Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Hva er duftoljer?

Hva er duftoljer?

Duftoljer skiller seg fra eteriske oljer ved at sistnevnte er 100 % naturlige, mens sammensetningen av duftoljer varierer fra rent syntetiske aromatiske kjemikalier til en blanding av syntetiske dufter tilsatt ekstrakter fra eteriske oljer, som linalool, geraniol, limonene, benzylbenzoat, benzylalkohol og mange andre.

Langt større mengder eteriske oljer er «delt opp» og standardisert for bruk i parfyme, kosmetikk, hudpleie og rengjøringsprodukter enn til aromaterapeutisk bruk.  

Uten GMO, parabener, ftalater

Aromateket har valgt å tilby duftoljer av høy kvalitet: de er 100 % parabenfrie og ftalatfrie. Både parabener og ftalater er å finne i billige duftoljer, og disse er nok til å forårsake allergiske reaksjoner, hudutslett og hormonelle forstyrrelser. Prisforskjellen mellom billige duftoljer og kvalitetsoljer er enorm, atskillig større enn mellom eteriske oljer.

Alle duftoljene som Aromateket selger, samsvarer med kravene fra IFRA (International Fragrance Association Standards), og er GMO-frie.

Fordeler og ulemper

Ulempen med duftoljer er at de selvsagt ikke har noen aromaterapeutiske egenskaper, og man skal selvsagt aldri ta dem innvortes. Fordelen med fuftoljer er at lukten – spesielt i såper og lys – holder seg mye lenger. I tillegg er duftoljer er mye rimeligere enn eteriske oljer.

Utvalg

Vi har bestemt oss for å satse på to typer duftoljer:

  • det ene er imitasjoner av eteriske oljer og absolutter som rett og slett er altfor dyre til å lage såper og lys med, som f.eks. rose, sjasmin, neroli, sandeltre, og lignende. Syntetiske kopier av sandeltre, rose, sjasmin vil aldri kunne erstatte ekte vare, men med tanke på at ekte eteriske oljer og absolutter kan være 50 – 100 ganger dyrere, så er det økonomisk umulig å bruke dem til f.eks. såper.
  • Den andre gruppen er dufter som ikke eksisterer som eteriske oljer; mango, fersken, pasjonsfrukt, kokos, o.l.

Forholdvis rimelige eteriske oljer som vanligvis brukes i såpe, har vi foreløpig ikke planer om å selge kopier av.  

Vi selger duftoljer først og fremst til såpe- og lyslagere, men kvaliteten er mer enn god nok til å kunne brukes i bad, hud- og hårpleiemidler også. Man kan selvsagt også blande dem med eteriske oljer.