Hot
Ny
Forhåndsbestill
Utsolgt

Fikenkaktusolje kaldpresset (økologisk)


PRODUKTTYPE: Baseolje

129,00 kr

30 ml
60 ml
125 ml

⏳ Salget avsluttes om {timer}

Kjøp for 1.500,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Opuntia ficus-indica

INCI: Opuntia ficus-indica seed oil
CAS# 90082-21-6
Batch: 001
Land: Marokko
Holdbarhet: 07/2024

Les mer

Fikenkaktusolje

De siste årene har fikenkaktusolje fått stor oppmerksomhet innen hudpleiebransjen, og har fått innpass i mange luksuriøse produkter. Og det er kanskje ikke så rart, fordi det er en olje med ekstremt gode egenskaper:

  • Har det høyeste nivået av vitamin E blant alle oljer (3 ganger mer enn arganolje), som beskytter huden og bevarer hudens fuktighet.
  • Inneholder vitamin K, som hjelper mot mørke ringer under øynene, gir en jevn hudtone og reduserer sprengte kapillærer.
  • Inneholder sink, som bidrar til å redusere rødhet og betennelse fra akne og minsker fet hud.
  • Rik på fytosteroler, spesielt beta-sitosterol,[1] som virker antioksiderende, antimikrobielt, betennelseshemmende, sårlegende og motvirker rynker.
  • En av de aller beste oljene mot fine linjer og rynker.
  • Er den oljen med aller høyest andel flerumettede fettsyre (88 %), spesielt god for fet hud.
  • Har den høyeste konsentrasjonen av pigmentstoffet betalain[2] – superantioksidanter som beskytter huden mot aldring og skadelige radikaler.

Kort oppsummert er de viktigste egenskapene til fikenkaktusolje:

  • Betennelseshemmende – virker lindrende på betent og irritert hud
  • Antimikrobiell – motvirker akne og skitten hud
  • Fuktighetsgivende – en av de letteste oljene på markedet, tetter ikke hudens porer og bevarer hudens fuktighetsnivå
  • Ekstremt rik på vitamin E, mineraler og fytosteroler bekjemper fine linjer og rynker, beskytter mot skadelige UV-stråler.
  • Forbedrer hudtonen – rik på vitamin K; minimiserer sprengte kapillærer, gir lysere hud, motvirker mørke rynker under øynene og hyperpigmentering.

Kaktusolje

Kaktusoljen kommer fra Opuntia ficus-indica, en kaktusplante som opprinnelig kommer fra Mexico, hvor den har lang tradisjonell bruk for å behandle bl.a. brannskader. Frukten ble også kokt for å lage en sirup som ble brukt for å behandle kikhoste og astma, og planten var også et middel mot diabetes. Frukten har en av de høyeste nivåene av vitamin C av alle frukter, og var tidligere et middel mot skjørbuk.

Etter Colombus ble planten spredt til landområdene rundt Middelhavet, India og Australia, hvor den har hatt en voldsom spredning – fikenkaktus er i dag verdens mest utbredte kaktus (og etter hvert et problem i mange områder).

Både planen og frukten går under mange navn, som Indian fig opuntia, Barbary fig, cactus pear, prickly pear, og spineless cactus. I Mexico kalles den nopal, og den kalles det samme i Marokko, hvor denne oljen er utvunnet. I Spania kalles frukten higo chumbo og planten chumbera (higo betyr «fiken» på spansk).

Oljen utvinnes fra de ekstremt harde frøene, og det trengs mellom 800-1000 kilo frukt for å utvinne 1 liter olje. Det sier seg selv at det blir en dyr olje, men prisene i Norge er hinsides – derfor har Aromateket valgt å tilby fikenkaktusolje til en mer overkommelig pris.

Kilder og referanser

[1] Beta-Sitosterol

[2] Rahimi, P. et.al (2018): Betalains, the nature-inspired pigments, in health and diseases

Fikenkaktusolje kaldpresset (økologisk)

Fikenkaktusolje kaldpresset (økologisk)

129,00 kr
30 ml
60 ml
125 ml