Kaffe

Kaffeolje blir mer og mer brukt innen kosmetikk, hudpleie, hårprodukter og såper. Oljen har den samme pH som huden, og virker sammentrekkende (virker strammende), avgiftende og rensende.

Kaffeolje også rik på antioksidanter, men inneholder svært lite koffein. Passer helt klart best for dem som er glade i kaffe.

Kaffeolje er strengt tatt hverken en eterisk olje eller absolutt, men kaldpresset olje. Det er likevel vanlig at kaffeolje blir solgt i denne kategorien, både fordi det er en sterkt aromatisk olje, og fordi den tilsettes i svært små mengder for å gi produkter den nydelige kaffearomaen.

Visste du at?

All kaffen som dyrkes på det amerikanske kontinentet kommer opprinnelig fra ett enkelt tre fra én nederlandsk botanisk hage.

Kaffe er den største kilden til antioksidanter i vestlig diett, og personer som har en «standard» vestlig diett får i seg mer antioksidanter fra kaffe enn grønnsaker og frukt til sammen.