Vanilje absolutt

Vanilje absolutt er streng tatt ikke en eterisk olje, og blir forholdsvis lite brukt innen aromaterapi. Bruksområdene er først og fremst parfyme og kosmetikk, men vi velger å selge den ene og alene fordi den lukter så fantastisk! En avslappende og behagelig vaniljearoma som er noe helt annet enn syntetisk vaniljeekstrakt.

Aromateket solgte tidligere såkalt «10 fold oleorosin», men vi har valgt å gå over til den mest konsentrerte formen for vaniljeekstrakt, som er absolutt. I ren form er dette er en tykk olje som blir fast i romtemperatur (såkalt "concrete") og må varmes noe før bruk. Ha den da i en plastpose og legg den i varmt vann, slik at den blir flytende. I ren form er aromaen av vanilje absolutt ekstremt konsentrert, så vær meget konservativ med mengden under bruk (det er ca. 100 ganger mer vanillin i en absolutt enn kommersiell vaniljeekstrakt).

Etter noen svært dårlige innhøstningsår for vanilje, har prisen steget astronomisk de siste årene, derfor er en allerede dyr olje blitt enda dyrere.

Vanilje absolutt regnes som notorisk vanskelig å blande ut, bortsett fra i alkohol. Vi selger den også utblandet med økologisk jojobaolje, og 5% regnes som maksimal mengde til oljeblanding. Ryst flasken godt før bruk, og den må oppbevares i romtemperatur, ellers så klumper den seg sammen i oljen. 

Vår 5% vanilje kan fint brukes som base i en duftblanding. Ren vanilje er ment som et alternativ til dem som ønsker å lage egne parfymeblandinger med bruk av alkohol.

Vær oppmerksom på at vanillin forandrer fargen i såpe og hudpleieprodukter.