Når man lager kosmetikk, er det normalt snakk om tre «faser»:
Fase 1
Fase 1 kalles også «oljefasen»
Her varmes fettløselige ingredienser sammen til oljen er helt rennende.
Start med de hardeste oljene/fettet først. Kakaosmør er hardt, og tar lenger tid å varme opp enn for eksempel mandelolje.
Husk å varme olje og fett forsiktig opp, det skalikkeryke av dem (for høy varme ødelegger fettsyrene). Vær nøye med å kontrollere temperaturen underveis.
Fase 2
Fase 2 kalles «vannfasen»
Tilsvarende varmer man opp og blander vannløselige ingredienser.
Vannet bør holdes over 70°C i minst 20 minutter som et antibakterielt tiltak.
Vannfasen kan også inneholde melk, aloe vera juice/gele eller hydrosoler. Disse skalikkekokes opp, men gradvis varmes opp til 70°C.
Fase 3
Fase 3 kalles «cool down» eller nedkjølingsfasen.
Det er her olje og vann-blandingen er nedkjølt til 40°C (blandingen røres jevnlig under denne prosessen).
For raskere nedkjøling kan man legge bollen i et kaldt vannbad. Ved 40°C tilsettes ingredienser som ikke skal varmes, som for eksempel konserveringsmidler og eteriske oljer.
Siste steg er å blande godt, og helle resultatet i passende beholdere.
Ved å gjøre et valg vil hele siden lastes inn på nytt.
Åpner i et nytt vindu.
Mine favoritter
Liker du noe? Lagre det som favoritt.
Oversikt over dine favoritter. Her kan du enkelt finne dem når du trenger dem!