Lavandin abrialis

Lavandula x intermedia Abrialii

Aroma: Typisk lavendelaroma med tydelig toppnote av kamfer
Aromanote: Middels (mot topp)
Egenskaper: Antibakteriell, antiseptisk, kløedempende, betennelsesdempende, smertedempende, infeksjonsdempende, soppdrepende, slimløsende
Plantedel: Bær
Farge/konsistens: Klar
Viktigste virkestoffer: Linalool, linalylacetat, kamfer, 1,8 cineole
Familie: Leppeblomstfamilien (Lamiaceae)
Engelsk navn: Lavandin, bastard lavender, Dutch lavender
Land: Spania
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillert
Passer best sammen med: Rosmarin, mynteoljer, blomsteroljer, barnåloljer

Advarsel: Unngås under svangerskap og amming. Kan virke hudirriterende for svært sensitiv hud. Brukes ikke på barn under 3 år. Bruken frarådes på barn under 5 år. Kan virke hudirriterende i store mengder.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: Linalool: 32 %, 1,8 cineole: 10 %, limonene: 0,9 %

Inneholder:

  • Linalool: 32 %
  • Linalylacetat: 27 %
  • Kamfer: 10 %
  • 1,8-cineole: 10 %
  • Borneol: 2 %
  • Limonene. 0,9 %

Aromaterapeutisk bruk

Aromaterapeutisk brukes lavandin abrialis som:

  • Antiviralt og slimløsende middel for å behandle astma, bronkitt, luftveisinfeksjoner
  • Sopphemmende middel mot fotsopp og Candida albicans
  • Sirkulasjonsfremmende middel, og for å lindre muskel-, ledd- og nervesmerter

Lavandin abrialis regnes som en forholdsvis trygg olje, men med sitt innhold av 10 % kamfer bør den brukes med forsiktighet under svangerskap og amming, bør ikke anvendes på barn under 3 år. Da er heller angustifolia og dentata tryggere alternativer.