Citrus limonum

Citrus medica limonum (Lemon) Peel Oil

Aroma: Intens sitrus, undertoner av pepper
Aromanote: Middels
Egenskaper: Brukes ikke aromaterapeutisk
Plantedel: Skall
Farge: Gulgrønn
Konsistens: Medium
Viktigste virkestoffer: Aldehyder
Familie: Rutefamilien (Rutaceae)
Engelsk navn: Lemon 5-fold
Land: Italia
Ekstraksjonsmetode: Kaldpresset og fraksjonsdestillert
Passer best sammen med: Andre sitrusoljer
Advarsel: Brukes med forsiktighet under svangerskap. Fototoksisk.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: Limonene: 65 %, citral: 18 %

Holdbarhet: 2 år etter åpning.

Sitrusoljer er de mest flyktige av eteriske oljer, og har en tendens til å raskt miste aromaen i hudpleieprodukter, spesielt såpe. Vi introduserer derfor Sitron 5-fold, en svært konsentrert eterisk olje av sitron som er velegnet til å bevare den nydelige sitrusaromaen i såper og hudpleie.

Sitron 5-fold

Sitron 5-fold er å regne som et rent aromatisk produkt for bruk i såpe- og hudpleieprodukter. Anvendes altså ikke aromaterapeutisk.

Aromaen er intens sitrus, og mye «tyngre» enn vanlig sitronolje. Den skal også brukes i mer moderate mengder, prøv gjerne med 1/2–1/3 av tiltenkt mengde sitronolje til såpe eller hudpleie.

Prosessen med å lage denne sitronskalloljen begynner med å fylle en destillator med 5 fat sitronolje, hvorpå de de aller letteste og flyktige duftmolekylene fjernes ved å varme opp oljen. De man sitter igjen med til slutt er 1 fat konsentrert olje bestående hovedsakelig av aldehyder, organiske molekyler som har høyere kokepunkt og er svært aromatiske, spesielt de flyktige aldehydene.

Andre kjente aldehyder er kanelaldehyd (kanel), cilantro (koriander), og vanillin.[1]

Referanser 

[1] Ordet aldehyd ble gitt av Justus von Liebig, og er en sammensetning av det latinske alcohol dehydrogenatus (dehydrogenert alkohol). Kilde: Wikipedia