Mentol

Mentol er en naturlig del av mynteplanter og bestanddelen som gir disse plantene den karakteristiske, skarpe duften. Mentolkrystaller dannes ved å fryse destillert mynteolje til -22ºC, hvoretter mentolen skilles ut og danner krystaller. De løses lett opp vann og olje på 44 ºC.

Mentolkrystaller har en kjølende, forfriskende og en sterk myntearoma. Innen hudpleie brukes de hovedsakelig som smertedempende ingrediens til betennelser, hissig rød og varm hud og generelt kjølende produkter (salver, kremer, spray, kompress, gele).

Mentolkrystaller har utrolig mange bruksområder, og du finner dem i kosmetikk, hals- og forkjølelsesprodukter, tannkrem, munnvann, godteri og insektmidler.

De er ekstremt konsentrerte, så bruk den i små mengder. Rundt 0,5–1 % er nok.

Bruksområder

  • Munn:
    • Brukes i lebebalsam og munnvann
    • Reduserer betennelser og virker lindrende.
    • Bidrar til å bekjempe dårlig ånde.
  • Parfyme:
    • Brukes for å fremheve blomsteraromaer.
  • Hud:
    • Kan brukes på kutt, skrubbsår og blåmerker for å begrense betennelse og irritasjon.
    • Virker lindrende etter brannskader og solbrenthet.
  • Mentalt:
    • Virker frisk og oppløftende.