Leaved Peppermint) (økologisk)

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

89,00 kr

10 ml
30 ml
100 ml

Skynd deg, kun 11 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Mer info
PRODUKTINFORMASJON

Eucalyptus radiata 
"narrow leaf peppermint"

INCI: Eucalyptus radiata Leaf Oil
CAS: 92201-64-4
Land: Sør-Afrika
Økologisk sertifisering: USDA Organic, QAI
Batch: 005
Best før: 12/2025

Eukalyptus
radiata har stort sett de samme egenskapene som globulus, men radiata er mildere, og egner seg bedre for dampinhalasjon, spesielt for barn mellom 5-12 år. Aromaterapeutisk blir radiata-oljen blant annet brukt mot hodepine og migrene, og den har en skarp og rensende aroma med fruktige undertoner som virker oppkvikkende og konsentrasjonsfremmende.

Eukalyptus radiata er en av de mildeste av eukalyptusoljene, og passer derfor til barn over 3 år, men grunnet det høye innholdet av 1,8 cineole er det viktig at oljen ikke brukes i ansiktet på små barn. Den har en kjølende, oppkvikkende og fruktig aroma og et bredt terapeutisk virkeområde.

Aroma: Skarp, fruktig
Aromanote: Topp
Aromaterapeutisk bruk og egenskaper: Antibakteriell, antimikrobiell, antirevmatisk, antiviral, antiseptisk, betennelseshemmende, blodrensende, febersenkende, insektbekjempende, nyrestimulerende, parasittdrepende, slimløsende, smertestillende, sopphemmende, sårlegende, urindrivende
Plantedel: Blader
Farge: Gjennomsiktig/lys
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: 1,8-Cineole, α-terpineol, limonene
Familie: Myrtfamilien (Myrtaceae)
Engelsk navn: Eucalyptus / Narrow-leaved peppermint
Land: Australia
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Sedertreingefærlavendeleinersitrusoljermelissemyrttimiantetrerosmarinfurufrankincense. 
Advarsel: Unngås innvortes under svangerskap. Øyeirriterende. Eukalyptus har en skarp og rensende aroma som virker oppkvikkende og konsentrasjonsfremmende, og bør derfor ikke brukes før leggetid.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: limonene: 4,65 %

Virkestoffer

  • 1,8-cineole: 72,5 %
  • α-terpineol: 8,27 %
  • Limonene: 4,65 %
  • α-Pinene: 2,00 %
  • Myrcene: 1,01 %
  • para-cymene: 0,80 %
  • β-Pinene: 0,67 %
  • α-phellandrene 0,47 %
Mer info

Eukalyptus 

Eukalyptus har en skarp og frisk aroma som de fleste kjenner igjen. Men visste du at det finnes mange forskjellige varianter av dette treet, og at de eteriske oljene har forskjellige bruksområder innen aromaterapi?

Eukalyptus er en av de mest velkjente eteriske oljene, og blir omfattende brukt innen hudpleie, kosmetikk og medisin. Eukalyptusoljen er nesten universelt kjent som en av de aller beste ved luftveisplager.

Aromateket tilbyr seks ulike eteriske oljer av eukalyptus, og felles for alle dem alle er deres fantastiske effekter på luftveiene og de sterke antibakterielle egenskapene. Likevel har de også sine særegne kvaliteter, og det er viktig at man velger riktig olje til riktig formål.

Aromaterapeutisk bruk

  • Hudpleie: Brannskader, blemmer, kutt og sår, herpes, insektbitt, insektavvisende, lus, hudinfeksjoner
    • Sirkulasjon, muskler og ledd: Muskelsmerter, sirkulasjonsproblemer, gikt og revmatisme, forstuelser
    • Åndedrettssystemet: Astma, bronkitt, katarr, hoste, bihulebetennelse, halsbetennelse
    • Urogenitalsystemet: Utflod, urinveisinfeksjon
    • Immunsystemet: Vannkopper, forkjølelse, influensa, meslinger
    • Nervesystemet: Svakhet, hodepine, neuralgi; oppkvikkende og stimulerende

              Aromaterapeutiske tips

              Oljebrenner/diffuser

              • Meget effektiv ved forkjølelser og andre luftveisproblemer, slimløsende, feber- og bakteriehemmende.
              • Eterisk olje av eukalyptus kan også brukes i spray som bakteriehemmende middel (i en 2 % løsning).
              • Brukes innen aromaterapien mot hodepine og migrene.
              • Eukalyptus har en skarp og rensende aroma som virker oppkvikkende og konsentrasjonsfremmende, bør ikke brukes for leggetid.

              Bad/massasjeolje 

              • Ved luftveisproblemer som astma kan den masseres utblandet direkte på brystet.
              • Oljen virker beroligende, oksygenfremmende, feber- og infeksjonshemmende og smertestillende mot revmatisme og muskelsmerter, da den er betennelsesdempende og sirkulasjonsstimulerende (varmer opp kalde og stive ledd).
              • Oljen kan også påføres ved meslinger, vannkopper, o.l., og har de samme egenskapene i bad.
              • Meget velegnet for munnskyll/«oil pulling» for å rense munnen og mot sår hals.

              Hudpleie

              • Kombinert med bergamott er den bra mot munnsår og verkebyller.
              • Eukalyptus er også effektiv mot solbrenthet, brannsår og insektbitt, og har sårlegende egenskaper.
              • Eterisk olje av eukalyptus virker mot hodelus.

              Tradisjonell anvendelse

              Eterisk olje av eukalyptus ble omfattende brukt medisinelt av de australske aboriginerne, og ble raskt populær over hele verden da den ble allment tilgjengelig fra 1700-tallet. Dens sterke antiseptiske egenskaper gjorde at aboriginerne bandt eukalyptusblad rundt alvorlige sår. 

              Eukalyptus er et av verdens tørsteste trær, så man har plantet eukalypustrær i sump-/myrområder i Nord-Afrika for å tørke dem ut og hindre spredningen av malaria. 

              Eukalyptus blir særlig brukt mot forkjølelse og influensa, for såre muskler og ledd, og som sårrensende middel.

              Visste du at?

              Navnet stammer fra de greske ordene eu og kalypto som betyr «godt dekket», og som henspeiler den kopplignende membranen som dekker blomsterknoppene.

              Kanskje du har hørt om den berømte «blå tåken» i Australia? Denne forekommer når kvaen fra eukalyptustrærne fordamper og skaper en blå tåke som kan sees mange kilometer unna. Man trodde opprinnelig at den blå tåken virket feber- og infeksjonsdempende, men det har vist seg at den bekjempet sykdomsbærende mygg i området.

              Eukalyptus ble introdusert i Europa i 1788, og ble da kalt «Sydney peppermynte». Den ble utvunnet fra Eukalyptus piperita, som i dag brukes mer som en industriell type olje. 

                OLJER, FETT OG VOKS

                til såpelaging, massasjeoljer og mer

                Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

                ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

                Over 130 forskjellige

                DUFTOLJER

                33 duftoljer å velge mellom

                MICA

                Stort utvalg!

                EKSTRAKTER

                I alkohol eller olje

                RÅVARER OG KJEMIKALIER

                Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

                SÅPEFORMER

                Mange varianter

                UTSTYR

                Såpekniver og mer

                Emballasje

                Flasker, krukker og mer