VIS SIDEFELT
Ny bulgarsk lavendelolje på Aromateket - Aromateket

Ny lavendelolje hos Aromateket!

Vi har bestemt oss for å satse på en nydelig økologisk lavendelolje fra Bulgaria (Lavandula angustifolia).

Bulgarsk lavendelolje skiller seg fra andre lavendeloljer, og forskjellen kjenner du umiddelbart: den er søtere, mildere og har en karakteristisk fruktig blomsteraroma. Den deilige aromaen gjør den til favoritten i parfymeindustrien, i motsetning til mange andre lavendeloljer som har høyere nivåer av kamfer (som gir en skarpere og mer medisinal aroma). De høye nivåene av linalool og linalylacetat og de lave nivåene av kamfer gjør bulgarsk lavendelolje eksepsjonelt beroligende og stressdempende. Den har en sterkere effekt på sjel og sinn enn mange andre lavendeloljer.

Bulgarias unike jordkvalitet og klima har gjort at de har overtatt førsteplassen som verdens ledende produsent av lavendelolje. Svartehavet gir et jevnt og godt klima, mens Balkanfjellene gir beskyttelse mot kald vind fra Sibir. De er allerede kjent for å lage den beste roseoljen, og i de siste årene har flere og flere oppdaget hvor fin og aromatisk lavendeloljen deres er.

Dette er førsteklasses økologisk lavendel, og prisen øker derfor noe, men det er fremdeles en knallpris.

Som et tydelig alternativ til bulgarsk lavendelolje introduserer vi fransk spiklavendel (Lavandula latifolia), som også kalles portugisisk lavendel og bredbladet lavendel.

Spiklavendel har mye høyere nivåer av kamfer og 1,8 cineol, noe som øker visse terapeutiske virkninger, men senker den beroligende effekten som f.eks. Lavandula angustifolia har. Tvert imot, så er denne lavendeloljen (spiklavendel) stimulerende og oppkvikkende, og egner seg mye bedre til behandling f.eks. stive muskler etter en treningsøkt.

De høye verdiene av 1,8 cineol gjør spiklavendel mer velegnet til å behandle uren hud, lindre insektbitt/stikk og som et mildere alternativ for å behandle luftveisproblemer på enn andre cineolrike oljer. Den har gode antibakterielle og sopphemmende egenskaper, og enkelte antivirale virkninger. Aromaen er kamferaktig, urter og skarp, men har likevel en tydelig lavendelduft. 

Spiklavendel produserer mer eterisk olje enn angustifolia, og liker seg både i lavlandet og langs havet, noe som gjør den både lettere å dyrke og billigere å produsere.

Lavandin Grosso er en krysning mellom spiklavendel og lavendel angustifolia, og produseres i store mengder. Vi ønsket likevel spiklavendel, da den har en så tydelig forskjellig kjemisk sammensetning og ulike bruksområder rent aromaterapeutisk.

Vi kommer til å lansere en spesiell lavendelolje til før jul, men det får bli en overraskelse.