Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Appelsin 5-fold

Appelsin 5-fold

Appelsin 5-fold er å regne som et rent aromatisk produkt for bruk i såpe- og hudpleieprodukter. Anvendes altså ikke aromaterapeutisk, men gir likevel en dyp og nydelig appelsinaroma i diffusere. Merk at "vanlige" sitrusoljer ikke bør brukes til såpelaging, da de vil fordampe etter kort tid.

Aromaen er intens sitrus, og «tyngre» enn vanlig appelsinolje. Den skal også brukes i mer moderate mengder, prøv gjerne med 1/2 av tiltenkt mengde eteriske oljer til såpe eller hudpleie (ca. 20 ml per kilo oljer/fett).

Prosessen med å lage såkalte folded oils begynner med å fylle en destillator med 5 fat sitrusolje, hvorpå de de aller letteste og flyktige duftmolekylene fjernes ved å varme opp oljen. De man sitter igjen med til slutt er ett fat konsentrert olje bestående hovedsakelig av aldehyder, som er organiske molekyler som har høyere kokepunkt og er svært aromatiske, spesielt de flyktige aldehydene.

Andre kjente aldehyder er kanelaldehyd (kanel), cilantro (koriander), og vanillin.[1]

Kilder og referanser

[1] Ordet aldehyd ble gitt av Justus von Liebig, og er en sammensetning av det latinske alcohol dehydrogenatus (dehydrogenert alkohol). Kilde: Wikipedia